Címkefelhő
Feedek
Megosztás

CSODABOGARAK

      Életünk során számtalan emberrel találkozunk, akik lehet,hogy évekig, de lehet,hogy csak egy pillanatig vannak mellettünk. Sokan örökre nyomot hagynak bennünk, mert közel kerülnek szívünkhöz. Akikkel jó volt együtt dolgozni, bulizni. Akikkel mindent megbeszéltünk és számíthattunk rájuk. Persze az is előfordul, hogy egy embert teljesen elfeledünk . És persze vannak a csodabogarak akikkel nem tudunk mit kezdeni. Akik szerintünk mások. Szótlan, befelé forduló, bocsánat, hogy élek típus. Vagy épp ellenkező. Kapkodó és türelmetlen. Ítélkezünk akik a megszokottól eltérően öltözködők felett. A gazdagot irigyeljük a pénze miatt, még a szegényt lenézzük. Pedig színesek vagyunk és sok félék. Nincs egyforma ember és ez így a jó. Ki, hogy éli meg a minden napjait, kapcsolatait. Talán nekünk szürkéknek kellene változnunk Mert a szürkeségünk egy kényelmes állapot, de ugyanakkor az életünk halála is. És mi ezt érezzük is! Csak nem akarunk ezzel szembesülni. Inkább a könnyebb megoldást válasszuk. Ítélkezünk, megszóljuk azokat akik kilógnak a sorból. Kinevetjük,kigúnyoljuk a tőlünk gyengébbet . Ettől érezzük magunkat erősnek . Bele se gondolunk a másik helyzetébe. Nem látjuk életét és nem is akarjuk. De jó ez így? Jó,hogy erőnket az irigység, gúnyolódás türelmetlenség, érzéketlenség, előítélet táplálja? Hol van belőlünk az empátia, segítőkészség, tolerancia? Hol az együttérzés, odafigyelés, megértés? Panaszkodunk a világ és az emberek gonoszsága miatt. Holott mi alakítjuk a világot. Nekünk szürkéknek kell tennünk , hogy a világról alkotott kép más legyen. Nekünk szürkéknek lenne feladatunk , erőt adni azoknak a csodabogaraknak akiket a sors másságukkal megáldott. Az apró, pici gesztusokkal , elmondani számukra jó szándékunkat. Bátorítani arra ,hogy merjenek nyitni és élni. Próbálják a lehetősségeiken változtatni , magukat elfogadni. Mert érzik ők, hogy mások, de tenni ellene segítség nélkül nem tudnak. Türelem , odafigyelés , szeretet az amire leginkább számukra fontos. Mi pedig szürkék , kiszíneződünk, mert végre megérezzük, hogy valami fontosat, szépet tettünk más emberekért. Ez pedig erővel, boldogsággal tölti el lelkünket.

     

Hárman párban

 

No ez elég kényes téma, de nem tudom megállni,,hogy ne írjam le a gondolataimat róla.
Egyre több férfi meri felmeri vállalni a másságát. Vagy, ha nem is vállalja, küld olyan jeleket a külvilág felé öntudatlanul, amiből kikövetkeztethető szexuális hovatartozásuk. Igazából számomra is furák ezek az emberek,de az, hogy mit csinálnak ,és kivel a hálószobába , nem rám tartozik. Addig még a környezetében élő emberekhez úgy viszonyul, ahogy azt a normális szemlélet elvárja , nem hinném,hogy megbélyegzést kellene kapniuk.
Sajnos sokan vannak ,akik másképp gondolkoznak erről a témáról. Nem mondom, hogy nincs igazuk. De! Egy esetet azért megosztanék itt veletek. Vannak pillanatok, mikor az ember kitárulkozik , és mesélni kezd.Egy barátom is úgy döntött mese délutánt tart nekem. Őszintén szólva konzervatív vagyok,és kicsit maradi szemléletű szex terén. 
Elmesélte , hogy volt rá alkalom,mikor ő és egy barátja volt egyszerre egy nővel. Fura volt a helyzetet elképzelnem,de ha őket nem zavarta a szituáció. Hármuk közös döntése volt a csoportos gyönyör elérése.
Ami viszont zavart. Az, ahogy ez a barátom, egy másik barátomhoz viszonyult. Nevezzük X-nek ezt a másik barátot. X- talán meleg, talán nem. Talán még magának se vallja be ,hogy nevetése, járása, mozdulatai nem épp férfiasak.Viselkedése normális. Segítőkész, dolgos. Nem csinál semmi megbotránkoztatót. Y barátom , aki büszke, erős , férfi, X láttán mindig pofákat vág,és tüntetőleg kikerüli , mintha X leprás lenne. 
Nem szeretem ezt a viselkedést.Zavar, amikor valakit úgy bántanak,hogy nincs rá okuk. 
Pár mondatot elolvastam a homoszexualitásról. A mai napig nincs rá magyarázat,hogy mitől alakul ki ez a rendellenesség.
Keresték agykutatók a magyarázatot, nézték a génekben tudósok, de eddig semmi magyarázatot nem találtak.
Szóval , ha az okosok nem tudják az okát, úgy gondolom, nekünk buta embereknek nem kellene ítélkeznünk felettük. 
Én úgy gondolom,hogy az a férfi ,aki képes még egy férfival együtt " birtokba " venni egy nőt, ott is vannak gondok. Ott is előfordulhat valami ferdeségre való hajlam. Nem hinném,hogy ez a felállás teljesen normális, és semmi kivetnivaló nincs benne.
De ,ha nincs igazam,és elfogadott, elterjedt, megszokott az emberiségnél, kérem őket, fogadják el azt is ,hogy vannak beteg emberek is . Akik valami oknál fogva más szexuális beállítottságúak, mint mi heterók. Egy ember minősítésénél nem a szexuális beállítottságnak kellene elsődlegesnek lennie. Hanem a jellemnek, emberségnek , 
A többi meg az ő dolga,még tiszteleteben tartja a mi érzéseinket, szokásainkat .
Hisz mi heteroszexuálisak is tudunk megbotránkoztatást okozni a szexuális történetünkkel.