Címkefelhő
Feedek
Megosztás

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

Az osztrák - magyar meccset szerintem sokan várták. Volt aki drukkolt ,és volt, aki szerette volna ha nem mi nyerjük meg a csatát. No , ilyenek vagyunk mi. Nem tudjuk félre tenni a politikai nézetünket ,és véleményünket . Sokan kárörvendő mosollyal az arcukon várták,hogy beigazolódjon jóslatuk,és kikapjunk. Mire lett volna jó? Rengeteg pénzt fektetett a magyar kormány ebbe a fogalmam sincs miért ennyire menedzselt játékba. Miközben a focin kívül sok olyan sport ág van,ami megérdemelné a kiváltságos odafigyelést, törődést , és a pénzt. És ha már oda tette a lóvét , akkor igenis nyerjünk! És nyertünk! Abban csak reménykedek, hogy ez a siker nem száll a fiúk fejébe,és nem azt fogja jelenteni, hogy még több stadiont fog az állam építeni. Abból van már elég!!! Bebizonyítottuk ,hogy tudunk focizni:) Bár még az EB- nek nincs vége. Most már jöhetnek a mostoha gyerekként kezelt sportágak felzárkóztatása. Van egy pár. Ebben az országban akkora tehetséges , elszánt , sikerre éhező fiatal sportoló van, aki megérdemli, hogy segítséget kapjon. Eredményesebbé válva munkájuk, ők is " dicsőséget " hozhatnának kis hazánknak. 
Én úgy gondolom , ha több sport kapna jobb oda figyelést , több segítséget kapna a magyar ember ez a kárörvendő hozzá állás enyhülne. Az elégedett polgár örül , és boldog a maga,és más sikereit látva. Megszűnhetne a széthúzás , és erős , egységes , boldog állam lehetnénk. Persze ez csak elmélet. De miért ne lehetne nem csak foci sikernél egységes a nép?:)

http://www.origo.hu/foci-eb-2016/magyarok/20160618-bevettek-marseille-t-a-magyar-szurkolok.html

http://index.hu/galeria/index/kulfold/2016/06/18/tobb_ezer_magyar_szurkolo_vonul_marseille_utcain/3

Te hová tartozol??

Ma megnéztem a Google-ba. hogy Magyarország összterülete csupán csak 93030 km2 és a lakosság még 10 millió sincs:( Igaz, ez 2013-as adat.Sok minden nem változhatott az elmúlt 3 év alatt:( Talán olvastátok az előző írásomban,hogy egy gyárban dolgozok. Ami most engem foglalkoztat az nem más,mint az a megkülönböztető helyzet, amit mi Északon élők, és kelet magyarországi régiók lakosai tapasztalnak.
Ez a kis ország, aminek már alig van lakosa, olyan,mintha nem is egy egységet alkotna:( Mintha nem ugyanaz lenne az érték, megbecsülés, elismerés az egyik helyen,mint az ország másik részén. Mire gondolok? Azokra a szembetűnő,és nyilvánvaló különbségekre amit az az ember élvez ,aki az ország nyugati részén melózik ,él. Ugyanazért a munkáért, amit mi , itt elvégzünk minimálbérért, ők a dupláját kapják. Nyugodt, színvonalas életet élhetnek. És persze, van az országnak az a része, ami még tőlünk is rosszabb helyzetben van:( A tanya világ, ahol emberek mindentől elzárva élnek . Emlékszem egy régi tv riportra amikor a gyerek életében először kapott kinder tojást.Azóta ez a helyzet talán még elkeserítőbb lehet a növekvő közüzemi számlák,és munkanélküliség miatt. Ez az írásomat talán sokan negatívnak tartják,de én azt mondom realista. És! most is a hitem vezérelt az írásra. Szeretném a változást. Szeretném,ha nem lenne ilyen különbség. Szeretném,ha ebben a kis országban mindenkinek esélye lenne a jó életre.