Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Az ostoba azt akarja, hogy az ellenségét minél hitványabbnak lássák, ezért kígyót-békát kiabál róla. Az okos azt akarja bebizonyítani, hogy különb ellenségeinél.

Kopátsy Sándor


Férfi agy, női agy:)

https://www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM

Te hová tartozol??

Ma megnéztem a Google-ba. hogy Magyarország összterülete csupán csak 93030 km2 és a lakosság még 10 millió sincs:( Igaz, ez 2013-as adat.Sok minden nem változhatott az elmúlt 3 év alatt:( Talán olvastátok az előző írásomban,hogy egy gyárban dolgozok. Ami most engem foglalkoztat az nem más,mint az a megkülönböztető helyzet, amit mi Északon élők, és kelet magyarországi régiók lakosai tapasztalnak.
Ez a kis ország, aminek már alig van lakosa, olyan,mintha nem is egy egységet alkotna:( Mintha nem ugyanaz lenne az érték, megbecsülés, elismerés az egyik helyen,mint az ország másik részén. Mire gondolok? Azokra a szembetűnő,és nyilvánvaló különbségekre amit az az ember élvez ,aki az ország nyugati részén melózik ,él. Ugyanazért a munkáért, amit mi , itt elvégzünk minimálbérért, ők a dupláját kapják. Nyugodt, színvonalas életet élhetnek. És persze, van az országnak az a része, ami még tőlünk is rosszabb helyzetben van:( A tanya világ, ahol emberek mindentől elzárva élnek . Emlékszem egy régi tv riportra amikor a gyerek életében először kapott kinder tojást.Azóta ez a helyzet talán még elkeserítőbb lehet a növekvő közüzemi számlák,és munkanélküliség miatt. Ez az írásomat talán sokan negatívnak tartják,de én azt mondom realista. És! most is a hitem vezérelt az írásra. Szeretném a változást. Szeretném,ha nem lenne ilyen különbség. Szeretném,ha ebben a kis országban mindenkinek esélye lenne a jó életre.