60 felett is van élet:)

Ma két gépet megállítottak a gyárba, így csak kettecsként csináltuk a dolgunkat területen legöregebb úriemberrel:) Szerintem tök jól elvoltunk. Ment a meló,és közben beszélgetni is tudtunk kicsit. Számomra nagy élmény volt az Istvánnal eltöltött műszak. Tudom,hogy a fiatalok el se tudják hinni,hogy egy idősödő embernek is vannak álmai, vágyai. Valahogy úgy képzelik,hogy egy életének a felét leélt embernek csak a munka,az unokák ,és a temető van még . Hát nem! 
Sok mindent megtudtam a mai nap folyamán erről a csendes, igyekvő kedves kollégámról , és az ő kedveséről ,akivel nagy boldogságban élnek már egy éve. Beszélgetésünk közbe kiderült,hogy István jó pár évvel ezelőtt lemondott a boldogságról,és azt hitte számára már az élet nem tartogat semmit. Feladta a reményt,és csak a mának élt.
Aztán egyszer csak belépett az életébe nagy ő:) Az ö egyetlen kicsije, akit ismeretségük első napjától , a mai napig szeret.És ami a legszebb, viszont szeretik. Talán a kor, talán a bölcsesség az oka, de ez a két ember olyat tud, amit mi nekünk kapcsolatban élőknek is jó lenne tudnia. Tudni,és alkalmazni azt, ami minden kapcsolat alapja. A tisztelet. Tiszteld, szeresd ,és segítsd a másikat. Előfordulhat az is, hogy saját akaratodat háttérbe helyezve, a másik ember igényét, kérését teljesítve tudunk eljutni arra a boldogságra amire vágyunk. De megtesszük ezt? Vagy inkább az egó ,és a kényelem miatt nem fektetünk energiát a kapcsolat szépségének megőrzésére?
Mi az mit mi nyújtunk párunknak? István ,és az ő párja egymásra támaszkodva , egymást figyelembe véve élik napjaikat. 
Öreg kollégám , hogy szerelmét kimutassa , költők által versekbe öntött érzéseit elszavalja kedvesének. Tök jó volt a mai napom ,mert most már biztosra tudom , az élet még 60 felett is tartogat az embernek boldogságot:)