Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Megszólalt a telefon.

 

 

Már rég írtam magamról. Nem mintha nem történt volna velem semmi. Sok minden történt, csak késztetést nem éreztem, hogy leírjam őket. De most igen! Napok óta arra vártam, hogy végre magam legyek és megírjam pár sorban a történetemJ                                                                                             Épp a munkahelyem ajtaját nyitom, mikor megszólal a telefonom.  Mária művésznő, volt szomszédom és munkatársam szólt bele a túloldalon. Fura volt hangja és kicsi zavar volt érezhető ahogy elkezdtünk beszélgetni. Talán még egy perc se volt a mi kis beszélgetésünk. Mégis olyan hatással volt rám, hogy azon voltam, minél előbb letehessem a telefonomat. Mária kint volt a temetőben anyám sírjánál amikor felhívott. Én ritkán jutok sajnos ki, mert számomra fontosabbak az élők. Ezért inkább mindig az öcsémhez megyek. Ez nem azt jelenti, hogy nem gondolok anyámra. Ellenkezőleg. Még mindig sokat gondolok rá és nem tudtam elengedni a mai napig se. Csak a sírját nem úgy gondozom ahogy azt a külvilág azt elvárná.  Máriám azért hívott fel, hogy az esővízzel teli, virág nélküli vázát arrébb tenné az engedélyemmel. Köpni, nyelni nem tudtam. Csak a sírás kerülgetett .  Egy ember, akivel egyre ritkábban találkozok és akinek is meg van a maga baja, szán pár percet  rám és egy halottra, akire  egyre kevesebben emlékeznek. Számomra ez megint egy bizonyíték, hogy az emberek jókJ  Mária művésznőről ezt mindig is tudtam, de ezzel a tettével meglepett. Hálás vagyok és köszönöm, hogy a barátom.  Köszönöm, hogy ember és számíthatok rá. Köszönöm, hogy felvidít és viccelődik. Köszönöm, hogy megismerhettem és együtt dolgozhattam vele. Köszönöm a közös emlékeket, segítséget amit nyújtott számomra. Köszönöm, hogy anyám emlékét még őrzi. Ez számomra sokat jelet. Máriám, megérdemled a jó életet. Kívánom, hogy meg is kapd !

Slézi Mária művésznő az angyalok vigyázzanak rád !!!

Vonzás

Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel.

Rhonda Byrne


Szélmalom harc

Előfordult már veled,hogy olyan szituba keveredtél, amikor mindenki egy véleményen volt veled szemben, és mégis kitartottál elképzelésed mellett? Amikor tudtad,hogy jót akarnak a többiek,és mégis. Te mentél a fejed után? Tudtad,hogy ellened is fordulhat a döntésed, de nem tudtál valami belső kényszer miatt másképp határozni. Bárhogy gondolkoztál,mindig ugyanaz a döntésed maradt. Görcsösen, igaznak hitted ,és tudtad,ki kell tartanod mindenféleképp. Fáradt voltál minden magyarázkodáshoz,és minden indokot elfogadtál,amit a többiek mondtak. Tisztában voltál igazukkal, de neked akkor is ki kellett tartanod elhatározásod mellett. Minden áron. Tisztában voltál vele,hogy nyűgöt fogsz cipelni, és megnehezíted életed,még se tudtál elképzelésedtől szabadulni. Vívódással volt tele minden perc, mit a döntésed lehetősségeire fordítottál. Végig gondoltad képzeletben döntésed lehetséges vonzatát. Láttad lelki szemeid előtt másokra , milyen hatással lesz döntésed. Tudtad,hogy semmit nem várhatsz,cserébe,és önzetlenül kell meghoznod , ítéletedet. 
Kitartottál ,és bíztál,hogy az égiek értékelik,és a földiek meg majd megértik tettedet.
Nem tudom mi ez,talán makacsság,vagy csökönyösség, de nem fogom megbánni, a döntésemet. Bár mi is lesz a következménye rám nézve. 
Hálás vagyok,mert számomra mindig van segítség. Szerencsés embernek tartom magam, akinek megadatik,hogy másokon is segíthet. Akkor meg ez a dolgom.

 

 

Egy bizonyos életkor után már nem az a fontos, hogy nekünk kik segítenek, hanem az, hogy mi hogyan válhatunk mások segítőivé."

Boldizsár Ildikó