Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Érzelmek

Az érzelmek, úgy tűnik, lelkünk vízszerű jelenségei. Csodás tud lenni, amikor egy-egy szép, egyszerű emberi érzés áthullámzik rajtunk, és életre kelti belső tájainkat. Szükségünk van rá, hogy - akár kellemesek, akár kellemetlenek ezek az élmények - szabadon áramolhassanak bennünk, átöblítve, megtisztítva, felüdítve lelkivilágunkat.

Buda László


Ex-ek és érzelmek

Látok és hallok. És tapasztalok. Sok fajta érzést, fájdalmat, szenvedélyt, örömet, bánatot képesek az emberek átélni. És persze egy szakítás mind két félből erős, érzelmi reakciót vált ki. Nem könnyű egyik félnek se a válás. Vagy nyíltan, mindent elpanaszolva vagy magukba zárva várják a felszabadító érzést, amikor már nem keserűséggel gondolnak a történtekre. Talán csak pár nap, talán évek, de lehet, hogy soha képesek elfelejteni a sérelmeiket. Előfordul azokkal az emberekkel akik nem tudták feldolgozni a másik fél döntését, hogy erős, érzéketlen képet szeretnének mutatni a külvilág felé. Hangot adnak sértettségüknek. Vagy általánosítva, vagy konkrétan szóban, facebook-on posztolt idézetekkel szeretné bánatát, fájdalmát orvosolni. Nem hiszem, hogy a másik félre utaló negatív véleménynyilvánítás megoldaná problémáját. Sőt! Ezek a cselekedetek Egyre jobban lehúzzák az önsajnálatba. Egyre inkább eltávolodik annak esélyétől, hogy egy új, jó kapcsolatot kialakíthasson. Mondhat, gondolhat véleményt a másik félről. De önmagát is megvizsgálta? Mi okozhatta kettőjük szétválását? Csak a másik fél, vagy ő is tett azért, hogy bekövetkezett a szakítás? Elgondolkozott azon, hogy önmaga mit ronthatott el a kapcsolatban? Én úgy gondolom, az aki bármi féle alázós, gúnyolódós idézettel, képpel próbál felül kerekedni bánatán ,magát alázza a legjobban nem a másik félt. Mert vele volt. Szerette. Az ember szépet szereti Nem kukát és szemetet. Nem hiszem bárki büszkén vállalná a kukához fűződő szerelmet. Az, hogy vége lett? Okkal. Valami nem ment. Talán legjobb ilyenkor egymásnak elmondani. Nem könnyű és nem is biztos,hogy eltudod mondani. Az írás talán megoldás, arra, hogy a másik fél is megértse a döntés okát. Nem jó ha őrlődsz. Megmérgezi lelked, tested. Ne gyűlölködj és ne sértegesd a másikat. Hisz az jóra nem vezet. Leragadsz a magány, szomorúság, önsajnálat mezején. Éreztem én is a kínt, bosszút, gyűlöletet. Tudtam, hogy bántani akarnak. Fájdalmat okozni. Tudták mi a gyenge pontom és ott megsérteni.Nekem nem sikerült közös nagy beszélgetés soha. Azt, hogy mit éreztem csak én tudom. Azt,hogy ők mit éreztek,éreznek?

Megbocsájtás

"Úgy érzed, hogy a múltbéli cselekvésed vagy tétlenséged határozza meg az életed? Van választásod, hogy hogyan érzed magad! Válaszd azt, hogy a negatív érzelmeknek nem engeded, hogy elhatalmasodjanak rajtad! A hibák tanítanak! Bocsáss meg magadnak és a most-ban, ne kövesd el a múlt hibáit!"

SZEX ,SZERELEM, SZENVEDÉLY

 • Talán ez a 3 dolog az ami igazán bonyolulttá teszi az emberi kapcsolatok működését. Valami szép, tökéletesen működő , harmonikus kapcsolatról álmodozunk mindannyian . És közben kétségek közt vergődünk,ha nem az elképzelt világ , érzés , vágy jön hozzánk megtapasztalásra. Várjuk, hogy minden klappoljon , mert biztosra akarunk menni. De az emberi kapcsolatok nem így működnek:( Törékenyek ,és sokszor sérüléssel, fájdalommal is járnak. Sokan a magány elől egy éjszakás kapcsolatba is belemennek. De bennem ilyenkor mindig felmerül több kérdés:( A test megkapta amire szüksége volt. És a lélek? A magány nem nagyobb az élet nem üresebb, ha az ember ott marad egyedül az össze gyűrt ágyneművel? Lehet egyáltalán élvezni a másik ember közelségét, csupán szex által? És ha erre vagyunk beállva, jöhet e a szerelem? Vagy egy éjszakás kapcsolatnak hisszük ,és elszalasszuk a lehetősséget? Vannak akik a szex-et önbizalom növelésre használják. De attól,hogy ágyba bújik bárkivel jobb nő lesz? Nem hinném. Valahogy nagyon elferdíti a média , a " jó nő "minősítését az által amit a köztudatba próbál besulykolni. Ez a fiatalok tartását, gondolkodásmódját , erkölcsi ,és társadalmi felfogását is rombolja. Ha pedig nem stabil a jellem, akkor mire lehet alapozni, építkezni? Milyen kapcsolat , szerelem lesz az , ahol maguk az érintettek se tudják mit éreznek, milyen kapcsolatot szeretnének. Talán még abban se biztosak ,hogy szerelem, vagy csak megszokás az ami össze tartja őket. És mivel kapcsolatban vannak ugyan egymással, de nincs meg az összhang, Próbálják a maguk akaratát érvényesíteni, elérni színre lép a szenvedély. 
  A szenvedély lehet mindent elsöprő, tűz, amit a boldogságba repítheti az embert,de van neki egy sötét , szomorú oldala is. Féken tartani csak nehezen, tudatosan lehet. Megkövetelve magunktól, hogy a másik ember szemszögéből is lássuk a kapcsolatot. Ne ártani akarjunk egymásnak, hanem átsegíteni kapcsolatunkat a nehéz időszakon. Ne játszunk egós játszmákat, mert vissza kaphatjuk ,és ahogy mi okoztunk sérülést, kaphatunk mi is.Van erre egy igaz mondás.

  "Ne tedd mással, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek"

  Ha végig gondolod szenvedélyed okát,és cselekedeted következményét, egész biztos hozhatsz olyan döntést, ami nem rombolja kapcsolatodat, hanem pozitív irányba változtatja meg közös életeteket.
  Az egymásra figyelés,és tisztelet adás, korrektség szerintem csökkenti a súrlódásokat, Elmélyíti , tartalmasabbá , szebbé teszi azokat a hónapokat, éveket, vagy akár a közösen eltöltött egész életet amit nem érzelmi háborúval, zsarolással, hanem odafigyeléssel, kedvességgel, szeretetben tölthetünk a másikkal.

  Lyon 6.06.06

  Most sok embert meglepek ezzel az írással ,de szeretném bebizonyítani, hogy a " vad" zene is zene . Érzelmekről szól. Legalább 12 éve szeretem a Red Hot Chili Peppers-t. Zenéjükbe minden benne van ami számomra fontos. Szabadság, szenvedély, vidámság, erő,dinamika. Sorolhatnám. Igazán olyan zene, amire kiadhatja az ember a fáradt gőzt. Nem durva, nem agresszív. Hanem dallamos, lendületbe hozó . Ha fáradt vagyok,azért szeretem, ha lusta,akkor meg azért:) Mindig ad erőt ,hogy csináljam ,amit amúgy nem akarok. De! Az írásomnak adott című művük mindent visz! Amikor először hallottam ,hát megfogott. Sok barátom, ismerősöm nem értette,és kiakadt , azon,hogy mi ebben a számban jó. Hát elmondom. Az egész. Benne van az emberi érzés . A düh, fájdalom, harag, beletörődés , megnyugvás, szenvedély. Érzékenység ,és vadság. Sorolhatnám. Számomra sokat mondó, sokat adó remekmű:) Nem vagyok elfogult, mert próbálok " minőségi zenéket hallgatni . Ahogy múlik az idő inkább nyugis , relaxációs ,meditációs zenékre van igényem. De szerintem a Lyon 6.06.06 örök lesz számomra:)

   

   

   

  https://www.youtube.com/watch?v=5i63QFI8o5k