Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Próbáld ki:)

Magányossággal vagy depresszióval küzdesz? Az első lépés, hogy találj valami nemes célt, és szánd magad ennek az ügynek a szolgálatára. Ha önmagad helyett másokra figyelsz, az életed fel fog lendülni.

Bob Gass

Horror a javából

NEM JOBB LENNE LIDÉRCNYOMÁS NÉLKÜL?

Sokan azért isznak, hogy felejtsenek. Az alkohol elmossa az éjszaka végét, kitörli a jó tanácsot, meg az esetleges kínos incidensek emlékét, miközben hazafelé botladozunk. Sajnos azonban ha az ember kifejlesztette magában azt a készséget, hogy elfojtsa a régebbi emlékeket, amelyek lehangolóan józan állapotunkban halmozódnak fel, akkor az alkohol ezeket a korlátokat szünteti meg. És ha ez történik, akkor éppenséggel nem a beszeszeltek áldott feledésének álmát alusszuk, hanem lidércnyomásos állapotban újra átéljük a régi szörnyűségeket.

Mark Lawrence


Térj vissza az emberekhez!!!

Volt egyszer egy kis család. Apa, anya, gyerekek. Az apa dolgozott, Az anya dolgozott,és ellátta a családot. A gyerekeknek pedig semmire nem volt gondjuk. Iskolába jártak ,és csak nőttek. Az anya mindenben támogatta , kiszolgálta az urát ,és a gyerekeket. Leste minden gondolatukat, kívánságukat. Mindent megoldott elintézett helyettük, magát nem kímélve. De , egyszer csak valami elromlott:( A házasságnak válás lett a vége. Az asszony magára maradt. A gyerekek már nagyok,és élik a maguk , saját életét. Most egyedül él egy lakásban , magára zárt ajtó mögött. Nem dolgozik,és ritkán megy emberek közé. Talán jó neki ez az állapot. Talán nem. Nem tudom. Nem tudom mit érez ,és mi járhat a fejébe. De azt tudom, hogy a magány, munkanélküliség semmi jóra nem vezet. Nehéz lehet egy családot kiszolgáló anyának egyik napról a másikra elfogadni,hogy már nincs kikért önfeláldozó , magát elhanyagoló szerepe megszűnt. Nincs már aki után pakolnia kellene. Akik miatt a karton vizet cipelnie kell meló után haza felé. Megszűnt az eddigi életének értelme. De meddig maradhat az ember ebben a magányos, semmi állapotban? Van ennek az állapotnak értelme? Szerintem igen, van értelme,ha elgondolkozik eddigi életén. Ha rájön, ne szolga legyen, hanem egy csapat lelke. Mi nők vagyunk azok, akiknek fontos szerep jutott a család össze tartásában. Nekünk kell mindenre ,és mindenkire oda figyelnünk , észben tartanunk. Nem könnyű feladat. Ezért, hogy ez működjön kell egy kis önzőség:) Magunkkal is kell foglalkoznunk. Nekünk is kell, hogy legyen örömünk. Nem feláldozni kell magunkat a többi ember miatt. Az áldozati szerep semmi jóra nem vezet. Semmibe nézik törekvésünket, munkánkat. Természetessé válik a család többi tagja számára ,hogy mi mindig megoldjuk , megcsináljuk helyettük. Érzéketlenné, és követelőzővé tesszük őket, és közben őket hibáztatjuk a saját magunk hülyesége miatt. Ha rájön ez az asszony ,hogy mit,és hol rontott el, akkor van értelme annak,hogy visszavonultan él most. De ezt sokáig nem szabad csinálnia!!! Kell a pénz, és a társaság.A depresszióra van gyógyszer, de a legjobb a meló,és az emberek közelsége. Ha nehezen is ,de fel kell állni!!!
Nem engedhetjük meg magunknak az önsajnálatot. Ki kell evickélni belőle ,és menni előre. Nem lehet elbukni, és veszni hagyni mindent amit az évek alatt elértünk. A múltból tanulnunk kell. A jövőnket meg tervezni ,és életre kelteni.