Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Szerencsekerék

Ma rossz híreket kaptam. Volt egy ötletem, amit egy régi ismerősömmel megosztottam. Mi lett a vége? A hátam mögött, engem kikerülve lépett.  Családást, keserűséget érzek? Talán. De végül is az üzlet az üzlet. Pénz beszél. Ő így gondolta jónak. Én másképp. Nem az a baj, hogy pénztől esek el. Inkább az fáj,hogy nem volt korrekt és nem mondta el szemtől , szembe. Mástól kellett megtudnom. Van ilyen. De mint tudjuk a szerencse forgandó, mint a kerék:) Nem kívánok neki rosszat, mert szeretem.                            Csak magamat figyelmeztetem én ne legyek ilyen:)

 

 

 

 

 

Mert aki fent van, lehet még lent. És aki lent, az türelemmel, kitartással, hittel és becsülettel lehet fent:) Nem egyszerű. De hiszem,hogy menni fog .                                 Én ehhez tartom magam. Mert csak így éri meg:)

Hogy Révész Sándor-t idézzem:

" A becsület ennél mégis többet ér! "

Minden fejben dől el! Minden! A hit a legerősebb energia, amivel a világot fel lehet forgatni jó és rossz értelemben egyaránt. A második legerősebb energia a kimondott szó.

Kiss Zoltán Zéro


Nem könnyű senkinek

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani."

(Marie Curie)Te mit kérnél a Jézuskától?

 

A jó múltkor megláttam egy posztot, ahol ezt a kérdést tette fel az egyik ismerősöm.

„Te mit kérnél a Jézuskától?”


Rengetegen leírták vágyukat, álmukat. Volt aki komolyan vette a kérdést és olyan is aki viccesre vette a válaszadást. Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, a többség ugyanazt szerette volna. Szeretet, béke, társ, karrier, egészség, pénz, nyugalom...... Én is hozzá írtam azt a vágyamat, amit már évek óta szeretném ha egyszer teljesülne .Az én vágyam India:) Szeretnék eljutni oda,ahol a nyomor és a gazdagság annyira szembetűnően ketté választja az országot. Fogalmam nincs mi vonz oda. Talán az ismeretlen őseim vére? Talán a zenéjük amitől a családom kiütést kap? Talán a gondolkodásmódjuk, nyugalmuk vonz? A spirituális életfelfogásuk? Nem tudom:( De abban biztos vagyok, hogy még ebben az életben látni fogom a Taj Mahal-t. Furcsállották a kérésem a többiek, akik olvasták hozzászólásomat. Nagyratörő, anyagias kérés? Talán, az és nem is mindennapi. De nem teljesíthetetlen. Nem most karácsonykor kapom meg , de idővel enyém lesz. Sokat kell érte jónak, türelmesnek, toleránsnak, kitartónak , segítőkésznek lennem. Minden amit a többiek felsoroltak kérésként számomra is fontosak. De úgy gondolom mi emberek megkaptuk a legnagyobb ajándékot, a szabad akaratot felsőbb vezetőnktől. Minden bennünk van, amit csak szeretnénk. Egészség, béke, nyugalom, kedvesség, empátia, karrier. Ezekért a kérésekért nekünk kell tennünk, hogy teljesüljenek.. A kívánságainkat magunk tudjuk megvalósítani egy kis akarattal, energia ráfordítással. Gyűlölködés, irigység helyett inkább örüljünk mások sikerének. Adjunk mosolyt, energiát, figyelmet és ha tudunk nélkülözhető tárgyat, vagyont. Legyünk türelmesek, mértékletesek. Akkor elkerül a betegség, idegeskedés. Agresszív viselkedés helyett békés és barátságos , kedves gesztussal többet elérhetünk .Nehéz betartani ,másképp viselkedni a megszokottól? Hát ja! Csak tudatosan, energiát ráfordítva tud az ember változni, alakulni. Nem mindig kényelmes feladat. De megéri Szóval ülj le. Írd le, te mit kérnél a Jézuskától? És gondolkozz! Mit teszel érte,hogy meg is kapd? Légy te aki meglepi saját magát a várt ajándékkal Legyen az béke,nyugalom, egészség, pénz, karrier. Hidd el , megkapod! Csak tégy érte


A világképünket éppen azok alakítják, akik beszűkült világlátásuk okán nem hisznek vagy nem bíznak ebben a tágasabb világban, esetleg nem is értik. Ők azt hiszik, hogy minden, ami a világot alkotja, mérhető, számszerűsíthető és megfogható.

Jonathan Maberry


Jövőd titka:)

Ha valóban hiszel, anélkül, hogy bizonyítékokra lenne szükséged, valóban megtörténik megálmodott jövőd. Az a nehéz ebben, hogy rettenetes kitartás és elszántság kell egy olyan hithez, mely láthatatlan dolgokból táplálkozik.

Czipper Ágota


És mondá Máté fiam:" Lákoljátok az Urat,és ő is lájkol titeket!!!! "

Máté kollégám egy fura gyerek:) Az egész biztos, hogy neki a gépi munka maga a pokol. Szerintem ő az egyetlen e gyárban, aki akkor van elemébe, ha filozofálni kell,és érdekes témáról beszélgetni. Minden érdekli,és mindenhez hozzá tud szólni..
A múlt héten voltam olyan szerencsés, hogy vele egy helyen töltöttem el az amúgy monoton 8 órás munkaidőm. Olyan élményben volt részem, amit mondhatom , már nagyon rég éltem át.
Beszélgettünk, viccelődtünk,és Máté bemutatta nekünk szónoki képességét is. 
Nagyon fura volt az előadásmódja, és nyugodtan mondhatom hatásásos.
Nem volt olyan ember a közelünkbe, aki rögtönzött beszédére , ne figyelt volna fel . 
Aztán másnap elgondolkoztam. 
Milyen könnyű lehet minket embereket manipulálni. Nem sok kell hozzá. Egy jó , megnyerő kinézetű ember, jó , lelkesítő szöveg , és jó előadásmód.
Ha ez mind meg van,már kész a siker.Tömegeket lehet mozgósítani, cselekvésre késztetni.
Még akkor is, ha a szónoklat célja nem jó ügynek próbál propagandát csinálni.
Ezért szerintem jó ha az ember figyel,és nem csak a lelkesedés , az ami elindítja benne a tenni akarást, hanem a józan ész is.
Az idézet mondata szerintem bármelyik vallást gyakorló , "reklámozó" pap, hittérítő, vallásos ember szájából elhangozhatna, aki hatni szeretne embertárasira. De szükség van erre? Jó ez nekünk?
Hát van akinek igen. Szükséges a lelkesítés ,. Szükséges a valahová tartozás érzését táplálni.Szükséges sok embernek az a tudat,hogy van egy bizonyos közösség, ahol ő fontos,és számítanak rá. Nincs ezzel semmi baj , ha nem csap át a fanatizmusba a túlzott idea. Ha megtudjuk tartani egészséges , reális , racionális látásmódunkat. Ha megtudjuk húzni azt a határt, ami még normális rajongás, elkötelezettség egy eszme iránt. Máskülönben bármilyen jó ügy mellett teszed le a voksod, károddá is válhat. Egy jó ügy sokat adhat számunkra, de a túlzással sokat is veszthetünk.

Te mibe hiszel???

https://www.youtube.com/watch?v=Nmb30b1v5-g