Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Előítélet

Nincs kicsi dolog az emberek világában, minden sors egyformán fontos, mert mindegyikben az emberi lélek szenved, sóvárog, ujjong s ez mindig nagy dolog, minden érdeklődésre méltó.
Csak nagyképűség és előítélet nélkül kell nézni, a maga mértékeivel mérni. Semmit sem szabad sem kicsinyelni, sem nagyítani.


Megbocsájtás

"Úgy érzed, hogy a múltbéli cselekvésed vagy tétlenséged határozza meg az életed? Van választásod, hogy hogyan érzed magad! Válaszd azt, hogy a negatív érzelmeknek nem engeded, hogy elhatalmasodjanak rajtad! A hibák tanítanak! Bocsáss meg magadnak és a most-ban, ne kövesd el a múlt hibáit!"

Önszeretet

„Szerintem nem számít, hogy nézel ki, a kulcs, hogy légy boldog önmagaddal. Ha meg is próbálsz olyan dolgokat fejleszteni magadon, amiket nem kedvelsz, csak azután tedd, miután már tudod értékelni azt, aki vagy.”

Adele


cél !

„Az életnek akkor van értelme, ha megtalálod

benne a CÉLT. Ha bármit el akarsz érni az

életben, akkor azt csináld, amit igazán

szeretsz."


Vihar:)

Amikor kijössz a viharból,

többé már nem leszel ugyanaz az ember.

És éppen ez a vihar lényege.

Murakami

 


Kedvenc:)


“Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész.” (Victor Hugo)


Számomra ez az idézet sokat jelent.  Bárhol  is vagyok , mindig próbálom magam ehhez az idézethez tartani.  Miért fontos nekem a mondanivalója? Mert úgy érzem benne van az emberség lényege , ami a mai világra nem jellemző. Benne van az egyenlőség ,  odafigyelés , segítségnyújtás.  A sikerorientált emberek nagy többsége pont ennek az  ellenkezőjét vallják. Törtetőn , gátlástalanul másokon átgázolva, érvényesítik akaratukat, saját személyüket. Nem gondolva arra , hogy mások önbizalmát, jó kedvét, hitét, lelombozva a közösségbe több kárt okoznak ez által.

Jó, persze tudom, hogy ez normális emberi tulajdonság ,és attól színes a világ ,hogy nem vagyunk egyformák. De én, mint naív ember, szeretném, ha jobbá válva működnének a dolgok.

Ezért hiszem,hogy minden ember egy kis odafigyeléssel , emberibb hozzá állással  tehet valamit  azért,hogy világunk élhetőbb legyen:)

 

 

 


TETSZIK:)

Ez a világ elmekórház
hol a bolond bölcset formáz
a bölcset bolondnak nézik
eb ugat bankó beszél itt
törvénye ki-bírja-marja
s forog a Pénz imamalma.

Kerék Imre