Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Egyedül nem megy:( Avagy a sikeres társkeresés titka

/ SZERINTEM /

Nagyon régen két barátnőm is próbálkozott az internetes társkeresés révén párt találni. Sok pasival leveleztek, találkoztak, de sajnos magukhoz való , tartós férfi nem akadt az útjukba.
Hogy miért? Talán maguk se vették komolyan társ kereső szándékukat. Kellemes időtöltésnek élték meg, ami akár meghozhatja számukra a szerencsét , szerelmet is. 
Ha a statisztika igaz, akkor sajna egyre több a szingli, egyedülálló Magyarországon. És ha a nemek arányát nézzük, akkor sokkal több a magányos nő,mint a férfi. Mégis! Milyen nehéz, vagy lehetetlen, normális , emberi kapcsolat kiépítése ebben a zavaros világban.
Mi lehet a titka azoknak a pároknak akik sikerrel jártak,és egymásra találtak?
Talán a legfontosabb a döntés hozatal. Ami szilárd elhatározáson alapul,és magába foglalja milyen kapcsolatra vágyik a magányos társkereső. Ha ezt megfogalmazza ,és tisztába van igényeivel már tud a leendő jelentkezők közül válogatni. Mert ugye aki komoly, megbízható társat akar, az nem fog alkalmi szexpartnert keresővel leállni levelezni:) Minek? Aztán jön a következő nagy elhatározás. Ha fontos számunkra az,hogy megtaláljuk életünk szerelmét időt, energiát kell nem is keveset ráfordítani a keresgélésre.
Egyik kedvenc dalomat idézzem.

"Mindenki a partra, kiáltottam, jobbra át!
Hány békát kell megcsókolni hát, míg egy királyfi lesz a csókból?"

Az ember soha nem kapja meg könnyen amire vágyik, amit szeretne. Keményen meg kell érte dolgoznia. Nincs mese! Neked is ,ha társat szeretnél. Döntést kell hoznod,hogy munkának élsz, vagy kicsit kevesebb pénzt keresel,és időt szakítasz az ismerkedésre. Mert nem elég regisztrálni. Itt is akkor érsz el eredményeket,ha őszintén, és rendszeresen levelezel, randizol magadat adva . Vállalva a kockázatot.hogy sérülhetsz, becsaphatnak 
Ne hazugsággal próbálkozz,mert az jóra nem vezet.Mutass magadból minél többet. Ossz meg képeket magadról, munkádról, életedről. 
A fotóid, írásaid tükrözzék személyiségedet. Próbálj, vidám, nyitott , vicces fotókat posztolni .. Ami tükrözi,hogy veled az élet nem unalmas. Levél váltásnál is fontos az őszinteség, a másik tisztelete,és a figyelem adás.Éreztesd partnereddel,hogy érdekel az élete, problémája.Hisz két ember sorsa válik eggyé ,ha közös lesz az útjuk. És ha te kezdeményezed az ismerkedést nézd meg a kiválasztott profilját. Olvasd el bemutatkozó szövegét. A látottak,olvasottak alapján már kis rálátásod lehet ,hogy a szimpatikus idegennel vannak e közös tulajdonságaitok.És ami nagyon fontos! Ne add fel! Mert ahogy a való életben se találja meg az ember elsőre , itt se. Kitartás, próbálkozás, szerencse. 
Mindenkinek meg van a maga párja. Csak akarni , hinni kell,és egyszer beköszönt a szerelem.
Azt,hogy mikor , azt csak a jó ég tudja.

https://www.youtube.com/watch?v=N1G5w5ePGwM

A komoly munkaerő neten jeletkezik

 

     


    Már egy jó ideje keresem nekem való munkát az álláshirdetések között. Amikor belefogtam fogalmam sem volt mire vállalkoztam. Azt gondolná az ember,hogy aki tud olvasni,és egy kicsit is értelmes az könnyen eldönti melyik a neki megfelelő meló. Tévedtem. Sokszor olyan megnevezéssel tesznek fel megüresedett állásokat, hogy ember legyen a talpán, aki tudja mit takar a meghatározás. Nézek mint hülye gyerek a moziba. Van egyáltalán , amit megtudok csinálni? Fel tudok nőni a feladat megoldásához? Elbizonytalanodom,és keresgélek tovább. Végre!! Rátaláltam egy olyanra, ami talán megfelelő ,és értem is,hogy mi a feladat. Van egy kis probléma. Nem nagy, de épp elég. Emailba kell elküldeni az önéletrajzot. És motivációs levél is fontos. Ja,és persze ne kézzel írott legyen a beadvány. Mi itt a gond? Hisz most is számítógépen írom ezeket a gondolatokat.
    Nyáron egy ismerősöm aki közel van a 60-hoz takarítónői állásra jelentkezett. Közel, talán 500 méterre a kis panel lakásától. Amikor bement,hogy szóban érdeklődjön , szép szóval, de értésére adták,hogy csak interneten elküldött jelentkezésekkel foglalkoznak. Elgondolkoztam. Jól teljesítünk, de talán annyira nem,hogy minden magyar családnál legyen internet, számítógép. És persze, nem biztos,hogy egy takarítónő tudja ezeket a gépeket, programokat kezelni. Ő csak dolgozni szeretne. Port törölni, felmosni, kukát kiüríteni. Pénzt keresni,és éldegélni. 
    Elhiszem,hogy hatékonyabb a munkáltatónak az állásra jelentkezők szűrése ha elektronikusan adják be a pályázatot. De nem lehet erre a problémára kitalálni valami megoldást?
    Mondjuk a kézzel írott önéletrajzot a cég kirendeltsége lefaxolná a központnak? Vagy szkennelné és elküldeni emailba? Nem emberibb? Több jelentkező számára adnának esélyt a kiírt munka elnyerésére. Haladni kell a korral, de úgy gondolom,hogy a személyes találkozás az ami igazán eldönti azt , ki alkalmas leginkább az állásra. Akkor meg talán meg kellene adni az esélyt azoknak is akik nem zsenik a technikához. Hisz dolgozni szeretnének.