Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Szóljatok az égiekhez

Szellemekkel suttogó

Végre döntöttem. Anyum megüresedett házát kicsit kipofozzuk, és eladom. Persze nem lesz könnyű, mert nem csak én vagyok örökös. Rajtam kívül még az öcsém , és a nővérem fia az aki igényt tarthat az örökségre. Az ő beleegyezésük is szükséges az eladáshoz. Az öcsémmel nincs is gond, mert tudja ,hogy nem akarok neki rosszat , és nézem az ő érdekeit is. Elfogadja azt a helyzetet ami kialakult , és megérti. A nővérem fiával, és a volt férjjel már más a helyzet:( Nagyon kiszolgáltatott , helyzetben vannak , és segítségre szorulnának. Amit én szerettem volna nekik megadni. De mint tudjuk ,segíteni csak azokon lehet aki hagyják .
Ők nem hagyják. Bármit szerettem volna velük megbeszélni, sose sikerült komoly, megfontolt, korrekt döntést hoznunk. Így nehéz bármit is csinálni, ha nem tudod a többi ember reakcióját előre.
De döntöttem. Nem állhat a ház évekig üresen. Azt csak azok tehetik meg, akiknek a pénz nem számít. Luxus egy házat üresen állni hagyni , mikor minden fillér számít. Van két gyerekem , akiket segítenem kell .
Így aztán elkezdtük a felújítást. Ha őszinte akarok lenni , váratlanul érhette rokonaimat , amikor szembesültek azzal a ténnyel ,hogy a ház szét lett bombázva. Isten látja lelkem , nem akarok se fájdalmat , se anyagi kárt okozni nekik. Szerencsétlenek nagyon . István , a fiú sajnos sérült ,és ez az utóbbi időben még jobban elhatalmasodott rajta. Talán pánik betegség , talán képzelődés ,de sajnos nagyon rossz az állapotban van. Miközben vakartam le a tapétát, az apja mesélte miket csinál mostanában az az ember akit a halott nővérem hozott a világra annak idején. Nagyon fájt!!! magamat is okolom a kialakult helyzetért. Talán én is hibás vagyok. Alig vártam , hogy magam legyek , és a bőgés , ami belülről már nagyon szorongatott végre kitörhessen.
Nehéz úgy bármit is csinálni, tervezni, ha mindenkinek jót akarsz, de tudod ,hogy lehetetlen. Megpróbálod , igyekszel.Várod , hogy alakuljon , változzon a helyzet. Szeretnéd , ha éreznék azt , hogy segíteni akarsz. Őrlődsz , mindenki számára megfelelő jó megoldást szeretnéd megtalálni. de ez ugye még kevés. Mert hiába van jó megoldás, ha a többi másképp gondolja. Ez így maga a kétségek közti gyötrődés. Maga a borzalom végig nézni egy fiatal gyerek leépülését, aki rokonom , és közel áll hozzám. Akiért ha lehet , bármit megtennék , de nem tudok.
Amikor már az ember erőn felülinek látja a helyzetét, amikor már azt hiszi kevés, és csak a csodába bízhat, akkor fordul az égiekhez.
Én is ezt tettem. Könnyeimtől nem látva, kapartam a nyavajás tapétát , és kértem. Kértem a jó Isten-t , angyalokat, halott anyámat, nővéremet, hogy segítsenek. Óvják meg a gyereket minden rossztól , és vigyázzanak rá.
Rájuk bíztam magam , és a családom . Élem az életet , csinálom a dolgom , ahogy tudom. Hiszem , hogy meghallgattak , és segítő kezeiket nyújtják felém , és minden rászoruló felé.
Ez a tudat erőt ad ,és bizonyosságot ,hogy csak jó vége lehet mindenki számára ennek a történetnek. Gyerek rendbe jön ,és a ház is el lesz adva.

Mese a cigány asszonyról, két lányáról, meg a többi emberről

 

 

Egyszer volt,hol nem volt , egy cigány asszony, aki egyedül nevelte két kis lányát. Nagy szegénységben éltek,de az asszony mindent megpróbált megadni a két kislánynak. Gombázott, csigázott, plusz munkát vállalt a melóhelyén. Mindig azon volt,hogy a két gyerekének mindene meglegyen. A két kislányból ,felnőtt nagy lány lett, akiknek más dolga nem is volt, csak a tanulás. Kettő közül egyik a magasra szárnyalt a szorgalmas tanulásával, átlagon felüli okosságával. A másik a nehezen fogadta el a húga szerencséjét. Ő a mélybe került. Az anya mindent megpróbált,hogy a két gyerekkel éreztesse,egyformán szereti mind kettőt. De a nagyobb nem hitt neki. Elfordult tőle,és kerülte. aztán egyszer csak eljött az idő,mikor minden idős embert elér a betegség. Az anya kórházba került. A kisebbik lány látogatta ,de mindent meg akart mondani, mit,hogy csináljon az anyja. Lett köztük egy kis nézet eltérés,aminek a következménye,hogy mindent otthagyva lány otthagyta az anyját a kórházban. Kis idő múlva az idős asszonyt haza engedték a kórházból,és itthon gyógyulgatott a műtétje után.
A két lány közül a kisebbik néha felhívta,meg nagyon ritkán eljött az anyához,de az asszonyt a szomszédja segítette leginkább. 
Sokan próbáltak,segíteni, az asszonynak. Sokan látogatták, süteménnyel,bonbonnal, de az asszony nem gyógyult:(Belülről ette őt a szomorúság. Vágyott a gyerekei, unokái közelségére. Vágyott rá,hogy rendeződnek a dolgok,és békében, szépen, élheti idős korát a család kötelékében. 
Remélem hamarosan eljön az az idő,és élet vidám,mosolygós, egészséges ember válik megint belőle. 
Miért írtam le ezt a mesét? Mert úgy érzem egyre több idős emberrel történik ez meg. Mit csinálnak rosszul? Mit csinálunk mi rosszul? És mi mire számíthatunk a saját gyerekeinktől?
Miért idegenedünk el egymástól,és miért fontosabb minden más mint a saját családunk idős tagja?

Figyelj lelkedre,ne csak a tetteidre.

Azt mondják az okosok,hogy minden betegségnek  kezdete lelki okokból  alakul ki. Hát én hiszek benne! Sikerült  jó multkor találnom egy könyvet,amiben tömören leirta az irónő,mely betegségeknek ,mi lehet a lelki oka. Érdekes dolog  kapcsolatot keresni fizikai betegség,és a szellemi probléma között. De szerintem megéri! Szeretnék veletek megosztani egy környezetembe élő esetét.  Az illető kb 2 éve elesett,és eltörte a lbát:( Nem is akarhogy.Műteni kellett,és hosszú folyamat volt a gyógyulása. De! Még mielőtt heyre jött volna ,elérte a vég:( Autóbalesetet szenvedett. Megint  a lába volt az ami sérült. Mit ír erről az esetről a könyvem??? Mit kell a szerencsétlen , szenvedőnek  a sors által előidézett balesetekből levonnia?

A balesetek jelentése könyvem szerint ,erőszakba vetett hitet,lázadást a tekintély ellen-t jelent. Képtelen az illető saját érdekében beszélni. És mivel ezt nem tanulta meg, talán ezért jött a második  katasztrófa. Így kényszerül rá,hogy addigi életét feladja,és uj gondolkodás módot , uj élet mintát tanuljon meg.  Régi életén elgondolkozzon,és rájöjjön,hol,miben kell változnia. Persze ez csak egy eset. Ha egyedül nem megy neki,kérhet segitséget,hogy közös erővel feldolgozhassa a traumát,ami érte. Persze ez csak egy eset. Minden betegség más-más lelki sebet jelent. Azért azt javaslom,hogy ne csak  gyógyszerrel tömd magad. keress természetgyógyászt, nézz utána a neten,és dolgozz a problémádon. Van segítség! Ha megoldódik lelked vívódása,helyre jön egészséged is.

Sokat nem tudok segíteni,de ha megírod a problémád, megkereshetjük közösen az okot:)