Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Erősebb kutya………

Érik az embert negatív hatások. Próbál megfelelni, de nem megy. Igyekszik, de annál inkább belezavarodik, hibázik. Aztán már a sorozatos baklövés mindentől elveszi a kedvét. Tudja, minél inkább jól akarja csinálni, annál inkább hibázni fog. És persze, akkor amikor nem kellene. Mert miért ne járatná le magát, pont a főnök előtt? És mivel mindenféle emberrel találkozunk napi szinten, sokféle nézőpontból láthatjuk a világot mások elmondása alapján. Az ember lelki állapota, legyen az öröm, bánat, feszültség, idegeskedés mind kiül arcunkra, mozdulatainkra, nem látható, de érezhető rezgéseinkre. És mivel ezeket a reakciókat sokan látják, sokan próbálnak jó tanácsot adni. Hát én is megkaptam. És itt ilyenkor kijön, ki, hogyan gondolkozik az életről, világról, emberekről. Mert sokan úgy gondolják az erősebb kutya ….. Csak az érvényesül, aki másokat elnyom, eltapos. Sokan úgy érzik, nekik kell előbb ütni, mint, hogy őt üssék. Sokan képesek árulkodni, leskelődni egy csepp kis előléptetésért, fizetésemelésért. De tényleg ennyire rosszak az emberek? Tényleg nincs semmi jó, aminek örülni lehetne? Nincs egy ember, akiben megbízhatsz? Akire számíthatsz ha gondod, bajod van? Akinek elmondhatod problémádat? Akiről nem feltételezed, hogy kár örvendez bajodnak, bánatodnak? Én nem hiszem, hogy a világ csak rosszból áll. Nem hiszem, hogy az az ember, aki jót cselekszik, jót gondol, jót érez, azt csak rossz éri. Nem hiszem, és nem azt tapasztalom. Az embernek magába kell néznie, ha olyasmik járnak az agyában, hogy elnyomják, eltapossák, kihasználják, megalázzák, becsapják. Mindannyian megtapasztaljuk az élet napfényes és árnyékos oldalát. Rossz tapasztalatokra épp úgy szükségünk van, mint a jóra. Így kerek életünk. Sőt! Nincs rossz Az jön az életünkbe ami spirituális fejlődésünkhöz szükséges és amit gondolkozásunkkal bevonzzunk. Ha elfogadod, hogy néha kényelmetlen kellemetlen élmények is érnek, sokkal könnyebbé válik az út. És ami a legjobb az egészben, tanulsz, tapasztalsz. Visszaigazolást kapsz környezetedtől, hogy jó, úton jársz. Mert ha érzik az emberek, hogy megérdemled a segítséget, bíztatást, türelmet, biztos vagyok benne, hogy meg is adják. Az meg, hogy erősebb kutya….igaz, de nem biztos, hogy mindig ő lesz a legerősebb. Jön, aki tőle is erősebbnek gondolja magát. Mert mindig lesznek akik másokon átgázolnak. Ideig, óráig hatalmon vannak. Másokat elnyomnak. De nekik lesz segítségük? Nem hinném. Az erősebb kutya meggyengülve, egyedül marad. Míg a falka, egységet alkotva, egymást erősíti. Mert a „gyenge „ kutyák tudják. Egyéni erejük és a falka ereje a gyengébb megsegítésével csak növekedhet. A világ nem rossz! Csak azzá tesszük. Mi, akik nem falkában gondolkozunk.

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

Az osztrák - magyar meccset szerintem sokan várták. Volt aki drukkolt ,és volt, aki szerette volna ha nem mi nyerjük meg a csatát. No , ilyenek vagyunk mi. Nem tudjuk félre tenni a politikai nézetünket ,és véleményünket . Sokan kárörvendő mosollyal az arcukon várták,hogy beigazolódjon jóslatuk,és kikapjunk. Mire lett volna jó? Rengeteg pénzt fektetett a magyar kormány ebbe a fogalmam sincs miért ennyire menedzselt játékba. Miközben a focin kívül sok olyan sport ág van,ami megérdemelné a kiváltságos odafigyelést, törődést , és a pénzt. És ha már oda tette a lóvét , akkor igenis nyerjünk! És nyertünk! Abban csak reménykedek, hogy ez a siker nem száll a fiúk fejébe,és nem azt fogja jelenteni, hogy még több stadiont fog az állam építeni. Abból van már elég!!! Bebizonyítottuk ,hogy tudunk focizni:) Bár még az EB- nek nincs vége. Most már jöhetnek a mostoha gyerekként kezelt sportágak felzárkóztatása. Van egy pár. Ebben az országban akkora tehetséges , elszánt , sikerre éhező fiatal sportoló van, aki megérdemli, hogy segítséget kapjon. Eredményesebbé válva munkájuk, ők is " dicsőséget " hozhatnának kis hazánknak. 
Én úgy gondolom , ha több sport kapna jobb oda figyelést , több segítséget kapna a magyar ember ez a kárörvendő hozzá állás enyhülne. Az elégedett polgár örül , és boldog a maga,és más sikereit látva. Megszűnhetne a széthúzás , és erős , egységes , boldog állam lehetnénk. Persze ez csak elmélet. De miért ne lehetne nem csak foci sikernél egységes a nép?:)

http://www.origo.hu/foci-eb-2016/magyarok/20160618-bevettek-marseille-t-a-magyar-szurkolok.html

http://index.hu/galeria/index/kulfold/2016/06/18/tobb_ezer_magyar_szurkolo_vonul_marseille_utcain/3

Te hová tartozol??

Ma megnéztem a Google-ba. hogy Magyarország összterülete csupán csak 93030 km2 és a lakosság még 10 millió sincs:( Igaz, ez 2013-as adat.Sok minden nem változhatott az elmúlt 3 év alatt:( Talán olvastátok az előző írásomban,hogy egy gyárban dolgozok. Ami most engem foglalkoztat az nem más,mint az a megkülönböztető helyzet, amit mi Északon élők, és kelet magyarországi régiók lakosai tapasztalnak.
Ez a kis ország, aminek már alig van lakosa, olyan,mintha nem is egy egységet alkotna:( Mintha nem ugyanaz lenne az érték, megbecsülés, elismerés az egyik helyen,mint az ország másik részén. Mire gondolok? Azokra a szembetűnő,és nyilvánvaló különbségekre amit az az ember élvez ,aki az ország nyugati részén melózik ,él. Ugyanazért a munkáért, amit mi , itt elvégzünk minimálbérért, ők a dupláját kapják. Nyugodt, színvonalas életet élhetnek. És persze, van az országnak az a része, ami még tőlünk is rosszabb helyzetben van:( A tanya világ, ahol emberek mindentől elzárva élnek . Emlékszem egy régi tv riportra amikor a gyerek életében először kapott kinder tojást.Azóta ez a helyzet talán még elkeserítőbb lehet a növekvő közüzemi számlák,és munkanélküliség miatt. Ez az írásomat talán sokan negatívnak tartják,de én azt mondom realista. És! most is a hitem vezérelt az írásra. Szeretném a változást. Szeretném,ha nem lenne ilyen különbség. Szeretném,ha ebben a kis országban mindenkinek esélye lenne a jó életre.