Valamelyik nap olvastam egy meghökkentő hírt. Bármennyire is töröm a fejem nem értem a lényegét. Nem értem miért találták ki az okosok és miért akarják bevezetni.Miért akarnak még abból is hasznot húzni és kinek lenne belőle haszna amit a természet ingyen megad.
A mi nagy okos politikusaink beterjesztettek egy javaslatot miszerint aki az esővizet összegyűjti adózzon. De még ettől is furább a tehén szellentési adó. Igen,még olyan is van már.Persze ez még csak nyugaton,de ami késik,nem múlik. Idővel biztos itthon is lesz.Persze,megértem én,hogy mind a Föld környezete védelmére jön létre. Csak épp túlzásnak tartom. Az esővíz összegyűjtésével a gazdák földeket öntöznek. Az így termelt zöldség,gyümölcs kerül a boltokba,asztalunkra. Nem inkább dicsérni,méltányolni kellene munkájukat,fáradozásukat?
Nem inkább arra törekedni,hogy a parlagon heverő föld újra megművelt,gondozott állapotba legyen? Nem inkább arra törekedni,hogy a káros anyagokat kibocsájtó gyárak a nagy haszonért cserébe óvó intézkedéseket hozzanak a föld javára?
Miért mindig a kisembereket sújt valami rendelet, adó ?
Fizetünk mint a köles. És,hogy hol a pénz? Azt senki nem tudja. A természet nem kér adót.De megtorolja,ha nem tisztelik. 
Hurrikánnal, árvízzel,földrengéssel tudtunkra adja,nem győzhetjük le.Tisztában vagyok vele,hogy akik döntéseket hoznak,sokszor önös érdeküket is figyelembe veszik:( Mert emberek és kapzsik.De érdemes harácsolással pénzt szerezni és nem törődni a bolygó jövőjével? Nem foglalkozni azokkal a kisemberekkel akik a napi munka mellett még gondozzák kicsi kertjüket? Érdemes a pillanatnyi hatalmi mámort élvezni, miközben saját unokája,dédunokája sorsát teszi tönkre a multikat előnyhöz juttató adózási kedvezmények rendeleteivel.
Kinek jó az elszegényedés, igazságtalanság, elégedetlenség?
Nem az adó a megoldás a problémákra. Hisz az eső esik.A tehén szellent. A nap süt. Számomra a megoldás az odafigyelés.Kevesebb műanyag, vegyszer.Több kerékpár út.Fák ültetése és gondozása. 
Iskolákban,óvodákban a természetre való figyelés tanítása.