Címkefelhő
Feedek
Megosztás

+ 20 %

 

Valaki aki okos magyarázza már meg nekem miért nem kell az embereknek a pénz. Miért hagynak az államnál olyan tőkét amikre igényt tarthatnának és a családi kasszát gyarapíthatná? Miért bizalmatlanok a jóval szemben? 
Miért halogatják a jövőjükről való gondoskodást? Miért félnek, hogy az állam eltörli a jó dolgokat? És ha így is van, miért nem használják ki addig is? Nézzük más oldalról a dolgokat! Amikor valamit venni, felújítani, bővíteni, fejleszteni, vagy csak többet költeni mint amennyink van nem habozunk. Hitelt veszünk fel. Nem is kevés kamatra. Nem gondolkozunk. Kell a hitel, mert nőnek az igényeink. Új kocsi. Nagyobb lakás. Utazás az ismeretlen, szép tájakra. Hajtunk, mert sokszor hitelt, hitelre halmozunk. Aztán görcsölünk a törlesztés végéig. Stresszelünk, kapkodunk, türelmetlenkedünk, kimerülünk. Eljön aztán az idő, mikor itt, ott fáj mindenünk. Szúr a szívünk, fulladunk. Magas vérnyomásra gyógyszert szedünk. Agyvérzést, infarktust, rákot kapunk. Ha szerencsénk van nekünk és a családnak ez akkor következik be amikor már egy banknak se vagyunk fogságába. Ha nincs velünk a szerencse, akkor aztán még jobban elkap az ideg. Mert mi lesz most? Kétségbe esve keressük a megoldást. De akkor már késő. Folyik a pénz, gyógyszerre, orvosnak a zsebébe, útiköltségre. Talán tudatosabban kellene élnünk. Jobban bánni a bankjeggyel. Megtanulni félre tenni. Jövőbe nézni és gondolkodni. Kihasználni minden lehetősséget a spórolásra, hisz elég lóvét leszed tőlünk az állam. Sokszor minden fillér számít. Ahogy a közmondás tartja:” Sok kicsi, sokra megy” 
Ha a bankok rablása nem zavar, akkor miért zavar ha adnak? Miért félsz élni a lehetősséggel? Vagy bőségben élsz? Mindened meg van? Mert annak nagyon örülök. Minden esetre azt tanácsolom, gondolj a saját és a családod jövőjére. Kis befektetéssel, sokat megtakaríthatsz olyan anyagi kiadásokon amikre úgy is költesz. Én már megtettem az első lépést. Ha szeretnéd segítek neked is. Tetszeni fog. 
Fosszuk ki együtt az államot!


Nem az a fontos, hogy szép vagy csúnya a kiskutya, hanem az, hogy szeresse őt a fogékony életkorban levő gyerek, gondoskodjon róla. Ettől később talán az öregekkel, a betegekkel, a szegényekkel és minden rászorulóval szemben irgalmat fog gyakorolni.

Almási Éva