Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Kezdet és vég

Aminek kezdete van, véget is ér egyszer. Békélj meg ezzel, s minden jóra fordul.


Buddha


Add át a tüzet:)

Több ezer gyertyát gyújthatnak meg egy egyetlen gyertyáról, de a gyertya életét nem fogják megrövidíteni. A boldogság sem csökken soha azáltal, hogy megosztják.

Buddha


BUDDHA OKOSSÁGA

Megfigyelted már milyen gondolatok motoszkálnak fejedben? Sokszor nem is érzékeled gondolataid,érzéseid apró villantását. Úgy cikáznak, jönnek-mennek, hogy fogalmad sincs mi játszódik le közben benned. Észre se veszed,mert a külvilágban történő eseményekkel vagy elfoglalva. Munkahelyeddel,pénzzel.egészséggel. Olyan eseményekkel,amik számodra fontosak. Vagy épp olyanokkal,amire nem is kellene figyelned,mert energiát vesz el saját problémád megoldásától. Sokan vannak,akik állandóan panaszkodnak. Semmi nem jó nekik,és elégedetlenek. Talán még irigyek is azokra ,akiknek jobb , szebb életük van. Megkérdőjelezik az élet igazságát. Ha neki megadatik,nekem miért nem? Ők miért kerültek jobb pozícióba,pedig nem is okosabbak? Állandó betegséggel kell megküzdeniük ,amire rámegy az egészségük. És persze az irigységgel mérgezik lelküket. A többi embertársával való viszonyukat is. Falat képesek húzni maguk köré,és bizalmatlanná vállnak. Nehéz leküzdeni a negatív, rossz, gondolatokat,de ha odafigyelsz,és tudatosan megpróbálod irányítani, menni fog idővel. Ha megváltoztatod gondolkodás módodat, nyitottabb válsz. Te magad irányíthatod életed az által,hogy mikre gondolsz. Milyen kép, érzés , lebeg lelki szemeid előtt. Mikről álmodsz. Mit szeretnél elérni,megvalósítani. Mit gondolsz magadról, és a világról. Nem nehéz:) Csak meg kell látni a szépet, és hinni, no, meg elképzelni, kitartani, megcsinálni:) Gyakorlás teszi a mester:)
Idővel,mind az a rossz,amit tapasztaltál eddig,eltűnik,és jönnek az új lehetősségek,tapasztalások,amit saját magad teremtettél gondolataiddal.

 


“Az vagyunk, amit gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, a gondolatainkból táplálkozik. Gondolatainkból építjük fel a világunkat.