Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Lelj rá.

 

Senkire sincs szükséged, csak önmagadra. Találd meg azt, aki vagy. Ebben senki sem segíthet neked. Bárki, aki segítene, csak akadályozna ebben a folyamatban, mert az ő erejét használnád, nem a sajátodat. Benned óriási erő van. Ébredj ennek tudatára, és használd!

Ara Rauch


Önismeret

A hegymászás nem csupán fizikai teljesítmény, hanem lelki élmény is, egy olyan tapasztalat, amely által rengeteget lehet fejlődni, és amit később a hétköznapokban is kamatoztatni tudunk. Saját magunkról is sokat tanulunk, hiszen elkerülhetetlenül a valódi önmagunkkal fogunk szembesülni. A hegyekben minden letisztul, minden egyértelmű.

Suhajda Szilárd


Az igaz út

 

Tegnap haza jött a lányom,és a párja. Este felé,mikor hármasban voltunk , előjött egy olyan téma, ami jó pár éve számomra nagyon fontos. Érdekes ,és izgalmas olyankor valakivel beszélgetni,ha teljesen két különböző meglátásból próbáljuk egymást meggyőzni igazunkról.Hát most ez történt.
A lányom párja nem hisz a spiritualitásban. Pedig mind azt tesszük. Vagy tudatosan, vagy tudat alatt. Élünk. És már maga az élet az. Mert ugye, ahogy múlik az életed , egyre tapasztaltabb , bölcsebb, nyugisabb leszel? Mi ez,ha nem egész életednek felismerése? Lehet tisztába se vagy vele,hogy mi ,miért történt veled az 50-80 év alatt, de a leckét, ami fel volt adva, megtanultad.
És azok, akik tudatosan élnek azokkal mi a helyzet? 
Szerintem sokkal jobb,könnyebb helyzetben vannak. Mert azokat az egyetemes felismeréseket amikre sok- sok évszázaddal ezelőtt már mások rájöttek,és leírtak ,vagy elmondtak nekik már csak alkalmazni kell. Persze ez a legnehezebb. Mert emberek vagyunk, akik hibáznak ,és akiket érzéseik irányíthatnak. És itt a lényeg! Az érzések felismerésében. A spirituális tanítás talán a legegyszerűbb tan, ami magában foglalja mind azt amire a vallások tanítani szeretnének. Szeresd magad,és ember társaidat. Élj,és élvezd az életet, de úgy,hogy másokat ne bánts meg. Ne okozz nekik fájdalmat. Segíts másokon. És ezeket az alap törvényeket nehéz betartani. Működik bennünk az irigység, gyűlölet, sértődöttség, agresszió. A féltékenység, önzőség. Ezeknek az érzéseknek a felismerése, segít abban,hogy tudjuk, nem jó úton járunk. Nem arra tartunk, ahová érdemes.Nem egy jó, szép, boldog , sikeres élet vár. 
Ha életedben csupa szerencsétlenség, rossz élmény , magány, csalódottság vesz részt, állj meg,és gondolkodj. Mi játszódik le benned: Milyen érzések munkálkodnak? Mert akkor rá jössz, mit kell másképp látnod, érezned. Sokan meditálnak, gyertyát, füstölőt gyújtanak.Könyveket olvasnak,és tanítókhoz járnak. De ezek mit sem érnek,ha nem értelmezik,és nem hasznosítják a tudást. Nehéz betartani ebben az anyagias, számító, érzéketlennek tűnő világban az Isten ,és az Élet működésének törvényeit. De nem lehetetlen !
Az érzések felismerése, kordába tartása, pusztító gondolataink, felcserélése olyan mechanizmust indít be amely által elérjük ,a számunkra vágyott életet. Ha tisztába vagyunk a bennünk munkálkodó , megismerjük saját énünket. Tudjuk gyengeségünk, erősségünk. Növelhetjük önbizalmunkat is. Minden amit el szeretnénk érni, bennünk van! Csak keményen, céltudatosan, menni kell előre. Ez a spritualitás számomra. Önmagam megismerése. A tudat,hogy mire vagyok képes,és mit szeretnék elérni. Megtaláljam a számomra fontos cselekedetet, munkát, embereket akikkel ,és amivel boldog,kiteljesedett, sikeres életet élhetek. Ezen az úton ugyanúgy van fájdalom,kétség, de több az öröm, béke, boldogság,és szeretet. Ezen az úton haladva nem vagy magányos. Ezen az úton nincs,hogy ne kapd meg amit kérsz. Mert az emberek örömmel segítenek. Indulj el,és tapasztalj! Tegyél magadért ! Állj meg,és nézd végig eddigi életed. Érezd az elhatározást,hogy sikeres, öntudatos, erős,mások számára segítséget nyújtó ember vagy. Ismerd meg magad,és emelkedj fel. Sok idő,és energia befektetésével eléred amit szeretnél. De el kell indulnod.És! nem szabad feladnod. Hát az út előtted.A döntés pedig a tied!
Kérdezz,és figyelj , tapasztalj.

/ Ha bármiben tudok segíteni, szólj,és a saját tapasztalatomat, felismerésemet, szívesen megosztom veled. /