Már egy jó ideje keresem nekem való munkát az álláshirdetések között. Amikor belefogtam fogalmam sem volt mire vállalkoztam. Azt gondolná az ember,hogy aki tud olvasni,és egy kicsit is értelmes az könnyen eldönti melyik a neki megfelelő meló. Tévedtem. Sokszor olyan megnevezéssel tesznek fel megüresedett állásokat, hogy ember legyen a talpán, aki tudja mit takar a meghatározás. Nézek mint hülye gyerek a moziba. Van egyáltalán , amit megtudok csinálni? Fel tudok nőni a feladat megoldásához? Elbizonytalanodom,és keresgélek tovább. Végre!! Rátaláltam egy olyanra, ami talán megfelelő ,és értem is,hogy mi a feladat. Van egy kis probléma. Nem nagy, de épp elég. Emailba kell elküldeni az önéletrajzot. És motivációs levél is fontos. Ja,és persze ne kézzel írott legyen a beadvány. Mi itt a gond? Hisz most is számítógépen írom ezeket a gondolatokat.
    Nyáron egy ismerősöm aki közel van a 60-hoz takarítónői állásra jelentkezett. Közel, talán 500 méterre a kis panel lakásától. Amikor bement,hogy szóban érdeklődjön , szép szóval, de értésére adták,hogy csak interneten elküldött jelentkezésekkel foglalkoznak. Elgondolkoztam. Jól teljesítünk, de talán annyira nem,hogy minden magyar családnál legyen internet, számítógép. És persze, nem biztos,hogy egy takarítónő tudja ezeket a gépeket, programokat kezelni. Ő csak dolgozni szeretne. Port törölni, felmosni, kukát kiüríteni. Pénzt keresni,és éldegélni. 
    Elhiszem,hogy hatékonyabb a munkáltatónak az állásra jelentkezők szűrése ha elektronikusan adják be a pályázatot. De nem lehet erre a problémára kitalálni valami megoldást?
    Mondjuk a kézzel írott önéletrajzot a cég kirendeltsége lefaxolná a központnak? Vagy szkennelné és elküldeni emailba? Nem emberibb? Több jelentkező számára adnának esélyt a kiírt munka elnyerésére. Haladni kell a korral, de úgy gondolom,hogy a személyes találkozás az ami igazán eldönti azt , ki alkalmas leginkább az állásra. Akkor meg talán meg kellene adni az esélyt azoknak is akik nem zsenik a technikához. Hisz dolgozni szeretnének.