Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Zöldszemű

A féltékenység egy csomó dolog következménye.                 Az önbizalomhiány ugyanis nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Nem úgy ébredek egyik reggel, hogy hoppá, elvitte a cica az önbizalmamat! Ez egy hosszú folyamat következménye. Mármint a féltékenység! Sok kudarc ér, és elveszítem az önbizalmamat. Tehát még egyszer: nem tulajdonság! Következmény! És ezt véssék az eszükbe, kedves Féltékenyek!

Csernus Imre

 

https://www.facebook.com/968337086577683/photos/a.1104747112936679.1073741828.968337086577683/1389388524472535/?type=3&theater


zöld szemű démon

A férfi-nő kapcsolat,egymás tisztelete, egyre kevésbé érvényesül a mai világba. A férfiak elfelejtenek udvarolni,és kényeztetni a nőket.Elfelejtik,hogy a nőt nem csak megszerezni,hanem megtartani is kell. Elkényelmesednek,mikor már biztosnak érzik a talajt a lábuk alatt. Persze ,ez igaz a nőkre is. Meg van a pasi,és most már minden oké. De az által,hogy már nem figyelünk ugy a másikra,mit a kapcsolat elején, elszürkül,sivárososodik,unalmassá vállik. Ilyenkor fenn áll a veszélye,hogy  valamelyik el kezd kifelé kacsingatni. Mert  a párjától nem kapja meg amit  az ismerettségük elején. Az is igaz,hogy sokszor ok nélkül is féltékeny lehet valamelyik fél a kapcsolatba. Nincs oka,de valami megmagyarázhatatlan dolog miatt az elme állandóan ezt suttogja ,duruzsolja .Persze legtöbbször az ilyen ember az aki okot ad a féltékenysére. Ő az,aki megcsalja a másikat,titokban,vagy nyiltan. Szóval amit ő tesz meg,azt feltételezi a másikról is. Ezzel nem csak a kapcsolatot teszi tönkre,hanem a másik félt is ,idegileg,lelkileg. Őrlődnek ketten egy rossz kapcsolatba,aminek még a gyerekek is megihatják a levét.Sajnos a féltékenység  családokat is tönkre tehet.  Mert a feszült,viharos,szenvedéllyel teli,perpatvarok el is durvulhatnak. És az már komoly ,probléma, ha valaki testi erőfölénnyel,durvasággal,tetlegességgel akarja a másikat korlátok közt tartani. Ez,és maga a féltékenység,szerintem,nem szerelemből jön létre. Inkább  a birtoklási vágy,és  valaminek a hiánya. Valami nincs a kapcsolatba,amire vágyik a féltékenykedő. Az is lehet,hogy önbizalma nincs,és ugy érzi kevés a másik fél számára. Nem biztos a kapcsolat időt állóságába. Fél,hogy elvesziti  a másikat. Ezért állandó ellenőrzés alatt szeretné tudni a "hűtlen" félt.

Lehet e a Féltékenység ellen tenni valamit? Igen ,lehet.Nem könnyű feladat,mert mind a két fél közreműködése kell hozzá.Mind két félnek részt kell venni egy közös,sok energiát igénylő,keserves,kitartó,izzasztó ,fájdalamas felismerésekhez vezető,több hónapos  beszélgetéseken. Vannak szakemberek,akik ebben segitenek,és párterápián felnyitják a felek szemeit,mit kellene másképp csinálni,hogy a féltékenység megszűnjön. Ha a segitség nyujtást elfogadják,és az ott felszinre tört felismeréseket elfogadják,alkalmazzák,akkor nagy valószinűséggel kapcsolatuk rendeződik,és ez tök jó dolog.De ez persze nem mindig igy történik:( Akkor a lecke vóbizony fel van adva! Tovább  mérgezik egymást,lassan gyűlöletté ,kinná vállt "szerelembe".Vagy feladva a reményt, külön vállva keresnek uj utat a boldogsághoz.