Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Az élet döntések sorozata. Van, amikor sokat gondolkozunk, kattogunk. Pedig semmi mást nem kellene tenni, csak élni. Cselekedni. Szeretni. Választani. Élvezni. Jóvátenni. Boldognak lenni. Élni.

Csabai Mark


 

Az emberek többsége az újjászületés fogalmát csak a tényleges halállal tudja összekapcsolni, holott egy emberi élet során többször is újjá kell születni a fejlődés érdekében.

Boldizsár Ildikó

 


Csak okosan!

Éves bevétel: 20 font. Éves kiadás: 19 és fél font. Eredmény: boldogság. Éves bevétel: 20 font. Éves kiadás: 20 és fél font. Eredmény: nyomorúság.

(Charles Dickens)


+ 20 %

 

Valaki aki okos magyarázza már meg nekem miért nem kell az embereknek a pénz. Miért hagynak az államnál olyan tőkét amikre igényt tarthatnának és a családi kasszát gyarapíthatná? Miért bizalmatlanok a jóval szemben? 
Miért halogatják a jövőjükről való gondoskodást? Miért félnek, hogy az állam eltörli a jó dolgokat? És ha így is van, miért nem használják ki addig is? Nézzük más oldalról a dolgokat! Amikor valamit venni, felújítani, bővíteni, fejleszteni, vagy csak többet költeni mint amennyink van nem habozunk. Hitelt veszünk fel. Nem is kevés kamatra. Nem gondolkozunk. Kell a hitel, mert nőnek az igényeink. Új kocsi. Nagyobb lakás. Utazás az ismeretlen, szép tájakra. Hajtunk, mert sokszor hitelt, hitelre halmozunk. Aztán görcsölünk a törlesztés végéig. Stresszelünk, kapkodunk, türelmetlenkedünk, kimerülünk. Eljön aztán az idő, mikor itt, ott fáj mindenünk. Szúr a szívünk, fulladunk. Magas vérnyomásra gyógyszert szedünk. Agyvérzést, infarktust, rákot kapunk. Ha szerencsénk van nekünk és a családnak ez akkor következik be amikor már egy banknak se vagyunk fogságába. Ha nincs velünk a szerencse, akkor aztán még jobban elkap az ideg. Mert mi lesz most? Kétségbe esve keressük a megoldást. De akkor már késő. Folyik a pénz, gyógyszerre, orvosnak a zsebébe, útiköltségre. Talán tudatosabban kellene élnünk. Jobban bánni a bankjeggyel. Megtanulni félre tenni. Jövőbe nézni és gondolkodni. Kihasználni minden lehetősséget a spórolásra, hisz elég lóvét leszed tőlünk az állam. Sokszor minden fillér számít. Ahogy a közmondás tartja:” Sok kicsi, sokra megy” 
Ha a bankok rablása nem zavar, akkor miért zavar ha adnak? Miért félsz élni a lehetősséggel? Vagy bőségben élsz? Mindened meg van? Mert annak nagyon örülök. Minden esetre azt tanácsolom, gondolj a saját és a családod jövőjére. Kis befektetéssel, sokat megtakaríthatsz olyan anyagi kiadásokon amikre úgy is költesz. Én már megtettem az első lépést. Ha szeretnéd segítek neked is. Tetszeni fog. 
Fosszuk ki együtt az államot!


Bízz benne:)

 

Egy kontrollmániás partner soha nem fog megbízni a párjában, az ugyanis számára kiszolgáltatottságot, azaz bizonytalanságot jelentene. A folytonos ellenőrzéssel igyekszik kizárni az életéből a kiszámíthatatlanságot, ezzel próbálja lecsökkenti a sérülésesélyt. Rossz tapasztalatok okán félnek attól a fájdalomtól, amit egy-egy csalódás okozhat.

Lakatos Levente


Ajándék

 


Most 2 hete volt a szülinapom. Nagyon sok nő ruhát,ékszert vagy valami nőcis dolgot szeretne ilyenkor kapni Én az ajándékokkal úgy vagyok, hogy az élmények számomra sokkal fontosabbak. Egy jó koncert, kirándulás, színház, egy tartalmas előadás sokkal boldogabbá tesz, mint egy tárgy ami ugyan szép és értékes, de nem érzem a vonzalmat hozzá. Az élmény ami örök. Amire az ember, ha megöregszik, szívesen visszaemlékezik. Mert élt. Most is sok mindent kaptam a családom tagjaitól és ez igazán jó érzéssel töltött el.Volt köztük amire nagy szükségem lett volna eddig is, de mindig halogattam. Valahogy a kényelem, lustaság győzött. És persze az a tudat, hogy oda nem 50 feletti nők járnak. Ez pedig egy kondi bérlet. Tudom, hogy keveset mozgok. Van rajtam súlyfelesleg és a fizikai kondícióm egyenlő a nullával. De ugye nehezen szánja rá magát az ember, hogy lépjen. A kényelem feladása és,hogy felvállalja egészségtelen életének következményét nem könnyű döntés. Sokszor az eszünk tudja a jót, aztán mégis a rossz utat válasszuk. Úgy csinálunk, mintha minden rendben volna. Ez sajnos nem csak a mozgáshiányra, rossz táplálkozásra, szenvedélybetegségekre vonatkozik. Mindenre. Mi emberek így működünk. Tudjuk a helyeset, szépet, jót. Tudjuk mit, hogy kellene tennünk, élnünk. Aztán tesszük azt amit megszoktunk, amit ismerünk, ami a vesztünket okozza. Maradunk a rossz kapcsolatban, rossz munkahelyen. Tanulás helyett nézzük a tv-t és félünk.Esszük ész nélkül:) Tudjuk, hogy a világ szép is lehet, mégis elhisszük, hogy mindenki gonosz és aljas. Miért? Miért jobb a félelem, gyanakvás, bosszú? Nagyon elkalandoztam. De nem baj ! Az a gondolat, hogy 50 felett kinéznek a kondi teremből, az is hibás. Mert miért néznének ki? Furának találnak majd? Lehet. És? Mi a lényeg? Semmi más, csak az, hogy én jól érezzem magam testileg és lelkileg. Ahhoz pedig jót tesz a mozgás. Az ember kilép a megszokott ritmusából és új, szokatlan impulzusok érik. Hát ezt fogom én is megtapasztalni. Még az is lehet, hogy új embereket ismerek meg. És ami nagyon fontos! Nincs ideje megöregedni annak aki új élményeket, embereket, érzéseket él át, tapasztal meg. Az aktív élet fiatalon tartja a szellemet, és a testet is. Remélem az akaratom erősebb lesz mint a lustaságom. Drukkoljatok nekem. Találkozzunk a kondi terembe


Lassú gyilkos

A beletörődés ölni tud. Aki nem hajlandó beletörődni, elnyeri a jogot, hogy emberként élhessen ebben a világban. Mindhalálig kitart.

Hellsing c. film


Lelj rá.

 

Senkire sincs szükséged, csak önmagadra. Találd meg azt, aki vagy. Ebben senki sem segíthet neked. Bárki, aki segítene, csak akadályozna ebben a folyamatban, mert az ő erejét használnád, nem a sajátodat. Benned óriási erő van. Ébredj ennek tudatára, és használd!

Ara Rauch


TAKARÉKOSKODJ

" Minden megtakarított penny egy másikat fial."


Benjamin Franklin