Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Múlt, jelen, jövő

Valaki ma árnyékban ül, mert valaki más régen elültetett egy fát.

Warren Edward Buffett


A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te - önmagadtól - a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.

Müller Péter


Víz, víz, tiszta víz, hanem tiszta............

Víz, víz, tiszta víz, ha nem tiszta...........

Ez idáig abban a hitben voltam,hogy a csapvíz és a palackozott ásványvíz tiszta. Aztán tegnap egy kedves ismerősöm, aki nagy tudású ember a gyógynövények, gyógyteák, biotermékek területén felvilágosított, hogy mind kettő tele van méreggel, szennyeződéssel. Ráadásul az ásványvizes palack mint tudjuk műanyag amivel a bolygónkat elárasztjuk. Mi, emberek a természetre, magunkra káros körforgást hoztunk létre annak tudatában, hogy a palackozott víz egészséges. Miért írom ezt? No gondolkozzunk csak ! A vizet felhozzák a felszínre és palackozzák. Fogyasztás után vagy szelektív gyűjtőbe helyezzük el, vagy a szemétbe. A szemét megy a lerakatba és a földbe. A földbe egyszer csak lebomlik és belekerül a föld alatti vízerekbe. Na szóval a tisztának mondott ásványvíz se a legtisztább. De ami még jobban meglepett az, hogy a gyógyszerekben lévő hormonok, és mérgező dolgok is bele kerülnek a vízünkbe. A csatornába kerülő szennyvíz tisztításnál sem nem lehet 100 %-os tisztaságot elérni. Ez azért gáz. Gondolj bele! Mi nők a fogamzásgátlóban lévő hormonokkal mérgezzük így a férfiakat. Sterillé, satnyává vállnak tudtuk, beleegyezésük nélkül. Elveszítik férfias jellemvonásukat, fizikai erejüket. Elvesztik ami egy férfi számára a legfontosabb az utód nemzést is. Én nem szeretném ha fiamnak, lányomnak nem lenne gyereke. Ha nem játszhatnék az unokáimmal. Ezért aztán döntöttem. Szűrt vizet iszunk ezentúl a családommal. Nem szennyezem környezetem. Nem mérgezem a családom. Egészséges, életerős férfiak vesznek köröl. És rövid időn belül megtérül a befektetésem:)

Ha kíváncsi vagy,hogy állítom elő a szűrt vizet írj. Privátba megírom, de ez itt nem a reklám helye.

Idő

Most csak várni lehet. Tudom, hogy keserves, de mindennek megvan a maga ideje. Úgy, mint a dagálynak és az apálynak. Senki sem tudja azt megváltoztatni. Amikor a kivárásnak van itt az ideje, várakozni kell.

Murakami Haruki


Látom azt, mit te is.


Annak idején, jó 10 évvel ezelőtt minden zavaros volt előttem. Az egész világ amiben hittem, éltem felfordult. Újra kellett gondolnom életemet, hozzáállásomat az emberekhez. Sok mindent meg kellett tanulnom amit a szüleim nem mutattak meg, de lehet, hogy ők maguk se tudtak. A berögződött, eszmék helyett újra, másra lett igénye énemnek. Amit otthonról kaptam, nem működött. Könnyű feladni a régit? Nem. Az emberi ragaszkodás és félelem az ismeretlentől meggátol a lehetősségektől, fejlődéstől. Aki letér a megszokott útról idővel látja a különbséget volt és új élete közt. De nem megy egyik napról a másikra. Türelem, kitartás, meg nem értés kísérheti próbálkozását. Nem könnyű ellenállni a kísértésnek, ha a könnyebb út is sikerrel kecsegtet. De valóban sikert hoz, vagy a megszokott reakció miatt ezt tartjuk jó megoldásnak? Hát ezt nehéz megmondani. Mindenesetre én próbálok a „régi énemhez”képest másképp élni. Volt, van min változtatnom Mára már tudom mi az erősségem és mit kell erősítenem magamban. Ledobott, ócska gönceimet, érzéseimet felcseréltem újjakra. Új érzések, gondolatok, sorra lepnek meg álmomban és ébren. Mára letisztult, érthető az élet számomra. Feléledt bennem az egyik ősi tudás mit elfelejtettünk mi, civilizált emberek az ártalmas zajok, gondolatok miatt. Elsőre fura volt, mikor érzed, látod mások eltitkolt világát. Látod fájdalmukat, magányukat. Látod érzésüket. Látod a kapzsiság miatti reszkető félelmet, bizalmatlanságot. Látod a görcsös ragaszkodást a viszonzatlan szerelemben. Érzed a szomorúságot, vágyat, kételyt, bizalmatlanságot. Érzed az agresszív, dühben rejlő határozatlanságot, gyengeséget. Látod a cselekedetek, történések miért és jövőjét. Mind ezzel együtt látod saját magad szellemi, anyagi, gyarapodását is. Megerősítést kapsz, hogy érdemes előre menni az elkezdett úton. Sokszor, ha látod az embereket szólnál, de tudod felesleges. Még nincs itt az ideje, hogy megértse, elfogadja azt a tudást, amit elmondanál neki. Tanulni, okulni, változni, fejlődni csak az tud, aki akar, és aki figyel. Az pedig megtalál. És ha kérdez, hát megadom a választ ahogy csak tudom. Mert erre születtem. Ebben egész biztos vagyok. Segítőnek jöttem a Földre. Tudom, hogy szükség van az embereknek megértésre, türelemre, figyelemre. Kételyek közt gyötrődnek. Az élet terhét mindenki maga cipeli. De a terhet könnyebb cipelni, ha okosan, becsületesen, emberségesen keressük a megoldást. És biztos vagyok benne, hogy mindenre van megoldás. Csak akarni kell. Hidd el nekem. Bízz magadban és én bennem

“…Ó hidd el nékem, benned a Cél és nálad a Kulcs.
Madárka tolla se hull ki — ég se zeng — föld se remeg,
hogy az Isten rád ne gondolna. Az Istent sem értheti meg,
aki téged meg nem ért.”

Babits Mihály

 


Múlnak a percek és telnek az órák, de csak a most számít, ezt fogd fel,
ami volt, elmúlt, ami jön, lesz majd, ez így van rendjén, ne keseredj el,
bezárul egy ajtó, de nyílik egy másik, közel a cél, látod, nem sok kell,
az alagút hosszú, de ott van a végén a fény, amit keresel, ne felejtsd el.