Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Boldogság

A pénzen nem lehet boldogságot venni - de lehet vele adni! Nem érdekel, hogy elszórom, ha arról van szó, hogy másoknak adhatok.

Freddie Mercury

1946. szeptember 5. — 1991. november 24.

angol zenész, a Queen énekese


Mikulás

 

Te vagy a Mikulás. Az igazi. Aki nem csak egy napon érkezik, nem csak egy napon ad. Hanem mindig. Aki pontosan ismer, és mindig azt adja, amit kell. Amire szükségem van. Nem kell levelet írnom, nem kell kérnem. Adod. Mert figyelsz rám. És te jobban tudod, mikor mire van szükségem, mint én.

Csitáry-Hock Tamás


Nagylelkű vagy?

Megpróbáltatások idején valóban megnyilvánulhat az emberi lélek nagysága, de sokszor önzés és türelmetlenség uralkodik a betegszobában, nem pedig nagylelkűség vagy lelkierő.

Jane Austen


HA ELMÚLIK KARÁCSONY

 

“Uram, gyöngeségeimben
te erősítesz,
amikor tapasztalom,
hogy másokon még én is
segíteni tudok”.


Karácsony után pár nappal, talán a helyi rádióban hallottam egy hírt. A lényeg csupán annyi volt,hogy ebben a kis országban ahol a népesség életszínvonala nem a legjobb idén karácsonykor minden 3. ember adakozott. Ez valami csoda:) És számomra még annál is több ! Mert ez azt jelenti,hogy az emberek nem önzőek, irigyek ,lelketlenek,és törődnek másokkal . Látják a szegénységet, elesettséget . Átérzik másik kínját, bánatát. Képesek segítőkezet nyújtani. És ez egy nemzet felemelkedéséhez nagyon fontos. Mert az a nép, aki érez, és segít, akár állaton, akár egy emberen, nemes ,és jó szívről tanúskodik. Ott idővel megszűnik a viszály, harag, gyűlölet. Persze ez nem megy egyszerűen.Talán még most utópia az egész. Csak az én naiv elképzelésem az ami hisz benne. De talán,ha nem csak az ünnep lenne ami megmozdítana bennünk valamit , akkor lenne esély egy jobb világ felé. Az év többi napján is figyelnénk a másikra, gyakorolnánk az adakozást. Nem kell hozzá sok. Egy mosoly. Vagy kinyisd az ajtót a másik előtt. A megunt ruháidat ne a kukába dobd ki. Könyvet,mit nem olvasol odaadd másnak. A kenyeret,mit nem eszel meg ne a kukába dobd. Az ki akar, talál lehetősséget az adakozásra. Nem kell ehhez más, csak szív ,és akarat. Hogy adj.