Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Szerencsekerék

Ma rossz híreket kaptam. Volt egy ötletem, amit egy régi ismerősömmel megosztottam. Mi lett a vége? A hátam mögött, engem kikerülve lépett.  Családást, keserűséget érzek? Talán. De végül is az üzlet az üzlet. Pénz beszél. Ő így gondolta jónak. Én másképp. Nem az a baj, hogy pénztől esek el. Inkább az fáj,hogy nem volt korrekt és nem mondta el szemtől , szembe. Mástól kellett megtudnom. Van ilyen. De mint tudjuk a szerencse forgandó, mint a kerék:) Nem kívánok neki rosszat, mert szeretem.                            Csak magamat figyelmeztetem én ne legyek ilyen:)

 

 

 

 

 

Mert aki fent van, lehet még lent. És aki lent, az türelemmel, kitartással, hittel és becsülettel lehet fent:) Nem egyszerű. De hiszem,hogy menni fog .                                 Én ehhez tartom magam. Mert csak így éri meg:)

Hogy Révész Sándor-t idézzem:

" A becsület ennél mégis többet ér! "

Hullámvasút

Az életem olyan, mint a hullámvasút - igen, az élet ejtőernyőzés, kockázatvállalás, esések és kelések sorozata, hegymászás, vágy, hogy fölérjünk a csúcsra, és csalódás és szenvedés, ha nem sikerül.

Paulo Coelho


Cselekedj úgy, hogy neked is jó legyen:)

A kis város lázban ég. Mindenki siet nagy pakkokkal. Nem igazán látni mosolygó, vidám arcokat. Mire eljön az ünnep ideje mindenki kifárad, belefásul a készülődésbe? Előfordulhat. Rohanás, stresszes ajándék keresgélés. 
Boltból ki, boltba be. Ez mehet sokunknál már hetek óta. 
Én nem szeretek vásárolni. Nagyon ritkán szánom rá magam, hogy akár ékszer, vagy ruha boltba bemenjek. Valahogy a jó Isten nem áldott meg ezzel a tipikus női tulajdonsággal, hogy élvezzem a ruhapróba, vásárlás izgalmait. De nem baj. Ettől függetlenül azért nekem is volt még pár elintézni való dolgom a városba amit az utolsó pillanatra tartogattam sajna. Ilyen volt az is,hogy fénymásoltassak két oldalnyi szöveget . És mivel nagyon kellett bementem egy fotókat nyomtató boltba. Most másodszor kerestem fel ezt a kis üzletet, ahol senkit nem ismertem az eladók közül. Persze szerencsétlenségemre nem vittem magammal pénzt.Minek azt,hisz mindenhol lehet már bankkártyával fizetni.Tévedtem:( Mit tehettem ? Vagy lemondom a fénymásolat készítést, vagy megkérem az eladót,hogy bennem:) Csupán 30 ft vesztesség érte volna a boltot,ha nem adom be másnap a tartozásomat. Nem egy nagy összeg. De a velem történt eset is bizonyosság számomra, hogy van még bizalom és kedvesség itt a földön. Pont a héten fejeztem be egy könyvet ami az emberi tudat hatalmának lehetőségeit boncolgatta.Oly módon, hogy egy átlag ember is megértse mondanivalóját és alkalmazhassa a leírt gyakorlatokat:) Számomra nagyon érdekes volt, ahogy az író, spirituális, vallási és pszichológiai szempontokat figyelembe véve vetette papírra gondolatait. Hát végig gondolva olvasott sorait bármennyire másképp gondolkozunk, hiszünk, cselekedeteinknek majd nem egyformának kellene lennie. Ha lelkünket nem mérgezi meg a negatív gondolat, érzés, cselekedet, testünk, életünk is rendben lesz. 
Az eladó elhajthatott volna nyugodtan melegebb éghajlatra. De megbízott bennem. Bevállalta hogy csalódás, hiány érheti őt és az üzletet. Nem szerettem volna senkinek kárt okozni. Így beadtam másnap a tartozásomat. 
Nagyon köszönöm a bolt és a kiszolgáló hölgy bizalmát, kedvességét.                   Szeretnék megosztani egy bibliai idézetet, amit a könyvben találtam, de nagy tanúság azok számára is akik nem vallásosak. Gondolkozzunk el rajta:)

"AMIT AKARTOK AZÉRT, HOGY AZ EMBEREK TI VELETEK CSELEKEDJENEK, MINDAZT TI IS CSELEKEDJÉTEK AZOKKAL."
Máté 7:12

Ha valaki mindig a csalódásait hozza fel példának, sosem mászik ki a sárból. Mi a megoldás? Minden csalódásból írj fel egyetlen dolgot, amiből mások tanulhatnak. Ha mások tanulhatnak belőle, akkor te is.

Vámos Robi


Ne sirasd.

Ha nem vagy mellettem, ha nem birtokolhatlak és érezhetlek a közelemben - úgy érzem, elveszítettelek. És mégis, látod, az történt velem, réges-régen, hogy életem legnagyobb szerelme elhagyott. Iszonyúan fájt. Majdnem utánahaltam. Fájt a hiánya, szüntelenül fájt, mint egy gyógyulatlan seb, de azt mondtam magamnak: Ha Ő AZ, akkor visszajön. Ha nem, akkor felejtsd el, nem kár érte!

Müller Péter

https://www.facebook.com/968337086577683/photos/a.1104747112936679.1073741828.968337086577683/1389388524472535/?type=3&theater