Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Út a boldogtalansághoz

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Szívesen idézem Cloe Madanes családterapeuta tanulmányát, amelyben 14 lépéssel jellemezte a boldogtalansághoz és az élet romba döntéséhez vezető utat.

Rettegj az anyagi problémáktól!

Unatkozz kitartóan!

Találj magadnak egy negatív ént, a bajod legyen az életed központi eseménye, és szorgosan gyakorold a tüneteidet!

Veszekedj sokat!

Mindenkiről a legrosszabbat feltételezd!

Mindenben kizárólag a saját érdekeidet nézd!

Ne hálálkodj!

Mindig legyél nyitott a rossz hírekre és mindig szorongj!

Hibáztasd a szüleidet az elrontott életedért!

Ne élvezd az életet!

Rágódj sokat!

Átkozd vagy istenítsd a múltadat, hogy rosszkor rossz helyre születtél, és rossz helyen vagy az életben, bezzeg máskor milyen isteni volt!

Próbáld megváltoztatni a párodat!

Légy kritikus, utálj minél több dolgot, és ennek adj is hangot!

Mindenki, aki ezt olvassa,gondolkozhat saját életén.  A 14-ből vajon hány tétel jellemzi őt. Azok az ő személyes boldogságának akadályai

Így nekem nem jó !!!!

Nem akarom így ezt tovább.Nekem ez így nem jó. Miért nem érti meg amit szeretnék ? Mellette nem lehetek az aki vagyok. Olyan sokat kérek tőle? Többet tehetne a kapcsolatunkért. Én alkalmazkodok. Ő ezt miért nem teszi meg? Teljesen leblokkolok mellette.
Felmerülnek bennünk ezek a kérdések. És , ha már felmerülnek , baj van. Nem vagyunk boldogok. Nem kapjuk meg a társunktól, azt amire igazából vágyunk .
Őrlődünk ,és görcsölünk ,hogy most mi legyen. Sokan gyengék vagyunk lezárni , és a magunk útját járni. Vagy reménykedünk a változásba ,vagy beletörődve éljük a megszokott boldogtalan közös életünket. Kifogásokat gyártunk, amivel magunkat álltatjuk , hogy miért viseljük el azt az állapotot Ezek a kifogások megnyugtatnak ,és sokszor örömmel töltenek el , mert általuk helyesnek tartjuk döntésünket.

" A gyerekek még kicsik. Kell mind két szülő."
" Egyedül nem tudnám fenn tartani a házat. "
" Szüksége van rám. "
"Szeretem őt nagyon ! Nélküle nem tudnék élni ! "

De szívünk mélyén , tudjuk ,hogy ezek csak kifogások. Várjuk a csodát ,és sokszor még kérjük is az Univerzumot ,hogy nyújtson nekünk segítséget a problémánk megoldásában. Egész biztos vagyok benne ,ha a kéréseidet helyesen teszed fel , és tisztességesek is, megkapod a segítség nyújtást.
Ha olvastál már a ilyen témában könyvet, akkor tudod ,hogy a kérésed megfogalmazását , hogyan tedd fel. Ne azt mondd el az Univerzumnak , hogy mit nem akarsz. A nem szót nem ismeri a mindenség. A helytelen fogalmazással egyre több olyan dolgot vonzol be, sorsodba amit nem akarsz. Kérd amit szeretnél,és légy mindenért hálás.
De igazából életedért, boldogságodért te tehetsz a legtöbbet. Tudatosan ,eldöntve ,hogy mit szeretnél. Önmagadért felelősséget vállalva. Nem kibúvók gyártásával ,megnyugtatva magadat azért a helyzetért ,amiben vagy ,és élsz.
Az ilyen kapcsolat szerintem egyik félnek se jó. Évek ,vagy egy egész élet eltelhet boldogtalanságban ,miközben egyedül csak magadat hibáztathatod érte.
Nem könnyű a döntést meghozni, és nem könnyű egyedül élni, amíg nem jön egy számunkra új lehetősség a boldogság megtalálásához. De talán az egyedül eltöltött idő arra jó ,hogy megerősítsen m,és rágyere ,hogy milyen a neked való ideális társ.
Kívánom minden boldogtalan, magányos, és boldog embernek , hogy találja meg azt a társat ,aki méltó párja lesz ,és megadja számára a mennyországot . Itt a Földön!