Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Ha elölről kezdhetném....

“Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést,
fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet.
Példálózás helyett példát mutatnék.
Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék.
Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.
Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot.
Kirándulnék, sárkányt eregetnék,
Réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.
A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.
Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném.
Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat.
Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről
és többet a szeretet hatalmáról.”

(Diane Loomans)


Szilveszter

 

Álljunk meg, és emlékezzünk a mögöttünk álló évre! Emlékezzünk a sikereinkre és a kudarcainkra, a megszegett és betartott ígéreteinkre. Arra, amikor a legjobb kalandokban volt részünk, és amikor bezárkóztunk, hogy elkerüljük a csalódásokat. Valójában erről szól a szilveszter. Kapunk még egy esélyt, hogy megbocsássunk, hogy jobbak legyünk, többet adjunk, többet szeressünk, éljünk. Ne töprengjünk azon, mi lett volna, ha, örüljünk annak, ami jönni fog. Fogadjuk meg, hogy jobban odafigyelünk egymásra, jót adjunk, és nem csak ma éjjel, hanem egész évben.

Szilveszter éjjel c. film


Meditálj:)

Az emberek azt hiszik, hogy a meditáció nagyon időigényes, pedig éppen az ellenkezője igaz. Utána több idő lesz mindenre, mert nem rágódunk értelmetlen dolgokon.

Gareth Walker


TAKARÉKOSSÁG

Még ma hagyd abba az akarás akarását és kezdj el megtakarítani. Ne a jövő hónaptól, hanem mától. Mert minden fogyókúra a jövő héten fog elkezdődni, már évtizedek óta. Nincs ez másként a pénzügyi fogyókúrával sem.

Csernok Miklós

 

SEGÍTHETEK? TUDOK MEGOLDÁST! ÍRJ:)


Cselekedj úgy, hogy neked is jó legyen:)

A kis város lázban ég. Mindenki siet nagy pakkokkal. Nem igazán látni mosolygó, vidám arcokat. Mire eljön az ünnep ideje mindenki kifárad, belefásul a készülődésbe? Előfordulhat. Rohanás, stresszes ajándék keresgélés. 
Boltból ki, boltba be. Ez mehet sokunknál már hetek óta. 
Én nem szeretek vásárolni. Nagyon ritkán szánom rá magam, hogy akár ékszer, vagy ruha boltba bemenjek. Valahogy a jó Isten nem áldott meg ezzel a tipikus női tulajdonsággal, hogy élvezzem a ruhapróba, vásárlás izgalmait. De nem baj. Ettől függetlenül azért nekem is volt még pár elintézni való dolgom a városba amit az utolsó pillanatra tartogattam sajna. Ilyen volt az is,hogy fénymásoltassak két oldalnyi szöveget . És mivel nagyon kellett bementem egy fotókat nyomtató boltba. Most másodszor kerestem fel ezt a kis üzletet, ahol senkit nem ismertem az eladók közül. Persze szerencsétlenségemre nem vittem magammal pénzt.Minek azt,hisz mindenhol lehet már bankkártyával fizetni.Tévedtem:( Mit tehettem ? Vagy lemondom a fénymásolat készítést, vagy megkérem az eladót,hogy bennem:) Csupán 30 ft vesztesség érte volna a boltot,ha nem adom be másnap a tartozásomat. Nem egy nagy összeg. De a velem történt eset is bizonyosság számomra, hogy van még bizalom és kedvesség itt a földön. Pont a héten fejeztem be egy könyvet ami az emberi tudat hatalmának lehetőségeit boncolgatta.Oly módon, hogy egy átlag ember is megértse mondanivalóját és alkalmazhassa a leírt gyakorlatokat:) Számomra nagyon érdekes volt, ahogy az író, spirituális, vallási és pszichológiai szempontokat figyelembe véve vetette papírra gondolatait. Hát végig gondolva olvasott sorait bármennyire másképp gondolkozunk, hiszünk, cselekedeteinknek majd nem egyformának kellene lennie. Ha lelkünket nem mérgezi meg a negatív gondolat, érzés, cselekedet, testünk, életünk is rendben lesz. 
Az eladó elhajthatott volna nyugodtan melegebb éghajlatra. De megbízott bennem. Bevállalta hogy csalódás, hiány érheti őt és az üzletet. Nem szerettem volna senkinek kárt okozni. Így beadtam másnap a tartozásomat. 
Nagyon köszönöm a bolt és a kiszolgáló hölgy bizalmát, kedvességét.                   Szeretnék megosztani egy bibliai idézetet, amit a könyvben találtam, de nagy tanúság azok számára is akik nem vallásosak. Gondolkozzunk el rajta:)

"AMIT AKARTOK AZÉRT, HOGY AZ EMBEREK TI VELETEK CSELEKEDJENEK, MINDAZT TI IS CSELEKEDJÉTEK AZOKKAL."
Máté 7:12

Ajándék

Jézus Krisztus karácsonykor nem egy csomó mennyei kütyüvel jött közénk, hozhatott volna Józsefnek láncfűrészt, Máriának habverőt, ehelyett ő maga volt az ajándék.

Böjte Csaba


Vonzás

Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel.

Rhonda Byrne


HAGYD A GONDOT:)

Gondok persze mindig vannak,
de mint a hó, elolvadnak.
Énekelj és nevess inkább,
a gondok magukat megoldják.
Karácsonyhoz nem illik a bú,
végy a kalácsból, és ne légy szomorú!

Matt Haig


Te mit kérnél a Jézuskától?

 

A jó múltkor megláttam egy posztot, ahol ezt a kérdést tette fel az egyik ismerősöm.

„Te mit kérnél a Jézuskától?”


Rengetegen leírták vágyukat, álmukat. Volt aki komolyan vette a kérdést és olyan is aki viccesre vette a válaszadást. Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, a többség ugyanazt szerette volna. Szeretet, béke, társ, karrier, egészség, pénz, nyugalom...... Én is hozzá írtam azt a vágyamat, amit már évek óta szeretném ha egyszer teljesülne .Az én vágyam India:) Szeretnék eljutni oda,ahol a nyomor és a gazdagság annyira szembetűnően ketté választja az országot. Fogalmam nincs mi vonz oda. Talán az ismeretlen őseim vére? Talán a zenéjük amitől a családom kiütést kap? Talán a gondolkodásmódjuk, nyugalmuk vonz? A spirituális életfelfogásuk? Nem tudom:( De abban biztos vagyok, hogy még ebben az életben látni fogom a Taj Mahal-t. Furcsállották a kérésem a többiek, akik olvasták hozzászólásomat. Nagyratörő, anyagias kérés? Talán, az és nem is mindennapi. De nem teljesíthetetlen. Nem most karácsonykor kapom meg , de idővel enyém lesz. Sokat kell érte jónak, türelmesnek, toleránsnak, kitartónak , segítőkésznek lennem. Minden amit a többiek felsoroltak kérésként számomra is fontosak. De úgy gondolom mi emberek megkaptuk a legnagyobb ajándékot, a szabad akaratot felsőbb vezetőnktől. Minden bennünk van, amit csak szeretnénk. Egészség, béke, nyugalom, kedvesség, empátia, karrier. Ezekért a kérésekért nekünk kell tennünk, hogy teljesüljenek.. A kívánságainkat magunk tudjuk megvalósítani egy kis akarattal, energia ráfordítással. Gyűlölködés, irigység helyett inkább örüljünk mások sikerének. Adjunk mosolyt, energiát, figyelmet és ha tudunk nélkülözhető tárgyat, vagyont. Legyünk türelmesek, mértékletesek. Akkor elkerül a betegség, idegeskedés. Agresszív viselkedés helyett békés és barátságos , kedves gesztussal többet elérhetünk .Nehéz betartani ,másképp viselkedni a megszokottól? Hát ja! Csak tudatosan, energiát ráfordítva tud az ember változni, alakulni. Nem mindig kényelmes feladat. De megéri Szóval ülj le. Írd le, te mit kérnél a Jézuskától? És gondolkozz! Mit teszel érte,hogy meg is kapd? Légy te aki meglepi saját magát a várt ajándékkal Legyen az béke,nyugalom, egészség, pénz, karrier. Hidd el , megkapod! Csak tégy érte


Boldogság

A pénzen nem lehet boldogságot venni - de lehet vele adni! Nem érdekel, hogy elszórom, ha arról van szó, hogy másoknak adhatok.

Freddie Mercury

1946. szeptember 5. — 1991. november 24.

angol zenész, a Queen énekese