Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Mocsár mélybe húz

Minél több kompenzációs eszköz (zabálás, nyugtatók, sok munka, vásárlás, drogok, alkohol, szerencsejáték, internet, pénz) van a birtokodban, annál hosszabb időt fogsz eltölteni a mocsárban - mert így több feszültséglevezető eszközzel tudsz port hinteni a saját szemedbe.

Csernus Imre


Jövőkép


Tegnap a gyárban a mi részlegünkre tettek egy 61 éves férfit. Most nem rég lett csak cégünk alkalmazottja szegény.
Egész műszak alatt rá kellett dolgoznunk , mert bárhogy szeretett volna felpörögni , nem ment neki. Lassan ,és ügyetlenül, de teljes oda adással csinálta a munkáját. Ahogy ott dolgozott közöttünk , elgondolkoztam. 11 év van csak kettőnk között. Belőlem mi lesz ennyi idős koromba? Fogok még bírni melózni? Vagy teljesítő képességemet elvesztése után , lapátra tesznek? Öregségemre a kukánál fogok utcai harcot vívni a kidobott száraz kenyéréért?
Mit kellene tennem, hogy a fizikai , szellemi aktivitásomat megőrizzem? Hogy még az előttem álló 15-20 évet végig tudjam robotolni? Az a meglátásom , hogy ezt a tempót ,amit a mai cégek elvárnak a dolgozóiktól nem lehet 60 év felett teljesíteni.
Rájöttem a megoldásra . Nyugdíj biztosítás helyett , másra teszek félre. Elkezdek gyűjteni a fiatalok által kedvelt extasy-ra . Talán azzal majd végig bírom majd dolgozni az előttem álló több mint 10 évet a nyugdíjig. Ha megélem egyáltalán. Ha nem , végrendeletemben a maradék adagomat melós társam számára adományozom.
Ha van jobb ötletetek , osszátok meg velem. Hogy lehet az egyre nagyobb elvárásoknak megfelelni , azoknak az embereknek, akik már leginkább pihenésre , nyugalomra vágynak.Betegséggel , állandó fáradsággal küszködnek.