A kis város lázban ég. Mindenki siet nagy pakkokkal. Nem igazán látni mosolygó, vidám arcokat. Mire eljön az ünnep ideje mindenki kifárad, belefásul a készülődésbe? Előfordulhat. Rohanás, stresszes ajándék keresgélés. 
Boltból ki, boltba be. Ez mehet sokunknál már hetek óta. 
Én nem szeretek vásárolni. Nagyon ritkán szánom rá magam, hogy akár ékszer, vagy ruha boltba bemenjek. Valahogy a jó Isten nem áldott meg ezzel a tipikus női tulajdonsággal, hogy élvezzem a ruhapróba, vásárlás izgalmait. De nem baj. Ettől függetlenül azért nekem is volt még pár elintézni való dolgom a városba amit az utolsó pillanatra tartogattam sajna. Ilyen volt az is,hogy fénymásoltassak két oldalnyi szöveget . És mivel nagyon kellett bementem egy fotókat nyomtató boltba. Most másodszor kerestem fel ezt a kis üzletet, ahol senkit nem ismertem az eladók közül. Persze szerencsétlenségemre nem vittem magammal pénzt.Minek azt,hisz mindenhol lehet már bankkártyával fizetni.Tévedtem:( Mit tehettem ? Vagy lemondom a fénymásolat készítést, vagy megkérem az eladót,hogy bennem:) Csupán 30 ft vesztesség érte volna a boltot,ha nem adom be másnap a tartozásomat. Nem egy nagy összeg. De a velem történt eset is bizonyosság számomra, hogy van még bizalom és kedvesség itt a földön. Pont a héten fejeztem be egy könyvet ami az emberi tudat hatalmának lehetőségeit boncolgatta.Oly módon, hogy egy átlag ember is megértse mondanivalóját és alkalmazhassa a leírt gyakorlatokat:) Számomra nagyon érdekes volt, ahogy az író, spirituális, vallási és pszichológiai szempontokat figyelembe véve vetette papírra gondolatait. Hát végig gondolva olvasott sorait bármennyire másképp gondolkozunk, hiszünk, cselekedeteinknek majd nem egyformának kellene lennie. Ha lelkünket nem mérgezi meg a negatív gondolat, érzés, cselekedet, testünk, életünk is rendben lesz. 
Az eladó elhajthatott volna nyugodtan melegebb éghajlatra. De megbízott bennem. Bevállalta hogy csalódás, hiány érheti őt és az üzletet. Nem szerettem volna senkinek kárt okozni. Így beadtam másnap a tartozásomat. 
Nagyon köszönöm a bolt és a kiszolgáló hölgy bizalmát, kedvességét.                   Szeretnék megosztani egy bibliai idézetet, amit a könyvben találtam, de nagy tanúság azok számára is akik nem vallásosak. Gondolkozzunk el rajta:)

"AMIT AKARTOK AZÉRT, HOGY AZ EMBEREK TI VELETEK CSELEKEDJENEK, MINDAZT TI IS CSELEKEDJÉTEK AZOKKAL."
Máté 7:12