Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Magyarok, szkíták, hunok és még sokan mások.

Az írásom mint szokott spontán jött. Nem akarok tudományos, ismeretterjesztő előadást, mert buta vagyok hozzá. De úgy gondolom kezd egy olyan szemlélet hazánkban elterjedni ami nem biztos,hogy helyén való:( Sokan keresik,kutatják a magyarság eredetét és sok teória kering a köztudatban amiből mindenki kedve szerint válogathat. Talán bennem van a hiba,hogy leragadtam az általános iskolai tanulmányaim alatt szerzett infóknál. Ezért azokról az új feltételezésekről ami jó ár éve kezd a köztudatban gyökeret verni nem akarok beszélni. Csak ár gondolat azok alapján amit én még az átkosban tanultam. És számomra ezek is nagyon fontosak! Még ha hazugság is. Hogy miért? Mert sokan a magyarságot valami felsőbb rendű, erkölcsileg tiszta Isteni áldással felkent valaminek tekintik. Hát legyen ez a hitük. De Isten nem hiszem, hogy örül a gyűlölködésnek, Nem hiszem, hogy értékeli,ha általa teremtett más ember csoportra alacsonyabb rendűként tekintünk. Számomra az is kérdés,meddig volt magyar nép? Vagy évezredekkel ezelőtt már Árpád apánk törzsének tagjai is összebútoroztak más népek asszonyaival ? Hát eltudom képzeni:) Ha csak a honfoglalásig megyünk vissza ,( amikor mi voltunk a migránsok) pusztulást hoztunk Európára. De , ha végig tekintünk történelmünkön, mongol, török, osztrák, orosz, német , cigány, zsidó ősünk mind előfordulhat családunkban. Mi célt szolgál származásunk tudása, ha nem arra használjuk e tudást amire kellene? Ha bölcsességünket, génjeinkbe őrzött elraktározódott erkölcsi , emberi, természet adta értékeket nem adjuk tovább tiszta szívvel? Ne gyűlölködés, felsőbb rendűség és gyalázkodás legyen az mi minket , magyarokat megkülönböztet más néptől ! Keressük meg múltunkat, melyre büszkék lehetünk . De éljünk európai emberhez méltón.


LLL !! EGÉSZ ÉLET ÁT VALÓ TANULÁS

Az utóbbi időben hanyagoltam,hogy megosszam veletek a gondolataimat. Kicsit zizi voltam a suli és a vizsga miatt. Túl vagyok rajta:) Ez alatt a pár hét alatt míg nem posztoltam , sok téma megtalált amiről szívesen írtam volna. Az egyik a lifelong learning. Mi ez? Egész életen át való tanulás:) A suliban eltöltött 3 hónap egyik témája ez volt. Hát ha őszinte akarok , vegyes érzelmekkel fogadtam az ott hallottakat. Talán, mert azt tapasztaltam eddigi életemben,hogy képesek az embert leírni ha nem fiatal már. A legtöbb cég, munkaadó fiatal, agilis,dinamikus, mindenhez értő kollégákat keres. És persze vannak is ilyen fiatalok:) Még szerencsére. Van esélye nekünk 50-eseknek,hogy tanulás, önképzés által könnyebb, biztosabb pozícióba kerüljünk? Vagy, hogy legyen munkahelyünk? Biztos érdemes energiát , fáradtságot befektetni a szabadidőnkből a tanulásra, képzésre? Szerintem igen! Mert minél többet tudunk a világról, magunkról és a társadalomról, annál rugalmasabban , hatékonyabban vagyunk képesek a változásokat fogadni:) Annál erősebb , biztosabb ,határozottabb lesz jellemünk és erősebb lesz a vágy céljaink eléréséhez. Mert a tanulás meghozza a vágyat, tudást, önbizalmat, szorgalmat, kitartást ,hogy egyre csak előre haladjunk. Persze ezt mi középkorúak tudjuk, mert már ledolgoztunk jó pár évet és saját bőrünkön tapasztaljuk a hiányosságokat:( De mi van a felnövő generációval? Tudatában annak fontosságával,hogy tőlük függ a jövőjük? Tesznek valamit is azért,hogy stabil munkájuk, anyagi forrásuk legyen? Vagy élik telefonnal a kezükben a mindennapok szürkeségét a gazdagságról álmodva? Nagyon remélem,hogy az ország legtöbb fiatalja tesz érte. Mert nagy bajban lesz,ha eljön az idő,mikor anya, apa nem lesz. Ha jön az ébredés és a csekkek. Ha rádöbben ,hogy bármennyire kényelmetlen, fájdalmas, tennie kell ez ellen. De akkor már lehet késő lesz. Mert neki is lehet 50 évesen kell iskola padba ülnie ,mint nekem. Akkor miért kezdhetné már most? Tanulni nem csak iskolapadban lehet:) A számítógép és a net csodákra képes! Olvashatsz, filmet nézhetsz rajta. Beszélgethetsz okos emberekkel. Előadásoknak lehetsz részese. Csak tőled függ a jövőd és életed sikere! Te tehetsz érte! Hát erőltesd meg magad és állj neki tanulni ! Meglátod élvezni fogod !

 

 


Szakítás

  1. Mindenki szívében léteznek titkos remények, hogy hátha egyszer eljön a nagy fordulópont, amire régóta várt. Nyitva hagyunk egy kis rést a lelkünkben, hogy egy napon visszatalál hozzánk, aki elment. És ez így van rendjén, akit szeretünk, képtelenség elengedni teljesen, ha másban nem is, hiszünk benne, hogy egy vékony ezüst szál talán megmarad köztünk.

ELENGEDÉS

 

 

„Tudd, hogy csak azt veszítheted el, ami már nem szolgálja a fejlődésed. Ami távozni akar Tőled, engedd el jószívvel. Ne nehezítsd tisztulásodat, fejlődésedet a ragaszkodás csapdájával.”

Mohácsi Viktória

ÉLETÜNK

 

Nincstelenül és meztelenül érkezünk e világra. Aztán egész életünkben vagyonért, javakért, hírnévért harcolunk. Pedig koldusként távozunk, ahogyan jöttünk. Ami igazán a miénk, az csak a lelkünk emlékei és a tetteink, amelyeket szeretteinkben hagyunk. Minden más értéktelen és múlandó.