Címkefelhő
Feedek
Megosztás

A segítők mindig készen állnak. Emberek, angyalok, látható és láthatatlan lények egész serege. De addig nem indulhatnak a segítségedre, míg te - önmagadtól - a föltápászkodás és fölemelkedés nagy erőfeszítéseit nem teszed meg.

Müller Péter


Szóljatok az égiekhez

Szellemekkel suttogó

Végre döntöttem. Anyum megüresedett házát kicsit kipofozzuk, és eladom. Persze nem lesz könnyű, mert nem csak én vagyok örökös. Rajtam kívül még az öcsém , és a nővérem fia az aki igényt tarthat az örökségre. Az ő beleegyezésük is szükséges az eladáshoz. Az öcsémmel nincs is gond, mert tudja ,hogy nem akarok neki rosszat , és nézem az ő érdekeit is. Elfogadja azt a helyzetet ami kialakult , és megérti. A nővérem fiával, és a volt férjjel már más a helyzet:( Nagyon kiszolgáltatott , helyzetben vannak , és segítségre szorulnának. Amit én szerettem volna nekik megadni. De mint tudjuk ,segíteni csak azokon lehet aki hagyják .
Ők nem hagyják. Bármit szerettem volna velük megbeszélni, sose sikerült komoly, megfontolt, korrekt döntést hoznunk. Így nehéz bármit is csinálni, ha nem tudod a többi ember reakcióját előre.
De döntöttem. Nem állhat a ház évekig üresen. Azt csak azok tehetik meg, akiknek a pénz nem számít. Luxus egy házat üresen állni hagyni , mikor minden fillér számít. Van két gyerekem , akiket segítenem kell .
Így aztán elkezdtük a felújítást. Ha őszinte akarok lenni , váratlanul érhette rokonaimat , amikor szembesültek azzal a ténnyel ,hogy a ház szét lett bombázva. Isten látja lelkem , nem akarok se fájdalmat , se anyagi kárt okozni nekik. Szerencsétlenek nagyon . István , a fiú sajnos sérült ,és ez az utóbbi időben még jobban elhatalmasodott rajta. Talán pánik betegség , talán képzelődés ,de sajnos nagyon rossz az állapotban van. Miközben vakartam le a tapétát, az apja mesélte miket csinál mostanában az az ember akit a halott nővérem hozott a világra annak idején. Nagyon fájt!!! magamat is okolom a kialakult helyzetért. Talán én is hibás vagyok. Alig vártam , hogy magam legyek , és a bőgés , ami belülről már nagyon szorongatott végre kitörhessen.
Nehéz úgy bármit is csinálni, tervezni, ha mindenkinek jót akarsz, de tudod ,hogy lehetetlen. Megpróbálod , igyekszel.Várod , hogy alakuljon , változzon a helyzet. Szeretnéd , ha éreznék azt , hogy segíteni akarsz. Őrlődsz , mindenki számára megfelelő jó megoldást szeretnéd megtalálni. de ez ugye még kevés. Mert hiába van jó megoldás, ha a többi másképp gondolja. Ez így maga a kétségek közti gyötrődés. Maga a borzalom végig nézni egy fiatal gyerek leépülését, aki rokonom , és közel áll hozzám. Akiért ha lehet , bármit megtennék , de nem tudok.
Amikor már az ember erőn felülinek látja a helyzetét, amikor már azt hiszi kevés, és csak a csodába bízhat, akkor fordul az égiekhez.
Én is ezt tettem. Könnyeimtől nem látva, kapartam a nyavajás tapétát , és kértem. Kértem a jó Isten-t , angyalokat, halott anyámat, nővéremet, hogy segítsenek. Óvják meg a gyereket minden rossztól , és vigyázzanak rá.
Rájuk bíztam magam , és a családom . Élem az életet , csinálom a dolgom , ahogy tudom. Hiszem , hogy meghallgattak , és segítő kezeiket nyújtják felém , és minden rászoruló felé.
Ez a tudat erőt ad ,és bizonyosságot ,hogy csak jó vége lehet mindenki számára ennek a történetnek. Gyerek rendbe jön ,és a ház is el lesz adva.