Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Cselekedj úgy, hogy neked is jó legyen:)

A kis város lázban ég. Mindenki siet nagy pakkokkal. Nem igazán látni mosolygó, vidám arcokat. Mire eljön az ünnep ideje mindenki kifárad, belefásul a készülődésbe? Előfordulhat. Rohanás, stresszes ajándék keresgélés. 
Boltból ki, boltba be. Ez mehet sokunknál már hetek óta. 
Én nem szeretek vásárolni. Nagyon ritkán szánom rá magam, hogy akár ékszer, vagy ruha boltba bemenjek. Valahogy a jó Isten nem áldott meg ezzel a tipikus női tulajdonsággal, hogy élvezzem a ruhapróba, vásárlás izgalmait. De nem baj. Ettől függetlenül azért nekem is volt még pár elintézni való dolgom a városba amit az utolsó pillanatra tartogattam sajna. Ilyen volt az is,hogy fénymásoltassak két oldalnyi szöveget . És mivel nagyon kellett bementem egy fotókat nyomtató boltba. Most másodszor kerestem fel ezt a kis üzletet, ahol senkit nem ismertem az eladók közül. Persze szerencsétlenségemre nem vittem magammal pénzt.Minek azt,hisz mindenhol lehet már bankkártyával fizetni.Tévedtem:( Mit tehettem ? Vagy lemondom a fénymásolat készítést, vagy megkérem az eladót,hogy bennem:) Csupán 30 ft vesztesség érte volna a boltot,ha nem adom be másnap a tartozásomat. Nem egy nagy összeg. De a velem történt eset is bizonyosság számomra, hogy van még bizalom és kedvesség itt a földön. Pont a héten fejeztem be egy könyvet ami az emberi tudat hatalmának lehetőségeit boncolgatta.Oly módon, hogy egy átlag ember is megértse mondanivalóját és alkalmazhassa a leírt gyakorlatokat:) Számomra nagyon érdekes volt, ahogy az író, spirituális, vallási és pszichológiai szempontokat figyelembe véve vetette papírra gondolatait. Hát végig gondolva olvasott sorait bármennyire másképp gondolkozunk, hiszünk, cselekedeteinknek majd nem egyformának kellene lennie. Ha lelkünket nem mérgezi meg a negatív gondolat, érzés, cselekedet, testünk, életünk is rendben lesz. 
Az eladó elhajthatott volna nyugodtan melegebb éghajlatra. De megbízott bennem. Bevállalta hogy csalódás, hiány érheti őt és az üzletet. Nem szerettem volna senkinek kárt okozni. Így beadtam másnap a tartozásomat. 
Nagyon köszönöm a bolt és a kiszolgáló hölgy bizalmát, kedvességét.                   Szeretnék megosztani egy bibliai idézetet, amit a könyvben találtam, de nagy tanúság azok számára is akik nem vallásosak. Gondolkozzunk el rajta:)

"AMIT AKARTOK AZÉRT, HOGY AZ EMBEREK TI VELETEK CSELEKEDJENEK, MINDAZT TI IS CSELEKEDJÉTEK AZOKKAL."
Máté 7:12

Nézd végig a filmet, gondold végig életed !

    Nem tudtam mi a baj velem. Hisz állandóan dolgoztam. Még is. Volt bennem valami félsz. Valami hiányérzet. Állandó feszültség a munkanélküliség, pénztelenség, betegség veszélye miatt. Aztán egy nap magányos órámban lepergettem életem addigi történéseit. Végig gondoltam ismerőseimmel megtörtént eseményeket. És rájöttem. Rossz úton járok. Ha hagyom magam befolyásolni másoknak, rossz érzéseket, gondolatokat táplálni, akkor leragadok a szegénységben. Ha egy dologra fókuszálom gondolataimat, tetteimet csak azzal foglalkozom azt is váltom valóra. Mert így működik a világ, és a mi életünk. Az embernek döntést kell hoznia. Mit szeretne elérni még. Mi a vágya. Megkeresni a probléma gyökereit ami gátolta a lehetősségek sokaságának kiaknázásában. Arra jöttem rá, hogy mint elvállt nő félek az agressziótól, munkanélküliségtől. Félek a hajléktalanságtól és a betegségektől. Félek az anyagi összeomlástól, a banki tartozástól. Ez volt napjaim állandó gondolatai. Sokáig tettek róla, hogy ne is legyen más. Hisz ha bekapcsoljuk a tv-t mást se látunk,hallunk csak az aggasztó statisztikát,híreket. Sulykolják, mintha a szándékuk is az lenne, hogy féljünk. De végig gondoltam,hogy csak félelem lehet rossz hatással rám,ránk? Aztán rájöttem nem. Van más féle „csőlátás” is. Vannak akik pénzt hajszolnak, politizálnak, fanatikusan hívők. Banktól függő adósok. Minden pénzt divatra költők. No meg szenvedélyfüggők. És persze amit nem soroltam fel. Ezek az emberek mit látnak a világból magukon kívül? Jó ez így nekik? Látják azokat az összefüggéseket amiket mi a rájuk való odafigyeléssel,táplálással beindítottunk? Mert ez egy láncreakció. A tv-ből áradó agresszió hatással van ránk,amitől még jobban félünk. A politika hatással van ránk amitől kétely,bizonytalanság,gyűlölet, bosszú uralkodik el rajtunk. A pénz rabszolgájává vállunk a divat és a reklám hatására. Őrült módjára,kifulladásig képesek vagyunk hajtani,hogy meglegyen minden ami nem is fontos. Rájöttem, nincs mese, ki kell lépni a mókuskerékből. Szétnézni és látni, mire van igényem. Ami tényleg fontos a számomra. Nem hagyni, hogy uralkodjanak azok felettem akik semmit nem tesznek értem. Kizártam az életemből őket. Brüsszeltől se félek. De nem is támadom. És nem érdekel Orbán, de Gyurcsány se. Nem politizálok és nem rohanok boltba a legújabb kütyüt megvenni hitelre. Még a lakásomon jelzálog hitel jó pár évig adna okot a görcsölésre,de nem teszem. Lesz melóm, egészségem és jó kedvem,kitartásom ,hogy dolgozzak amíg csak bírok. Nem hagyom, hogy a az a rendszer ami nem " igaz" uralkodjon felettem.Mert az " IGAZ" rendszert én építem fel a saját hitem szerint.

A szó hatalma

 

 

Április 11 a "Költészet napja". A gyarmati Művelődési ház versekből összeállított műsorral ünnepelte ezt a szép napot. A műsor részeként még Juhász Ákos költő mesélt az életéről. 
Érdekes volt számomra az egyik kérdés, amit feltettek az idős költő számára.
" A szónak van ereje?"
Hirtelen azt gondolhatnánk,hogy nincs. De életemet vissza pergetve és végig gondolva a velem történteket,rájöttem,hogy igenis nagy ereje és súlya van minden szónak.
Talán két fontos dolog határozza meg egész sorsunkat. A gondolataink, után a kimondott szavaink ,amit tettek követnek. Tetteink pedig hatással vannak életünkre és környezetünkre. Ezért nagyon érdemes odafigyelni szavainkra,gondolatinkra. Még jó pár évvel ezelőtt szégyenlem ,de elég cifrán káromkodtam:( Aztán rájöttem,hogy igazából semmi értelme. Előbbre nem visz. Problémáimat nem oldja meg. Erőt nem ad. A buktatók csak kitartással, megoldás kereséssel, szorgalommal hárulnak el. El kell felejtenem a "Nem tudom, nem akarom, nem megy, ....." mondatokat. El kell felejtenem a " Hülye vagyok hozzá" és a többi hasonló gondolatot, mondatot.
Onnantól kezdve tudatosan vigyáztam szavaimra.
"Menni fog. tudom, megcsinálom."
Nemkönnyű feladat az elmére és szavunkra figyelni. És persze nem könnyű félelmeinket ,gátjainkat leküzdeni. Kényelmesebb panaszkodni, elfogadni rossz sorsunkat, helyzetünket,mint szembe nézni azokkal a gátakkal amit génjeinkkel kaptunk őseinktől. De saját és gyermekeink sorsa, boldogulása a tét. Hinnie kell minden embernek magában.Erősnek,szépnek,ügyesnek és boldognak lennie. Ez pedig panaszkodás, negatív gondolat által nem lehetséges.

 


Telepátia. Vagy nevezzük összetartozásnak?

 

Rég óta foglalkoztat egy kérdés. Sok ember talán nem adna jelentőséget ennek a kérdésnek,de engem érdekel.Talán azért,mert valahol a szívem mélyén tudni szeretném , hogy a múlt valós volt,és a jelen igaz e.Ne írjak rébuszokba:) 
Szóval talán mással is előfordult,hogy valakire gondolt,és lám csak, másnap, vagy harmadnap az útjába került:)És olyan is előfordulhat ,hogy eszembe se jut az illető, mégis találkozok vele. Akkor ezek szerint ő is gondol rám ? Talán olyan erős kötelék van közöttünk, amit soha, semmi nem tud elszakítani? Hiába vége a barátságnak, szerelemnek, közösen eltöltött munkahelyi éveknek. Hiába van közöttünk több száz kilométer távolság, működik a telepátia ? Érezzük egymás gondolatát, szeretetét. Tudjuk,hogy a másiknak bár nem találkozunk, sokat jelentünk.
Talán ezek az érzések , apró másodpercnyi villanások, találkozások azok,amik megmutatják, a múlt igaz történeteit. Kikkel volt igazi , érzelem dús , harmonikus kapcsolatom. És azt is megmutatják, kik azok az emberek akiknek jó pár év elteltével én is még jelentek valamit.
Nekem ez sokat jelent. Mert így tudom, ami elmúlt, vissza nem hozhatom, de ami volt , az akkor igaz volt. 
A sors könyvébe külön fejezetek nyíltak minden egyes ember számára. De érzelmileg remélem egyformán szeretettel gondolunk egymásra.