Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Uram!
E drága bolygót adtad nekünk lakóhelyül,
Rejtett, titkos kincsekkel tele,
Képessé tettél művedet megérteni.
(...)
Uram! Legyünk társak az alkotásban
Dolgozzunk tovább műved nyomán,
Hogy bolygónk a bőség, a boldogság
És az összhang erős otthona legyen.

Szent-Györgyi Albert


Megszólalt a telefon.

 

 

Már rég írtam magamról. Nem mintha nem történt volna velem semmi. Sok minden történt, csak késztetést nem éreztem, hogy leírjam őket. De most igen! Napok óta arra vártam, hogy végre magam legyek és megírjam pár sorban a történetemJ                                                                                             Épp a munkahelyem ajtaját nyitom, mikor megszólal a telefonom.  Mária művésznő, volt szomszédom és munkatársam szólt bele a túloldalon. Fura volt hangja és kicsi zavar volt érezhető ahogy elkezdtünk beszélgetni. Talán még egy perc se volt a mi kis beszélgetésünk. Mégis olyan hatással volt rám, hogy azon voltam, minél előbb letehessem a telefonomat. Mária kint volt a temetőben anyám sírjánál amikor felhívott. Én ritkán jutok sajnos ki, mert számomra fontosabbak az élők. Ezért inkább mindig az öcsémhez megyek. Ez nem azt jelenti, hogy nem gondolok anyámra. Ellenkezőleg. Még mindig sokat gondolok rá és nem tudtam elengedni a mai napig se. Csak a sírját nem úgy gondozom ahogy azt a külvilág azt elvárná.  Máriám azért hívott fel, hogy az esővízzel teli, virág nélküli vázát arrébb tenné az engedélyemmel. Köpni, nyelni nem tudtam. Csak a sírás kerülgetett .  Egy ember, akivel egyre ritkábban találkozok és akinek is meg van a maga baja, szán pár percet  rám és egy halottra, akire  egyre kevesebben emlékeznek. Számomra ez megint egy bizonyíték, hogy az emberek jókJ  Mária művésznőről ezt mindig is tudtam, de ezzel a tettével meglepett. Hálás vagyok és köszönöm, hogy a barátom.  Köszönöm, hogy ember és számíthatok rá. Köszönöm, hogy felvidít és viccelődik. Köszönöm, hogy megismerhettem és együtt dolgozhattam vele. Köszönöm a közös emlékeket, segítséget amit nyújtott számomra. Köszönöm, hogy anyám emlékét még őrzi. Ez számomra sokat jelet. Máriám, megérdemled a jó életet. Kívánom, hogy meg is kapd !

Slézi Mária művésznő az angyalok vigyázzanak rád !!!

"A szervezés az, amit azelőtt csinálsz, mielőtt csinálni kezdesz valamit, hogy amikor csinálod, ne zavarodj össze."

ismeretlen

A szeretet hét vonása: kedvesség, türelem, megbocsátás, udvariasság, alázat, nagylelkűség, őszinteség.

Gary Chapman


Az emberek azt hiszik, hogy kutyalélekként reinkarnálódni visszalépést jelent. Ha jól belegondolunk, épp ellenkezőleg, hiszen a kutyákat éppen az igazi, feltétlen szeretet érzékeltetésére szoktuk példaként felhozni!

James Van Praagh


Keresztény életünkben a bocsánatkérés nem arra való, hogy igazságot szolgáltasson a megbántott félnek, hanem arra, hogy helyreállítsa a szeretet légkörét. A "jogállástól"- a valós vagy vélt igazságtól - függetlenül mindig az kér előbb bocsánatot a másiktól, akiben a rövidlátó büszkeségnél nagyobb a békesség és a Szeretet szeretete.

Simon András


természet

Az erdő a határtalan kedvesség és jóakarat sajátos szervezete, amely semmit sem igényel a létezéséhez, de védelmet ad minden lény számára. Árnyat kínál még a favágónak is, aki elpusztítja.

Buddha


A zsúfolt hétköznapok legtöbbjén attól szenvedünk, hogy nem vagyunk jelen - a múlt dolgain rágódunk, vagy a jövőről álmodozunk. Képesek vagyunk úgy enni, hogy nem érezzük az ételek ízét, úgy sétálni, hogy nem vesszük észre a tájat, vagy úgy beszélgetni, hogy nem figyelünk a másikra, mert végig a saját mondandónkon gondolkodunk.

Robin Youngson

Illusztráció: Győriné Kéri Ágnes babái:)