Címkefelhő
Feedek
Megosztás

+ 20 %

 

Valaki aki okos magyarázza már meg nekem miért nem kell az embereknek a pénz. Miért hagynak az államnál olyan tőkét amikre igényt tarthatnának és a családi kasszát gyarapíthatná? Miért bizalmatlanok a jóval szemben? 
Miért halogatják a jövőjükről való gondoskodást? Miért félnek, hogy az állam eltörli a jó dolgokat? És ha így is van, miért nem használják ki addig is? Nézzük más oldalról a dolgokat! Amikor valamit venni, felújítani, bővíteni, fejleszteni, vagy csak többet költeni mint amennyink van nem habozunk. Hitelt veszünk fel. Nem is kevés kamatra. Nem gondolkozunk. Kell a hitel, mert nőnek az igényeink. Új kocsi. Nagyobb lakás. Utazás az ismeretlen, szép tájakra. Hajtunk, mert sokszor hitelt, hitelre halmozunk. Aztán görcsölünk a törlesztés végéig. Stresszelünk, kapkodunk, türelmetlenkedünk, kimerülünk. Eljön aztán az idő, mikor itt, ott fáj mindenünk. Szúr a szívünk, fulladunk. Magas vérnyomásra gyógyszert szedünk. Agyvérzést, infarktust, rákot kapunk. Ha szerencsénk van nekünk és a családnak ez akkor következik be amikor már egy banknak se vagyunk fogságába. Ha nincs velünk a szerencse, akkor aztán még jobban elkap az ideg. Mert mi lesz most? Kétségbe esve keressük a megoldást. De akkor már késő. Folyik a pénz, gyógyszerre, orvosnak a zsebébe, útiköltségre. Talán tudatosabban kellene élnünk. Jobban bánni a bankjeggyel. Megtanulni félre tenni. Jövőbe nézni és gondolkodni. Kihasználni minden lehetősséget a spórolásra, hisz elég lóvét leszed tőlünk az állam. Sokszor minden fillér számít. Ahogy a közmondás tartja:” Sok kicsi, sokra megy” 
Ha a bankok rablása nem zavar, akkor miért zavar ha adnak? Miért félsz élni a lehetősséggel? Vagy bőségben élsz? Mindened meg van? Mert annak nagyon örülök. Minden esetre azt tanácsolom, gondolj a saját és a családod jövőjére. Kis befektetéssel, sokat megtakaríthatsz olyan anyagi kiadásokon amikre úgy is költesz. Én már megtettem az első lépést. Ha szeretnéd segítek neked is. Tetszeni fog. 
Fosszuk ki együtt az államot!


Valami jó kis kártya játék kellene!

Ma az egészségpénztáramat kellett volna intéznem.  Persze ,minden meg van,csak nem akkor,mikor kellene. Mivel évek óta nincs fizetve,felkutattam az egész házat egy nyamvadt papirért,amin rajta volt az okirat szám.Meg lett!!!!!Neki álltam ,hát az internetes portálon,megirni szerelmes soraimat kedves bankomnak.  Ha pakolok,akkor ott minden van. Még döglött egér is. / Ez nem igaz,csak a szavam járása/ Szóval a rendezgetésbe, sok minden előkerült.  Modern világunk nagy találmányából az  elektronikus kártyából 14 darabot találtam. Némelyikről fogalmam sincs,hogy mire jó. Nem tudom,ki,hogy van vele,de én hülyét kapok a modernizálástól.A technika sokszor inkább megneheziti az életet,mint megkönyiti.  Adatok halmazát megjegyezni.Kódokat,és jelszavakat. Vigyázni rájuk,és óvni.  Annyi  sok más,fontosabb ,szebb dolog van,amire időt kellene szakitania az embernek.Az élet lassan papirokból,és kátyákból áll. Utópisztikus dolog,amiről pár kedves barátommal már beszélgettem, A lényege,egy olyan élet,amikor senkitől nem függsz.Jól hangzik mi? Nincs hitel ,folyószámla, csekk, ,és bankkártya. Nem kell izgulnod,hogy tudsz e fizetni,vagy már egy vasad sincs.Ha jól végig gondolod az életet,és tudatosan dolgozol rajta pár évtizedet,akkor előfordulhat ,hogy csökkenteni tudod a bankoktól,és más szolgáltatóktól való függőségedet.Lelki szemeimmel már látom.Nem lesz mobilom. Minek? A gyerekeim,barátaim,kutyáim,tudják hol találnak. Vizet a  forrástól kapok ingyen. Villany? Kell,de ha nem lesz,majd lesz valami más. Persze nem kell vissza menni az  őskorba,de  sokszor hozzuk magunk olyan helyzetbe,amit később megbánunk,és veszélyeztetjük a minden napi megélhetésünket:( Mindenkinek magának kell,eldönteni,mit vállal be.Megéri a kocsi,nyaralás,mobil,nagy ház,és sok más,hogy évtizedekig stressezlj,és idegeskedj. Vagy választasz egy szerényebb életet ahol nem vered magad túl költekezésbe.Ésszes,és sok lemondással ugyan,de nyugisabb körülmények közt próbálod élvezni az élet apróbb örömeit.