Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Nem könnyű senkinek

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani."

(Marie Curie)Add meg gyermekednek

 

Ha azt szeretnénk, hogy a gyereknek megerősödjön az önbizalma, kérlek benneteket, ne alázzátok meg őt, ne nevezzétek tudatlannak, butának, szerencsétlennek, ügyetlennek, ne hasonlítgassátok össze a kárára másokkal. Inkább azt mondjátok el neki, hogy az ő korában ti is ugyanígy küszködtetek azokkal a dolgokkal, amikkel ő, álljatok mellé, erősítsétek meg abban, amiben jó! A modern pszichológia és pedagógia üzenete, hogy sugározz bizalmat! Nézz a gyerek szemébe, és mondd neki azt: tudom, hogy te ezt meg fogod tudni csinálni! Tudom, hogy képes vagy rá! Tudjátok, micsoda varázsmondat ez? Képzeljétek el, hogy nektek mondja ezt valaki teljes bizalommal és szeretettel! Ez olyan gyógyír a szívnek és olyan töltőerő, hogy a felnőtti kapcsolatokban is nagyon érdemes használni.

Bagdy Emőke


Robinson szigete élőkkel van tele

Nagyon rég óta foglalkoztata a gondolat,hogy  mennyi magányos ember élhet itt, magyarországon. Ma sikerült találnom egy statisztikát,amin nagyon  meglepődtem,és elkeseritőnek találtam. Európai viszonylatban mi vagyunk a legmagányosabb  emberek:(

Nálunk a legtöbb az idős,beteg ember,aki a szobáját el se hagyva tengeti napjait.  A statisztikia kimutatások szerint nálunk van a legtöbb válás,munkanélküli,ami az ember életét félresodorja.  Sokan a stresszes élet elől menekülve, inkább  a 4 fal közé zárkózva  keresnek megnyugvást.  Az önbizalom hiány ,félénkség, magunkba való kétellyel képesek vagyunk elűzni, feladni a boldog ,társas élet lehetősségét.  Félünk a csalódástól.Pedig az életbe akkor jön a változás,ha mersz kockáztatni. Ha hiszel magadba,és megvizsgálod  természeted. Felismered ,kijavitod, negativ tulajdonságodat,és probálsz pozitivan állni a világhoz. No,persze jó a magány,mert gondolkoznod,elemezned kell magad!:) De ,szembe mersz ezzel nézn? Mert ,ha nem,akkor el se kezd! Nehezen  fogadjuk el rossz tulajdonságunkat,pedig azok is mi vagyunk.  Sokan nem akarnak,mernek szembe nézni a ténnyel,hogy magányosak. Munkába ,piázásba, alkalmi kapcsolatokba menekülnek,mert elhiszik, ez  által értékesek,fontosak . Én ugy gondolom ezzel követik el a legnagyobb hibát. Ideg- óráig a probléma kiküszöbölve,aztán ott   a nagy üresség. És jön a depi, betegség,szomorúság. Gyógyszer, pia,cigi függőség.  Egyre nagyobb,mélyebb  szakadék a vágyott élet,és a ember között,aki  a magny elől menekülne.  Persze a problémát nehéz egyedül feldolgozni. Legfontosabb ,amit te magadért tehetsz a pozitiv gondolkozás,kisugárzás.  Mosoly az utcán,és pár jó szó a szomszédodhoz. Másképp fognak egyből hozzád viszonyulni ,akik edddig kerültek. Ami a legszebb az egészben,hogy talán  a  te mosolyod elindit egy lavinát. Aminek a következménye,hogy több magányos ember életét megváltoztatod. Gondold végig! Lehet, igy találod meg a szerelmet,vagy a legjobb barátot. Lehet ,igy segit neked valaki munkát találni,vagy csak egyszerűen szól hozzád egy kedves szót.

Nem jobb lenn igy élni???:)