Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Folyónál

 

Házunktól nem messze kanyarog az Ipoly. Régebben nagyon sokat jártam le a partjához anyuval meg a kutyával. Aztán valahogy elmaradtak ezek a séták. Már se anyu, se kutya. Valami ellenállhatatlan vágy tegnap délután mégis kimozdított. Olyan szép idő volt. Leültem a folyó martjához és gondolkoztam. Nekem valahogy mindig a természet volt az a hely ahol a gondolataim letisztulnak. Ahol a kérdéseimre megkapom a válaszokat. Ahol jól érzem magam. Aztán fogalmam nincs minek nevezzem villant be. Talán ez is meditáció. Az jutott eszembe, hogy a folyó is olyan, mint az életünkJ Forrása a születésünk. Útja az életünk. Ahol most épp vagyunk a jelenünk és ami még hátra van a jövőnk. Zavaros, megduzzadt hömpölygő víz érzéseink, félelmeink amitől szabadulnánk, de nem megy. Erős hullámzása jelképezi szenvedélyünket, dühünket, fájdalmunkat. Türelmetlen vágyunkat egy jobb élet után. Mert ha visszatekintünk a folyóra úgy gondoljuk, eleget tapasztaltunk már. Elég a rosszból. Nehezen fogadjuk el, az élet lényegét. Tapasztalni, tanulni, változni és formálódni. Jobbá lenni. Tegnap ott ültem a parton és meditáltam. Mi vár még rám?  Letisztul forrásvizem? Megszabadulok kicsit is hömpölygő, félelmeimtől, korlátaimtól? Tajtékzó vizem valaha nyugalomra, békére talál? Lecsendesedik az óceánhoz közeledve? Vagy vad hullámai pusztítást okoznak életembe? Ha így gondolkozom életemről, tudom, hogy a munka amit befektettem gondolkozásomba, érzésvilágomba, hitembe megtérül. Az óceán torkolatához közelítve elérem célomat. Lassan, de biztosan a folyó nyugalmával haladok utamon. Kívánom neked is a megbékélt, nyugodt mederben folyó életet. Legyen az életed a boldog, kiegyensúlyozott létezést. Gondold végig forrásodtól mostanáig lefolyt életed és dolgozz vized szabályozásán.

Az élet döntések sorozata. Van, amikor sokat gondolkozunk, kattogunk. Pedig semmi mást nem kellene tenni, csak élni. Cselekedni. Szeretni. Választani. Élvezni. Jóvátenni. Boldognak lenni. Élni.

Csabai Mark


Élet

Az idő egy folyamatos valóság - fonál, ami a születés és a halál közötti távolság fölött feszül. Az események azonban inkább olyanok, mint egy perzsaszőnyeg - ezernyi színpompás cérnaszál, amelyeket bonyolult mintákká és képekké szőttek össze. Bármely arra irányuló kísérlet, hogy az eseményeket pontosan időrendbe tegyük, olyan lenne, mintha kihúzkodnánk a szálakat, és egyiket a másik után a padlóra fektetnénk. Talán egyszerűbb lenne, de eltűnne belőle a mintázat.

Moszab Hasszán Juszef

Hullámvasút

Az életem olyan, mint a hullámvasút - igen, az élet ejtőernyőzés, kockázatvállalás, esések és kelések sorozata, hegymászás, vágy, hogy fölérjünk a csúcsra, és csalódás és szenvedés, ha nem sikerül.

Paulo Coelho


Légy egyszerű

 

A túlzott szépítkezés: rútság,
Az erőltetett kedvesség: önzés,
A hetvenkedés: félénk gyermek álruhája,
Az élet habzsolása: halálfélelem,
S a világon a legnehezebb: az egyszerűség.

John Heider




Éld az életet

Élet, a halál előtt
Itt hagyni bárki képes
Hát éld meg
A tegnapot a holnap előtt
Hagyd a félelmet magad mögött
Éld az életet a halál előtt.

Leander Kills


Te légy az erősebb ! :)

Légy erősebb annál, amit az élet sodor eléd, bármi is legyen az.

 


Jennifer A. Nielsen


ÉLJ! :)

Szív nélkül nincs szenvedély, szenvedély nélkül nincs élet.

Álmaimban c. film


Természet szép !

Amikor megkérdezem az embereket arról, hogy miért van szarvasagancs a falukon, mindig azt válaszolják, hogy mert olyan gyönyörű állat. Hát épp erről van szó! Az én édesanyám is vonzó, de én csak fotókat tartok róla.

Ellen DeGeneres

ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI !!!! TALÁN SZEBB LENNE A FÖLD:)