Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Haladj:)

Nem az a fontos, milyen gyorsan futsz, sőt az sem, hogy milyen kecsesen. A lényeg a kitartás, hogy talpon maradj, és bármilyen lassan is, de haladj előre.

Dean Ray Koontz


Ne habozz !

A harcos cselekszik (...). A bolond pedig csak reagál a cselekvésre.

Dan Millman


Nem az a fontos, hogy szép vagy csúnya a kiskutya, hanem az, hogy szeresse őt a fogékony életkorban levő gyerek, gondoskodjon róla. Ettől később talán az öregekkel, a betegekkel, a szegényekkel és minden rászorulóval szemben irgalmat fog gyakorolni.

Almási Éva


FALU

 

Falun kell a sötétség, mert csak a sötétben mer forrni a bor, érni a tök, nőni a gyerek, álmodni a leány, ölelkezni a gazda. A sötétben pihennek jóízűt a kertek, fák, állatok és emberek. A kimerített kút megtelik vízzel, pirossággal a mező, és az őszi cinke még hajnal előtt elindul az erdőről, hogy téli vendégszereplését elkezdje az emberek között.

Krúdy Gyula


Ha valaki mindig a csalódásait hozza fel példának, sosem mászik ki a sárból. Mi a megoldás? Minden csalódásból írj fel egyetlen dolgot, amiből mások tanulhatnak. Ha mások tanulhatnak belőle, akkor te is.

Vámos Robi


Rossz,aki rosszra gondol.

    Jönnek az ünnepek. Ha jól tudom, Magyarországon nagyon sok az egyedülálló, független nő és férfi. Az én baráti körömben is a legtöbb lány, nő társ nélkül tölti majd a karácsonyt. Mivel hamar eljön a szilveszter is elkezdtünk gondolkozni, hol, kikkel tölthetnénk az év utolsó napját. Nem könnyű feladat közös döntést hozni. Olcsó hely, fiatalos laza közeg , jó zene,kellemes hangulat mind egy helyen meglegyen. De a legnagyobb probléma mégis , hogy szegények szeretnék ha másik nem képviselőivel rophatnák a táncot. Ha kicsit bővülne, színesedne a társaság. Ha a koccintás, beszélgetés, bohóckodás nem csak a megszokott, állandón összejövő lányok közt történne meg. De valami miatt nehéz ezt a problémát orvosolni Én voltam, aki felvállalta keres férfiakat, akik szívesen szórakoznának velük és velem,meg a párommal. 
    Szingli fiúk jelentkezzetek, ha nincs kivel szilvesztereznetek! A Barátnőim függetlenek ! 
    Tudom, hogy fura poszt. Gondolhatnak sok mindenre akik elolvasták. De jó páran fellelkesedve jelezték velünk való bulizási szándékukat Hozzászólások is bebizonyították számomra, hogy jó ötlet volt ez a poszt. Csak épp sokan nem merik felvállalni azt a szándékukat, hogy elegük van már az egyedüllétből. Aki az interneten jártas egy kicsit is,láthatja ,hogy nagyon sok társkereső működik, egyre nagyobb létszámmal. Mi nem akarunk mást, csak jó hangulatban várni az a jövő év kezdetét. Nehezen hihető, ha valaki őszinte? Ha olyan lépést megtesz, amit mások nem mernek? Ha tényleg az a szándéka amit kiposztol? Miért olyan meglepő? Ha nem egyéjszakás kaland a cél? Nagyon sokan unják a magányos tv nézős ünnepeket. Csak az elkeseredésüknél a félelem, hogy mit szólnak az ismerősök nagyobb. Nálunk az elkeseredés győzött. Megléptem helyettük. Még nem tudjuk milyen lesz az óévbúcsúztatónk, de azt tudom, hogy néha kell azért kockáztatni. Aztán a többi majd eldől. Szóval fiúk, lányok akik rosszra gondoltatok, nézzetek magatokba. Néha előfordulhat, hogy igazságot ír ki az ember Én vállalom. Szeretném, ha nem lenne magányosan ünneplő ember decemberben. És ezért megtettem, amit tehettem.UGORJ !

Azt mondtad, ahhoz, hogy a dolgok rendbe jöjjenek, valamelyikőnknek nagyon kell bíznia, és mernie kell, akár vakon is elrugaszkodni. Úgy vélem, előttem a szakadék, amely fölött át kell lendülnöm, s csak remélni tudom, hogy ott vársz rám a túloldalon.

Kiera Cass


" Ha terveid vannak, egyszerűen tűzd ki a céljaidat, és cselekedj ! "

Nora Roberts


Megtettem:)

 

Több mint 30 évvel ezelőtt a lányok leginkább a leendő férjük nevét vették fel a házasság után. Én is így tettem. Hivatalosan még most is azt használom a válás után 7 évvel. A bíróságról kijövet azt terveztem, hogy hamar megszabadulok a rossz érzésektől, emlékektől, névtől. De valami meghatározhatatlan, megfoghatatlan, láthatatlan akadály meggátolt abban, hogy megtegyem első lépésnek a névváltoztatást. Talán a fontossági sorrend, pénz és időhiány miatt ezt a tervemet mindig halogattam. Ez idáig. Most hirtelen valami belülről feltörő energia beindított. Mintha nem is én akarnám, hanem egy másik ember, aki ugyanúgy én lennék, csak más jellemmel, érzéssel, temperamentummal. Sokat gondolkoztam rajta, hogy ezt eddig miért nem tettem meg. Tudom, hogy az eltelt 7 év alakított, formált rajtam előnyömre. Megszilárdított jellemileg és kialította bennem azt a számomra fontos értékrendet amit magaménak mondhatok. Lehet, hogy ennek így kellett történnie? Idő kellett hozzá, hogy rájöjjek ki vagyok én? Az ember szinte gyerekfejjel ment az anyakönyvvezető elé. És évtizedekig mind ketten a másik képlékeny jellemét próbálta formálni, alakítani aszerint, melyikőjük az erősebb egyéniség. Nálunk én voltam az aki engedékenyebb volt. Volt mit tanulnom, behoznom az elmúlt 7 év alatt. Most jutottam el oda, hogy ne várjak tovább. Persze, tudom a név nem jelent semmit. Ha ezotéria szerint nézzük persze a névnek is jelentősége van, de számomra a spiritualitás fontosabb. Hiszem,a nevünknek annyi csak a funkciója, hogy itt a földön ismerőseink, barátaink be tudjanak azonosítani. Az élethez való hozzáállás az ami sokkal fontosabb. Mert azzal mutatunk példát. Azt az érzést, gondolkodást, magatartást, elfogadást, amit mi átadunk gyerekünknek, környezetünknek ők viszik tovább. Nevünkre, külsőnkre már senki nem emlékszik, de ő álltaluk nyomot hagyunk a földi létünkről. A múltamat nem zártam le végleg. Két gyerekem van, akik felnőttek és apjuk nevét viselik. De nekem már ez a név nem jelentett semmit. Emléket csak, hogy egy ideig egy úton jártunk. Megkönnyebbültem. Vége egy korszakomnak. Érzem. Még nem tudom mit hoz számomra a jövő,de biztos vagyok benne,hogy sokkal jobbat. Várom és igyekszem, hogy egyre jobb legyek én is.

Ízekre szed:(

Nehéz nem gyűlölni... embereket, dolgokat, intézményeket. Mikor megtörik a lelkedet, és élvezettel nézik, ahogy elvérzel, a gyűlölet az egyetlen helyénvaló érzés. De tudom mit tesz a gyűlölet az emberrel. Ízekre szedi és kifordítja önmagából. Olyanná válik, amilyenné soha sem akart.

Kemény motorosok c. film