Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Élet

Az idő egy folyamatos valóság - fonál, ami a születés és a halál közötti távolság fölött feszül. Az események azonban inkább olyanok, mint egy perzsaszőnyeg - ezernyi színpompás cérnaszál, amelyeket bonyolult mintákká és képekké szőttek össze. Bármely arra irányuló kísérlet, hogy az eseményeket pontosan időrendbe tegyük, olyan lenne, mintha kihúzkodnánk a szálakat, és egyiket a másik után a padlóra fektetnénk. Talán egyszerűbb lenne, de eltűnne belőle a mintázat.

Moszab Hasszán Juszef

Szellemmasszázs

Hogy mi ez? Hát ki kell próbálni. Érdekes érzést kelt az emberben.Lágy, simogató, megnyugtató. Még soha nem hallottam róla ez idáig.Egyik volt kolléganőm most tanulja.
Én meg jelentkeztem. Gyakoroljon rajtam. Teljesen más mit a többi masszázs. Lágy simogató, ringató, megnyugtató. Még a legtöbb masszázs lényege az izomgörcsök megszüntetése, a fáradt test felfrissítés, itt a lelkünk ápolásán van a hangsúly. A titkot nem tudom. Csak azt, hogy jó. A bennem lévő fáradtság, görcs, érzelmi gát mind eltűnt. Mintha nem én lettem volna. Tele energiával, életörömmel, felszabadult érzésekkel. Mintha a felgyülemlett stressz, elfojtott fájdalom, kétség, kétely mind nyom nélkül eltűnt volna belőlem. Ez a kezelés mindenkire más hatással van. Kiben milyen elfojtott, fel nem dolgozott trauma, érzés, emlék munkálkodik.Az érzelmek egész skáláját átélhetik itt az emberek. A nevetéstől a sírásig. Hogy én mit éreztem? Sírtam. Anyummal amíg élt azt hittem,hogy rossz a kapcsolatom. De még így 3 év eltelte után se tudom őt elengedni. Fáj. Hiányzik. Szerintem életem végéig bennem lesz az űr. De hát kinek nincsenek fájdalmas emlékei, érzései? Az emberek elnyomják. Erősnek akarnak látszani. Félnek kimutatni gyengeségüket és bizalmatlanok. És talán magukban sem bíznak. Nem ismerik fel, hogy szükségük lenne lelkük ápolására is. Sokan az alkoholtól, nyugtatótól, drogtól kapják ideig ,óráig a megnyugvást. Vannak akik csak érzik valami nincs rendben náluk. Érzik az ürességet, kedvetlenséget, fáradtságot, életuntságot. De nem tudják mit tehetnének ellen. Élnek és szenvtelenül, kedvetlenül teszik amit kell. Én úgy gondolom mindig lehet tenne ezek a rossz érzések ellen.Több módszer is van, hogy testünk, lelkünk karba legyen tartva.Egy a sok közöl a szellemmasszázs.Ki kellene mindenkinek próbálnia. 
Mert nem csak jó,hanem sok mindent megtudsz közben saját magadról is és az benned elfojtott érzésekről is. 
No meg persze szebbé teszi életedet.

Törődsz vele?

Képzeld el, hogy van egy autód, amire szükséged van egész életedben, de tudod, hogy soha nem fogsz másikat kapni. Hogy vigyáznál rá? Rendszeresen karbantartanád, olajat cserélnél, a legkisebb hibával is rohannál a szervizbe. Roppant óvatosan és körültekintően vezetnél minden egyes alkalommal. Most gondolj bele, hogy csak egy tested és egy elméd van. Nem kellene ezekre is legalább ilyen gondosan vigyáznod minden nap?

Warren Edward Buffett


Elengedés

 

Az adás és az elfogadás után a szeretet iskolájának talán legnehezebb tantárgya az elengedés művészete. Elengedni mindent és mindenkit, akiket valaha szerettünk, és hinni, hogy a lélek szabadságában örökre együtt maradunk.

Simon András


Örökségünk

Mostanában sok a szabadidőm amit próbálok hasznosan eltölteni. Egyik ilyen programom az önfejlesztő,önképző könyvek olvasása.Egy-egy könyvből az ember sokat tanulhat. Természetéről, viselkedésének miértjéről, érzelmeiről. És persze másik kedvenc időtöltésem az internetezés, zene- hallgatás Mit ad Isten, mikor az aktuális önismereti könyvemet olvastam, tett fel egy kérdést az egyik ismerősöm a facén. A kérdés nemzetünk negatív érzéseiről, egymáshoz való hozzáállásunkról szólt. Mi magyarok miért vagyunk ennyire elkeseredettek, gyűlölködők, irigyek egymáshoz? Miért nem örülünk a másik boldogságának, gazdagságának? Miért nem tudjuk örömmel, elismerni a másik sikerét, szerencséjét, tudását? Tényleg elgondolkoztató, hogy van e még egy ilyen nép, ahol ilyen sok depressziós, magányos, irigy, szenvedélybeteg ember él. A könyv amit pont olvastam sokat segített számomra,hogy megértsem a mi nemzetünk miért ennyire remény veszett. Szeretném veletek megosztani pár mondatban, hogy ennek tudatában toleránsabbak lehessünk másokhoz és magunkat is jobban elfogadjuk. Számomra megdöbbentő tudományosan kimutatott vizsgálattal alátámasztott leírás világított rá a mi igazi problémánkra. Ez pedig a generációs trauma. Mikor nagyanyám terhes volt anyámmal és hasában fejlődött , az ő általa elszenvedett trauma nem csak őt érte. Hatással volt anyámra és az ő leendő gyermekére is.Érted ezt? Még meg nem született gyermek gyermekére is hatással van egy stressz, haláleset, csalódás, gyilkosság, éhezés…….             Ha megnézzük történelmünket láthatjuk,hogy ennek a népnek sok jóban nem volt része:( Nemzeti történelmünk pedig kihatott azokra az ismeretlen kis emberek tömegére is akiket nem jegyeznek történelem könyvek,de hozzánk közel álltak. Akik ükapáink, ükanyáink is lehettek. Ha csak a közeli időszakot nézzük sok áldozata volt a hadifogolytáboroknak . Erőszak, gyilkosság, éhezés és árulás. Gyermekek elszakítása szülőktől. Bujkálás és rettegés. Ezek a borzalmak nyomot hagytak bennünk Hordozzuk az akkor túléléshez szükséges védekező mechanizmusokat. Vagy a rossz élmények, tapasztalatok emlékeit. Azok az érzések amiket mi magyarok magunkban hordozunk,táplálunk több generáció hagyatéka számunkra. Lesz jobb országunk lakosainak érzelmi hozzáállása a világhoz, egymáshoz? Jó kérdés.Tőlünk függ A könyv szerint letehetjük örökölt szorongásunkat, rossz érzéseinket.Van rá! módszer, hogy javítsunk lelkünkön, kedélyállapotunkon. 
És ami talán legfontosabb, a mi jó szándékú átalakulásunk hatással lesz gyermekünk, unokánk lelkére, szellemére, életére is. Megerőltető, félelmetes sokszor az új, ismeretlen kipróbálása.Kényelmetlen az ismerőst feladni. De muszáj! Ha jobb életet szeretnél adni örökül majdani leszármazottaidnak. tegyél érte.

 

/ A könyv címét, módszert privátban szívesen megadom, de ez itt nem a reklám helye /

 

/ A könyv címét, módszert privátban szívesen megadom, de ez itt nem a reklám helye

Hullámvasút

Az életem olyan, mint a hullámvasút - igen, az élet ejtőernyőzés, kockázatvállalás, esések és kelések sorozata, hegymászás, vágy, hogy fölérjünk a csúcsra, és csalódás és szenvedés, ha nem sikerül.

Paulo Coelho


Türelem

Még a legmagasabb fák is (...) apró magvakból sarjadnak. Vésd ezt az eszedbe, és ne akard siettetni az időt!

Paulo Coelho


Új év, új fogadalom...

Az újévi fogadalmak túlságosan ambiciózusak. Célkitűzéseinkben a határ a csillagos ég: tiszta kitűnő leszek, hetente háromszor lemegyek a konditerembe és a többi. Mindezek elméletben roppant pozitív elhatározások, de a megvalósításukhoz vezető út még nyomokban sem létezik, nemhogy előttünk kanyarogna. Hogy sikerrel járjunk, ahhoz száz meg száz kisebb változtatást kéne végrehajtanunk, amelyek mellé nem jár útmutató, hogy lépésről lépésre mindent elmagyarázzon.

Amy Cuddy