Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Egó

Az egoizmus világában az az erős, aki önösebb. Akinek a páncélja keményebb. Páncélban nem lehet szeretni, és ha levesszük az önzésünk páncélját, nem csak érzékenyek leszünk, de sérülékenyek is, és ezt csak kevesen vállalják.


KEDVES EGÓ !!!!!

Örülök, hogy vagy nekem. Ha nem lennél, nem lenne önbizalmam. Nem lennék határozott, Nem tudnék dönteni. Kiállni magamért,és az érdekeimért. Nem tudnék harcolni a saját igazamért. Nem lenne bennem büszkeség . Nem gondolkoznék, hogy mi a jó nekem. Szóval jó ,hogy vagy nekem. De talán jobb lenne, ha lejjebb adnálak. Nem kell nekem belőled sok ! Én nem magamért akarlak. Több emberért. A gyerekeimért, páromért, testvéremért, . Nem önző, meggondolatlan döntéseket akarok hozni. Megfontolt, átgondolt , mindenki számára elfogadhatóakat. Nem akarok az önimádat hibájába esni. Elvárni , hogy mások dicsérjenek, felnézzenek, istenítsenek. Ellentmondást nem tűrve szeretteim, barátaim, kollégáim véleményére nem adva önkényes döntéseket hozzak. Nem akarok másokon átgázolni. Fájdalmat okozni. Törtetni, ha az érdekem úgy kívánja. Semmi jóra nem vezetne. Te csak a bajt hoznád rám. A veled közösen megtett út alatt elveszíteném barátaimat, családomat, és Istent, aki minden élőlényben benne él. Elveszíteném, a helyes döntéshozatalra , gondolkodásra való képességemet. Olyan érzések ,és vágyak, érzelmek uralkodnának el rajtam, amik negatívak,és önzőek. Arrogáns, hisztis lennék. Megbántanék másokat, meggondolatlan , lenéző , kioktató, sértő mondataimmal, cselekedetemmel. Elveszíteném a reális, józan paraszti eszemet, ami segít megőrizni, hogy két lábbal álljak a Földön.Ember akarok maradni, aki tisztában van erejével, tudásával . Aki jobban élvezi mások őszinte szeretetét, mint a hamis barátokat, akik érdekeket nézve célirányosan barátkoznak.
Köszi ,hogy elolvastad levelemet. Remélem megértetted mire kérlek. Nem kell nekem belőled sok. Csak annyi , ami pont elég .