Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Látom azt, mit te is.


Annak idején, jó 10 évvel ezelőtt minden zavaros volt előttem. Az egész világ amiben hittem, éltem felfordult. Újra kellett gondolnom életemet, hozzáállásomat az emberekhez. Sok mindent meg kellett tanulnom amit a szüleim nem mutattak meg, de lehet, hogy ők maguk se tudtak. A berögződött, eszmék helyett újra, másra lett igénye énemnek. Amit otthonról kaptam, nem működött. Könnyű feladni a régit? Nem. Az emberi ragaszkodás és félelem az ismeretlentől meggátol a lehetősségektől, fejlődéstől. Aki letér a megszokott útról idővel látja a különbséget volt és új élete közt. De nem megy egyik napról a másikra. Türelem, kitartás, meg nem értés kísérheti próbálkozását. Nem könnyű ellenállni a kísértésnek, ha a könnyebb út is sikerrel kecsegtet. De valóban sikert hoz, vagy a megszokott reakció miatt ezt tartjuk jó megoldásnak? Hát ezt nehéz megmondani. Mindenesetre én próbálok a „régi énemhez”képest másképp élni. Volt, van min változtatnom Mára már tudom mi az erősségem és mit kell erősítenem magamban. Ledobott, ócska gönceimet, érzéseimet felcseréltem újjakra. Új érzések, gondolatok, sorra lepnek meg álmomban és ébren. Mára letisztult, érthető az élet számomra. Feléledt bennem az egyik ősi tudás mit elfelejtettünk mi, civilizált emberek az ártalmas zajok, gondolatok miatt. Elsőre fura volt, mikor érzed, látod mások eltitkolt világát. Látod fájdalmukat, magányukat. Látod érzésüket. Látod a kapzsiság miatti reszkető félelmet, bizalmatlanságot. Látod a görcsös ragaszkodást a viszonzatlan szerelemben. Érzed a szomorúságot, vágyat, kételyt, bizalmatlanságot. Érzed az agresszív, dühben rejlő határozatlanságot, gyengeséget. Látod a cselekedetek, történések miért és jövőjét. Mind ezzel együtt látod saját magad szellemi, anyagi, gyarapodását is. Megerősítést kapsz, hogy érdemes előre menni az elkezdett úton. Sokszor, ha látod az embereket szólnál, de tudod felesleges. Még nincs itt az ideje, hogy megértse, elfogadja azt a tudást, amit elmondanál neki. Tanulni, okulni, változni, fejlődni csak az tud, aki akar, és aki figyel. Az pedig megtalál. És ha kérdez, hát megadom a választ ahogy csak tudom. Mert erre születtem. Ebben egész biztos vagyok. Segítőnek jöttem a Földre. Tudom, hogy szükség van az embereknek megértésre, türelemre, figyelemre. Kételyek közt gyötrődnek. Az élet terhét mindenki maga cipeli. De a terhet könnyebb cipelni, ha okosan, becsületesen, emberségesen keressük a megoldást. És biztos vagyok benne, hogy mindenre van megoldás. Csak akarni kell. Hidd el nekem. Bízz magadban és én bennem

Előző életek

Már nagyon rég írtam nektek őszintén, magamról. Nem azért mert titkolni valóm lenne. Nem tudtam rászánni magam. Valami mindig megakadályozott. De most valami kényszer nem hagy nyugodni.Muszáj magamból kiírni, veletek megosztani Érzem öregszek. Minden ok nélkül sírok ha kell, ha nem. Nem találom a helyem az emberek között. Ha kimegyek a városba zavar a zaj, kosz, beton. Az autók füstös benzin szaga, zúgása. A kirakatok harsány akciónak álcázott pénzköltekezésre buzdító invitálása. Nyugtalanná tesz a civilizált világ. Nem hinném, hogy antiszociális lettem. Csak épp nem tudok azonosulni vele. Baj ez? Kicsit igen. De számomra fontos, hogy az legyek és azt csináljam amiben hiszek. Ami én vagyok. Mert az ember sikeres életének meghatározója az önismeret. Fontos tudd, ki vagy és mire vagy képes. Régebben nagyon érdekelt a reinkarnáció. Ki, mi lehettem előző életemben? Őszintén szólva még ma is. De ahogy telnek az évek, magamtól rájövök a titokra mi lehettem a múltban. Figyelem életem boldog pillanatait. Figyelem érzéseimet melyek elárulják azt a múltamat amit titok fed. Boldognak és szabadnak kint a természetben érzem magam igazán. Ahol a fák árnya alatt csendben kiengedhetem a fejemben zakatoló gondolatokat. Ahol letisztulnak és megszületnek az életemre vonatkozó igaz döntések. Baj van a nőiességemmel is. Mert nem tudok játszani és nem is akarok. Ez vagyok én, aki nő ugyan, de nem praktikázik, nem cicomázik és nem nyafog. Aki nem szereti, ha érzékeltetik, a fizikai erő hiányosságát. Nem tudom mi a csábítás trükkjei. Ebből adódóan érzem és tudom, hogy férfi lehettem régebben. És ami talán a legfontosabb titok lehetett előttem régebben az, hogy cigány férfiként tapasztalhattam meg a Föld örömeit, bánatát, nélkülözését a múltban. Miből gondolom? Érzem. Vízöntő vagyok. Fontos számomra a szabadság. Vonz az ismeretlen. Vonz India. Életem a jó, igényes zene. A szenvedéllyel, érzelmekkel teli muzsika mindenre megoldás számomra. Olyan mint a gyógyszer. Csak épp nincs méreganyaggal teli.Kint a Nap sütötte ég alatt érzem magam jól. Kötetlenül, vidám, békés emberekkel. Próbálok nem ítélkezni. Hisz minden ember valami céllal, okból született le a Földre. Akiknek most, itt az a sorsuk, hogy rosszat, gonoszat cselekednek azok is emberek. Elfogadom azt, hogy ők is vannak, élnek. Nekik most ez a sorsuk. De ha most megtanulják a leckét ami életfeladatuk, nem hinném,hogy legközelebb megint gonosz dolgokat cselekszenek majd. Öregszem és várom a feloldozást. Mikor itt hagyhatom a várost ahol most élek. Amikor enyém lesz a kis ház a falu végén és élhetek szabadon, nyugodtan a két kutyámmal. Nagyokat sétálok majd velük a réten és élvezni fogják ők is a szabadság boldog érzését.
Munkácsy Mihály :Cigány tábor

Táncolj !!! :)

- Tudod, más vagy, amikor táncolsz... olyan nyugodt, olyan békés vagy.
- Igen, mert amikor táncolok, teljesen jelen vagyok. (...)
Ez egy olyan állapot, ahol minden lecsendesül, és elfelejtek minden rosszat. És az jó érzés.

Vezet a ritmus c. film

https://www.facebook.com/968337086577683/photos/a.1104747112936679.1073741828.968337086577683/1389388524472535/?type=3&theater


ERŐ

A pozitív érzések erőt adnak, a negatív érzések elveszik az erődet.

Gary Zukav


Megpihenhetsz:)

Nincs meghittebb hely, mint egy szeretetreméltó ember otthona, s nincs jobb társaság, mint a szeretetreméltó embernek bizalmas köre. A megbocsájtás, az elnézés, az udvariasság és a szeretet illatos levegője ez, melybe tudattalanul is vágyik az, a ki jó emberek között érzi jól magát.

Milkó Izidor

Terápia:)

MI VAN A SZEMEDBE???

„A testnek lámpása a szem: ha azért a te szemed őszinte, a te egész tested is világos lesz; ha pedig a te szemed gonosz, a te tested is sötét.”
(Lukács evangéliuma 11. fejezet 34.

Mennyire igaz ez a bibliai idézet!  Vannak emberek,akik másokkal való első találkozásnál a kezet,feneket,cipőt,ruhát  nézik. De szerintem a  szem az ami mindent elárul. Minden benne van,amit csak tudni kell egy  emberről.  Még azokat az érzéseket, is tükrözi, amit  tulajdonosa titkolni szeretne. Benne van élete minden fájdalma,szomorusága.  Benne van a  vágy,és öröm.  A  lelkesedés,és a csüggedés. A szem nem hazudik! Ő álltala tudhatod,hogy a  veled szembe álló ember  ,hogy közelit hozzád:) És tudhatod,mit várhatsz tőle.   A szeme elárulja,őszinte ,nyilt ,emberi vonásait,és azt is ,ha nem egyenes,gonosz. ha valami ravaszkodáson,furmányon töri a fejét.

Sokszor ki nem mondott segéykérést , valami segitséget kérő,fájdalamat is észrevehetsz a másikban,ha figyelsz!  Ha figyelsz! Mert néha elsiklunk  a lényeg mellett. Nem vesszük a fáradtságot,hogy a másik emberre forditsunk időt,energiát. És ezt ő is látja.Mert a mi szemünk az érdektelenséget,lustaságot,nem törődömséget tükrözi:( Mi játszódik akkor le a másikba??? Csalódás,és feladás. Feladja,hogy valakinek is elmondja bánatát,és magába tartja. Ami aztán betegséghez vezet:(  Ezért aztán azt  tanácsolom neked,aki olvassa, nézz jól a másik szemébe,és olvass belőle. Segits , ha tudsz,vagy legalább ne bántsd meg!

Amikor a lelkek találkoznak

Spiritális " tanitóm" már egy jó pár éve magyarázza  számomra  azokat a titkokat,amik fontosak az életünk megértéséhez. Őszintén szólva eleinte  minden homály volt. Még most is.De kezdem érteni,felfogni  a lényeget.) És  lényeg nagyon egyszerű:) Tapasztalni jöttünk erre a Földre. Megtapasztalni érzéseket.Persze ezt egyedül nem tudod megoldani.. Kell valaki,aki azokat valahogy kihozza belőled. Minden ember,aki az életünkbe ha csak egy pillanatra, napra ,vagy egy órára is belép, okkal teszi. Még e földi életre  jöttünk előtt a lelkeink szerződést kötnek egymással. Hogy mi az egyesség? Talán rájön az ember,talán nem. De tény,hogy vannak fura  emberi kapcsolatok az életünkben, amire szeretnénk választ kapni. Zavaró,amikor álmaink férfija,izmos, fiatalos,kedves,romantikus,és mi mégis egy mackós, megbizhatatlan  emberhez vonzódunk. Nem bizunk benne. Nem engedjük közel magunkhoz. Mégis!  Nem szabadulunk tőle. valami mágnes van kettőnk között. Nem  értjük az okát. Miért pont ő,aki semmibe se hasonlit ,ahhoz az elképzeléshez,ideához,akit én szeretnék? Miért   hiszek neki? Adok esélyt? Mikor  már épp elégszer megbántott,becsapott?  Persze,sok  féle  számunkra fura kapcsolaton lehetne elgondolkozni. Miért tűri egy nő a " kedves" agresszióját? Miért hunyunk szemet  a másik alkohol függőségének? Miért nem lépünk túl ezeken az érzelmi zűrzavaron? Mert erre szerződünk egymás közt. Persze a szerződésünk nem örök életre szól:)   Bármikor,ha más érzést kezdesz táplálni magadban ,más tapasztalásokat fogsz megélni:)

Köszönöm a tanitásokat  Varga zsuzsa barátnőmnek,és Mama sa- nak.

Remélem nem nagyon zavaros ez az irásom:)