Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Jövőd

A múltnak, bármi is történt benne, nem muszáj befolyásolnia a jövőt. Ha most, a jelenben hozol egy döntést, az felülírhat mindent, ami történt, mindent, amit valaha tettél. Ez fog kihatni a jövőre.

Ara Rauch

PROBLÉMÁDRA NEM TALÁLSZ MEGOLDÁST? 
ÍRJ!!! 
KÖZÖSEN MEGOLDJUK:)
HIGGY ÉS BÍZZ BENNE!!!


Bungee jumping

 

Most megtudom milyen az extrém ugrás. És hazudnék ha azt mondom nem félek. Mert bennem van a para. Persze nem szó szerint kell érteni ezt az ugrást. Döntöttem és az életem ez által 180 fokban megváltozik. Az a tanulás , önismeret, tudatosság amivel az évek alatt megszenvedtem megérlelte bennem, hogy lépjek. Még önbizalmam, hitem bizonytalan, képlékeny. Még sérülékeny és kétségbeesés hamar eluralkodik rajtam. Várhattam a volna csodát. A biztosabb jövőt, alkalmat. De van olyan? Van tuti az életben? Szerintem nincs. Semmi nem biztos. A körülmények mindig változnak és nekünk velük kell változni, alkalmazkodni. 2 éve mikor eljöttem a gyárból tudtam, hogy az életem más lesz. Már nem alvásból és munkából fog állni. Már alkalmam lesz az útkeresésre is. Bár azt már tudom mit szeretnék csinálni majd, idő kell hozzá,hogy elérjem. Életem nagyját már leéltem. Talán még 20-30 évem van. Sok? Nem hinném. Egy pillanat alatt eltelik az idő. Csak azt veszi észre az ember, hogy megöregedett. Persze maradhattam volna a gyárba. Biztos pénz, biztos munka. Biztos fáradtság. De akkor minek az egész önismeret, önfejlesztés? Mindek a könyvek olvasása? Minek az önvizsgálat? Mi értelme az önfegyelemnek, amivel állandóan kontrollálja magát az ember? Mi értelme a tudatos pozitív gondolkodásnak? A pozitív hozzáállás az emberekhez? Ha csak olvasol, tanfolyamokra jársz, és nem változol nem leszel soha elégedett, boldog. Nem éred el azt a célt amit kitűztél magadnak. Merni kell kockáztatni. Kilépni a komfort zónából. Kínlódni kétségek között. Erősnek lenni és kitartóan haladni előre. Megtettem az első lépést. Nem tudom mi vár rám. Milyen kihívások előtt állok. Lesz-e erőm, hitem, kitartásom. Fogalmam sincs, hogy milyen életem lesz az elkövetkező időszakban. Butaságot csináltam? Az majd kiderül. Döntöttem . A többit a rábízom a teremtőre. Ő látja szándékomat, gondolataimat. Tudja motivációm okát, tisztaságát. Akkor miért ne lenne mellettem? Ő megért. Szóval ugrottam. És sokan meggondolatlanságnak , butaságnak, tarthatják ezt a döntésemet én mégis megfontoltnak tartom.


Ha a hozzáállásunk jó, akkor semmilyen akadály nem túl magas, semmilyen völgy nem túl mély, semmilyen álom nem túl elrugaszkodott, és semmilyen kihívás nem túl nagy.

Bob Gass

Az élet döntések sorozata. Van, amikor sokat gondolkozunk, kattogunk. Pedig semmi mást nem kellene tenni, csak élni. Cselekedni. Szeretni. Választani. Élvezni. Jóvátenni. Boldognak lenni. Élni.

Csabai Mark


Valóságunk

Az igaz valóság olyasmi, amit pillanatról pillanatra hozunk létre minden egyes nap, mert a valóságok életünk minden egyes másodpercében a mi döntéseinkből születnek.

Jeff VanderMeer

Sorsunk

 

Eleinte magam is azt hittem, a sorsa mindenkinek meg van írva. Aztán, ahogyan minél több emberrel beszélgettem, úgy kellett rájönnöm, hogy ez nem teljesen így van. Dolgaink igenis tőlünk függnek. Pillanatok és lehetőségek vannak, és mi döntjük el, mikor melyiket választjuk.

Sándor András


Dönts jól !

Azok a döntések, amiket most hozol, fiam, következményekkel járnak. Azok alakítják ki, hogy ki vagy, és ki lesz belőled. Akárhogy döntesz, légy magabiztos, hogy ne kelljen hazudnod.

Riverdale c. film


Kitartás

Mindig van lejjebb. Tényleg így van. De az nem igaz, hogy a lejtőn nincs megállás. Egyszer csak meg kell állni azon a lejtőn, ha az ember nem akar egyre mélységesebb pokolba csúszni! És meg lehet állni bármelyik pillanatban. Még akkor is, amikor már tiszta erőből húz a mélység. Egyetlen döntés kell hozzá. Ja, és persze aztán kitartás. Kitartás, amikor nem történik semmi, kitartás, amikor úgy látszik, minden az ellenkezőjére fordul. És vissza lehet kapaszkodni. Mert bárhonnan vissza lehet jönni, ezt most bizonyítottam be magamnak. Az ember nem tud akkora hibát elkövetni, hogy ne lehessen kijavítani. Bármit rendbe lehet hozni. Bármit.

Ara Rauch


HA ELŐRE TUDNÁNK.....

"Valami mindig van valahogy mindig alakul de hogy az a kérdés. Ha előre tudnánk dolgokat akkor mindent másképp csinálnánk. Csak sajnos nem tudunk semmit előre."

 

 

Sokszor van,hogy az ember utólag okos. Azt mondja:" Ha ezt előre tudtam volna". Hát igen. De szerintem pont ez az élet értelme. A tapasztalás. Az életünkben történő események által szerzett megtapasztalások. Tanuljunk azokból,és meghozzuk a sokszor nehéz döntéseket. Nincs könnyű, vidám , gondtalan élet. Mindenkinek van valami,amit meg kell tanulnia, el kell fogadnia. Az életben ért események hatására hozott döntéseink által érjük el, hogy elnyerjük bölcsességünket. Ha okosan, megfontoltan, másoknak nem ártva , tudatosan hozunk döntéseket. Ha figyeled életed,és megállsz, elgondolkozol sorsod alakulásán, használhatod azokat a tapasztalatokat jövőd javítására, amit eddig kaptál. Nem szabad hagyni,hogy sodorjon az ár !!! Van Isten,és vannak emberek ,akik segítenek,és figyelnek rád,de csak tudatos ,kitartó " munkával" lehetsz boldog, sikeres. 
Azért születtél,és azért olyan az életed amilyen,mert tanulnod, tapasztalnod, és fejlődnöd kell. rájönni, mit szeretnél. Mi tesz boldoggá. Megismerd magad ,és a vágyaid, céljaid által elérd,vagy csak sóvárogj utána. 
Te vagy a kulcs az életedhez.