• Talán ez a 3 dolog az ami igazán bonyolulttá teszi az emberi kapcsolatok működését. Valami szép, tökéletesen működő , harmonikus kapcsolatról álmodozunk mindannyian . És közben kétségek közt vergődünk,ha nem az elképzelt világ , érzés , vágy jön hozzánk megtapasztalásra. Várjuk, hogy minden klappoljon , mert biztosra akarunk menni. De az emberi kapcsolatok nem így működnek:( Törékenyek ,és sokszor sérüléssel, fájdalommal is járnak. Sokan a magány elől egy éjszakás kapcsolatba is belemennek. De bennem ilyenkor mindig felmerül több kérdés:( A test megkapta amire szüksége volt. És a lélek? A magány nem nagyobb az élet nem üresebb, ha az ember ott marad egyedül az össze gyűrt ágyneművel? Lehet egyáltalán élvezni a másik ember közelségét, csupán szex által? És ha erre vagyunk beállva, jöhet e a szerelem? Vagy egy éjszakás kapcsolatnak hisszük ,és elszalasszuk a lehetősséget? Vannak akik a szex-et önbizalom növelésre használják. De attól,hogy ágyba bújik bárkivel jobb nő lesz? Nem hinném. Valahogy nagyon elferdíti a média , a " jó nő "minősítését az által amit a köztudatba próbál besulykolni. Ez a fiatalok tartását, gondolkodásmódját , erkölcsi ,és társadalmi felfogását is rombolja. Ha pedig nem stabil a jellem, akkor mire lehet alapozni, építkezni? Milyen kapcsolat , szerelem lesz az , ahol maguk az érintettek se tudják mit éreznek, milyen kapcsolatot szeretnének. Talán még abban se biztosak ,hogy szerelem, vagy csak megszokás az ami össze tartja őket. És mivel kapcsolatban vannak ugyan egymással, de nincs meg az összhang, Próbálják a maguk akaratát érvényesíteni, elérni színre lép a szenvedély. 
    A szenvedély lehet mindent elsöprő, tűz, amit a boldogságba repítheti az embert,de van neki egy sötét , szomorú oldala is. Féken tartani csak nehezen, tudatosan lehet. Megkövetelve magunktól, hogy a másik ember szemszögéből is lássuk a kapcsolatot. Ne ártani akarjunk egymásnak, hanem átsegíteni kapcsolatunkat a nehéz időszakon. Ne játszunk egós játszmákat, mert vissza kaphatjuk ,és ahogy mi okoztunk sérülést, kaphatunk mi is.Van erre egy igaz mondás.

    "Ne tedd mással, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek"

    Ha végig gondolod szenvedélyed okát,és cselekedeted következményét, egész biztos hozhatsz olyan döntést, ami nem rombolja kapcsolatodat, hanem pozitív irányba változtatja meg közös életeteket.
    Az egymásra figyelés,és tisztelet adás, korrektség szerintem csökkenti a súrlódásokat, Elmélyíti , tartalmasabbá , szebbé teszi azokat a hónapokat, éveket, vagy akár a közösen eltöltött egész életet amit nem érzelmi háborúval, zsarolással, hanem odafigyeléssel, kedvességgel, szeretetben tölthetünk a másikkal.