Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Az igaz út

 

Tegnap haza jött a lányom,és a párja. Este felé,mikor hármasban voltunk , előjött egy olyan téma, ami jó pár éve számomra nagyon fontos. Érdekes ,és izgalmas olyankor valakivel beszélgetni,ha teljesen két különböző meglátásból próbáljuk egymást meggyőzni igazunkról.Hát most ez történt.
A lányom párja nem hisz a spiritualitásban. Pedig mind azt tesszük. Vagy tudatosan, vagy tudat alatt. Élünk. És már maga az élet az. Mert ugye, ahogy múlik az életed , egyre tapasztaltabb , bölcsebb, nyugisabb leszel? Mi ez,ha nem egész életednek felismerése? Lehet tisztába se vagy vele,hogy mi ,miért történt veled az 50-80 év alatt, de a leckét, ami fel volt adva, megtanultad.
És azok, akik tudatosan élnek azokkal mi a helyzet? 
Szerintem sokkal jobb,könnyebb helyzetben vannak. Mert azokat az egyetemes felismeréseket amikre sok- sok évszázaddal ezelőtt már mások rájöttek,és leírtak ,vagy elmondtak nekik már csak alkalmazni kell. Persze ez a legnehezebb. Mert emberek vagyunk, akik hibáznak ,és akiket érzéseik irányíthatnak. És itt a lényeg! Az érzések felismerésében. A spirituális tanítás talán a legegyszerűbb tan, ami magában foglalja mind azt amire a vallások tanítani szeretnének. Szeresd magad,és ember társaidat. Élj,és élvezd az életet, de úgy,hogy másokat ne bánts meg. Ne okozz nekik fájdalmat. Segíts másokon. És ezeket az alap törvényeket nehéz betartani. Működik bennünk az irigység, gyűlölet, sértődöttség, agresszió. A féltékenység, önzőség. Ezeknek az érzéseknek a felismerése, segít abban,hogy tudjuk, nem jó úton járunk. Nem arra tartunk, ahová érdemes.Nem egy jó, szép, boldog , sikeres élet vár. 
Ha életedben csupa szerencsétlenség, rossz élmény , magány, csalódottság vesz részt, állj meg,és gondolkodj. Mi játszódik le benned: Milyen érzések munkálkodnak? Mert akkor rá jössz, mit kell másképp látnod, érezned. Sokan meditálnak, gyertyát, füstölőt gyújtanak.Könyveket olvasnak,és tanítókhoz járnak. De ezek mit sem érnek,ha nem értelmezik,és nem hasznosítják a tudást. Nehéz betartani ebben az anyagias, számító, érzéketlennek tűnő világban az Isten ,és az Élet működésének törvényeit. De nem lehetetlen !
Az érzések felismerése, kordába tartása, pusztító gondolataink, felcserélése olyan mechanizmust indít be amely által elérjük ,a számunkra vágyott életet. Ha tisztába vagyunk a bennünk munkálkodó , megismerjük saját énünket. Tudjuk gyengeségünk, erősségünk. Növelhetjük önbizalmunkat is. Minden amit el szeretnénk érni, bennünk van! Csak keményen, céltudatosan, menni kell előre. Ez a spritualitás számomra. Önmagam megismerése. A tudat,hogy mire vagyok képes,és mit szeretnék elérni. Megtaláljam a számomra fontos cselekedetet, munkát, embereket akikkel ,és amivel boldog,kiteljesedett, sikeres életet élhetek. Ezen az úton ugyanúgy van fájdalom,kétség, de több az öröm, béke, boldogság,és szeretet. Ezen az úton haladva nem vagy magányos. Ezen az úton nincs,hogy ne kapd meg amit kérsz. Mert az emberek örömmel segítenek. Indulj el,és tapasztalj! Tegyél magadért ! Állj meg,és nézd végig eddigi életed. Érezd az elhatározást,hogy sikeres, öntudatos, erős,mások számára segítséget nyújtó ember vagy. Ismerd meg magad,és emelkedj fel. Sok idő,és energia befektetésével eléred amit szeretnél. De el kell indulnod.És! nem szabad feladnod. Hát az út előtted.A döntés pedig a tied!
Kérdezz,és figyelj , tapasztalj.

/ Ha bármiben tudok segíteni, szólj,és a saját tapasztalatomat, felismerésemet, szívesen megosztom veled. /

Kormányablak ovis szemmel

 

Nagyon sok hülyeség terjed a világhálón,és őszintén szólva, amikor megláttam egy videót, azt hittem ez is az.Nem értettem,és még most se igazán értem az értelmét. Totális hülyének tartottam magam. Tisztelem ,és nagyra tartom azokat az embereket akik a szellemi tőkéjükkel, intelligenciájukkal ,kreativitásukkal maradandó értéket állítanak elő a tömeg számára. Akik munkájukkal azon vannak,hogy világunkat szebbé, értékesebb tegyék. Mind a szellemi, mind a anyagi értékeinkre felhívják figyelmünket. De ezt a figyelemfelhívást, propagandát kicsit túlzásnak tartom. Mint utána olvastam , ez a történet már több mint egy éve történt

A lényeg! Óvodások kis csoportja kormányablak munkáját , dolgozóit dicsőítő verset adnak elő egy videóban. Naivan ,és jóhiszeműen azt tartom,hogy semmi hátsó szándék, párt kampány nem áll a gyerekek előadása mögött. Csupán csak a rendezvény színesebbé tételei miatt kérték fel a apróságokat szerepelni. De! Én személy szerint úgy gondolom,hogy vannak olyan helyzetek, és helyek ahol mérlegelni kellene ,hogy kik ,legyenek a program szereplői. A gyerekek ártatlanok ,és tiszták, hagyjuk meg őket ameddig lehet annak. Azok az intézmények amik komoly feladatot látnak el hazánk működésénél ,ott gyerekek ne szerepeljenek.Játszunk a gondolattal! Hol léphetnének még fel ezek a kis apróságok? Mondjuk kórház. Mit mondhatnának el szegények ami dicséretes lehet annak az intézménynek, ahol életeket mentenek, de lassan minden gyógyszert a betegnek kell vennie. És jó lenne látni nekik az életnek azt a részét, amiről nekik még fogalmuk sincs?
Vagy legyen egy börtön rendezvény ahol kis műsorukkal felléphetnének szegény apróságok. Előfordulhat. Magyarország népessége ugyan csökken, de mégis 5 új börtön építésre van szüksége a közel jövőben az országnak. Ez a igény mutat valamit, amire nem akarok kitérni . A gyerek , legyen gyerek. Tanítsuk meg neki az anyját, apját szeretni , tisztelni. Ismerjék meg az "Anyám tyúkja" című verset. Szerettessük meg velük a népdalt, néptáncot. Élvezzék a fogócskát. Annyi minden van.amire egy cseperedőnek szüksége lenne az élethez. Amit jó ha tud amikor felnőtté érik. De ez ne a torzsalkodás, hatalmi harc, megkülönböztetés , kiközösítés, megfélemlítés legyen. Mert valljuk be őszintén,egy ilyen szerepeltetés sokszor félre érthető. És a felnőttek nem őszinték. Hajlamosak mást mondani nyilvánosan,és mást zárt ajtók között.De a gyerek nem hülye! Figyel még akkor is ha nem gondolod. És tanul. Szóval mi felnőttek vagyunk a modell számukra. mi gondolkodásmódunk az, amit a jövő nemzedék tovább visz. Szóval hagyjuk őket játszani! És óvjuk őket a szennytől. Az élet számukra legyen szebb ,mint nekünk volt.

Aki kíváncsi a videóra megtalálja a youtube-n

Egyedül nem megy:( Avagy a sikeres társkeresés titka

/ SZERINTEM /

Nagyon régen két barátnőm is próbálkozott az internetes társkeresés révén párt találni. Sok pasival leveleztek, találkoztak, de sajnos magukhoz való , tartós férfi nem akadt az útjukba.
Hogy miért? Talán maguk se vették komolyan társ kereső szándékukat. Kellemes időtöltésnek élték meg, ami akár meghozhatja számukra a szerencsét , szerelmet is. 
Ha a statisztika igaz, akkor sajna egyre több a szingli, egyedülálló Magyarországon. És ha a nemek arányát nézzük, akkor sokkal több a magányos nő,mint a férfi. Mégis! Milyen nehéz, vagy lehetetlen, normális , emberi kapcsolat kiépítése ebben a zavaros világban.
Mi lehet a titka azoknak a pároknak akik sikerrel jártak,és egymásra találtak?
Talán a legfontosabb a döntés hozatal. Ami szilárd elhatározáson alapul,és magába foglalja milyen kapcsolatra vágyik a magányos társkereső. Ha ezt megfogalmazza ,és tisztába van igényeivel már tud a leendő jelentkezők közül válogatni. Mert ugye aki komoly, megbízható társat akar, az nem fog alkalmi szexpartnert keresővel leállni levelezni:) Minek? Aztán jön a következő nagy elhatározás. Ha fontos számunkra az,hogy megtaláljuk életünk szerelmét időt, energiát kell nem is keveset ráfordítani a keresgélésre.
Egyik kedvenc dalomat idézzem.

"Mindenki a partra, kiáltottam, jobbra át!
Hány békát kell megcsókolni hát, míg egy királyfi lesz a csókból?"

Az ember soha nem kapja meg könnyen amire vágyik, amit szeretne. Keményen meg kell érte dolgoznia. Nincs mese! Neked is ,ha társat szeretnél. Döntést kell hoznod,hogy munkának élsz, vagy kicsit kevesebb pénzt keresel,és időt szakítasz az ismerkedésre. Mert nem elég regisztrálni. Itt is akkor érsz el eredményeket,ha őszintén, és rendszeresen levelezel, randizol magadat adva . Vállalva a kockázatot.hogy sérülhetsz, becsaphatnak 
Ne hazugsággal próbálkozz,mert az jóra nem vezet.Mutass magadból minél többet. Ossz meg képeket magadról, munkádról, életedről. 
A fotóid, írásaid tükrözzék személyiségedet. Próbálj, vidám, nyitott , vicces fotókat posztolni .. Ami tükrözi,hogy veled az élet nem unalmas. Levél váltásnál is fontos az őszinteség, a másik tisztelete,és a figyelem adás.Éreztesd partnereddel,hogy érdekel az élete, problémája.Hisz két ember sorsa válik eggyé ,ha közös lesz az útjuk. És ha te kezdeményezed az ismerkedést nézd meg a kiválasztott profilját. Olvasd el bemutatkozó szövegét. A látottak,olvasottak alapján már kis rálátásod lehet ,hogy a szimpatikus idegennel vannak e közös tulajdonságaitok.És ami nagyon fontos! Ne add fel! Mert ahogy a való életben se találja meg az ember elsőre , itt se. Kitartás, próbálkozás, szerencse. 
Mindenkinek meg van a maga párja. Csak akarni , hinni kell,és egyszer beköszönt a szerelem.
Azt,hogy mikor , azt csak a jó ég tudja.

https://www.youtube.com/watch?v=N1G5w5ePGwM

SZERESD A TESTED BÉBY!!!!:)

 

Nem szerettem magam. 20 éves koromban alig 45 kilóval, inkább néztek fiúnak,mint lánynak. Az első fülbevalómat anyumtól kaptam szalagavatómra. Talán eddigi életembe 4 évig lehetett úgymond nőies,hosszú hajam. Nem bírtam elviselni, kivárni,hogy megnőjön,és lehessen vele valamit is kezdeni. Nagyon irigyeltem a nőket. akik magas sarkú cipőjükben az utcán végig vonulva bezsebelték a férfiak elismerő tekintetét,és tudták,hogy szépek. Én utáltam magam a 150 centim,és a rövid , erős lábaim miatt. Nehéz elfogadni egy fiatal lánynak magát,ha nem rendelkezik nőies adottságokkal.Ha szülei egyszerű emberek, akik a külsőségek helyett munkára, családra összpontosítottak. Mert én úgy gondolom a nőiességet is tanulni kell.
Van amit az ősök génjei által születésünk pillanatától bennünk van.És van olyan amit a családtól, külvilágtól , tapasztalat által szerezhetünk meg.
A mai fiatalok, nők dolga nagyon nehéz, mert a divat, a média sokszor természet ellenes kinézetű modelleket próbál mintának bemutatni. Ennek nagyon káros hatásai lehetnek , ránk nézve. Csont sovány fiatalok, erő, életkedv nélkül. Fiúk, akikről nem tudni,hogy most igazából mik. Izom, férfias kinézet nélküli földönkívüliek:) 
És van a másik véglet, akik nem a divat után kajtatnak , de nem szeretik magukat ,mert kövérek. Mert háj van rajtuk. vagy mert szültek,és a súlyfelesleggel kínlódnak. Elérte őket az öregedés ami miatt a kilók körbe fonják testüket ha akarják,ha nem.
Szerintem a nőiesség nem az alakunktól függ. Tennünk kell azért,hogy szépek, kívánatosak legyünk. De a legfontosabb,hogy te szeresd magadat! Mert ha jól végig gondolod senki nem tökéletes. És nincs sablon amit ha előveszünk, tudjuk,hogy az a minta, előírás mindenkinek megfelel . Nagyon régen mindig csodálkoztam,ha egy csúnya ,kövér nőt megláttam egy jó pasival.és fordítva. Aztán rájöttem. Tud a csaj valamit! Tud a csaj nevetni, kedves lenni. Romantikus,és házias. Vagy épp ami bejön a pasinak. Tud természetes lenni. Vicces,és szórakoztató. Szexi,és csábító. Kell más? Lehetsz szép, divatos, vékony ha az élet veled unalmas.Ha önző módon mindig csak a külsőd trendin tartására összpontosítasz. Ha nem tudsz örülni semminek.Ha fontosabb a sérós, körmöd, mint az,hogy egy jót beszélgess a pároddal. A férfiak is igénylik a törődést, figyelmet. A nő nem attól nő,hogy mit visel, milyen műkörme van. A nő attól nő,hogy ragyog. Figyel a párjára. Vidámságával , szórakoztat,és megérti azokat a problémákat amik párját nyomasszák. Tisztában van mi az erőssége,és használja is. Tudni kell használni a nőiességet.És ezt tanulni kell. Ha nem fogadod el magad úgy ahogy vagy, bármit szeretnél megtanulni a nőiességről nem fog menni:( Nem fogsz tudni természetesen örülni annak amivel rendelkezel. mert az állandó elégedetlenség hajtani fog . szeresd magad,és ha a tükörbe nézve nem tetszik amit látsz változtass . Mozogj, tornázz!!
Mindannyiunknak meg van az a férfi teremtve aki a mi adottságainkat csípi:) A mi temperamentumunkat részesíti előnybe. Csak meg kell találni. De ez csak akkor sikerül,ha a külvilág felé is a harmóniát , nyugalmat, békét,és a magadban megtalált örömöt sugárzod.

 

Az ember aki fákat ültetett

https://www.youtube.com/watch?v=1C8sh7y7RDM&list=PLB9MMmHipqcQYa8fMIjAUVkZt-E1mUTLm