Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Tartós kapcsolatok


A szabad kapcsolatok tartósak. Mint a világot járt vándormadarak, hosszú idő után újra összejönnek, s elmesélik egymásnak, mit láttak.

Müller Péter


Jövőnk függ tőle

" A természet hatalmas, az ember parányi ezért aztán az ember léte attól függ,milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."


dr Szent-Györgyi Albert


Újra kezdenéd?

 

Talán sokan vannak, akik ugyanúgy abba a cipőben járnak,mint egy kedves ismerősöm. Sokan válasszák a házasságon kívüli kapcsolatot . Azt a boldogságot keresve, amit otthon , a szürke házasságban már nem kapnak meg. Remélve,hogy életüket ez által szebbé, változatosabbá, kalandosabbá teszik. És persze ez így még kényelmes is! Otthon a párja várja. Máshol meg a " szerelme".De mi van akkor , ha a kaland kiderül ? Több lehetősség is előfordulhat. Válás. Szét költözés . Össze bútorozás. És az is előfordul, hogy minden marad úgy ahogy volt. Talán az a legrosszabb:( Megalázó, semmi jóra nem vezető. Az ismerősömék szét mentek. Nem váltak el,de külön költöztek. A külön eltöltött idő, talán jó volt mind kettőnek arra,hogy átgondolják a közösen eltöltött éveket. Átgondolják,hogy hol rontották el, és mit kellett volna másképp csinálniuk. Rájöjjenek , akarnak e új életet a másik nélkül, vagy megpróbálják egymással újra felépíteni a közös életüket. Tisztázzák magukban, hogy mi fontos számukra egy kapcsolatban. Nehéz egy elromlott kapcsolatot újra felébreszteni a régi, még be nem gyógyult sebek miatt. Talán nem is lehet begyógyulni egy ilyen sebnek . Mert a bizalmatlanság mindig kettőjük között állhat ,ha nem tesznek ellene. A kedves ismerősöm, és párja úgy döntöttek, megpróbálják. lesz ami lesz! Én őszintén drukkolok nekik. előfordulhat ,hogy nem fog működni ,és végleg szét mennek. Egy próbát megér, ha mind ketten szeretnék. Egyedül,magányosan nem jó. Aztán ,majd az idő megoldja ,hogy mi legyen a kapcsolatukkal. Maradnak együtt, másképp állva egymáshoz. Vagy végleg lezárják , a közös múltat, eldöntve, hogy nincs értelme. Két külön úton elindulva

Robinson szigete élőkkel van tele

Nagyon rég óta foglalkoztata a gondolat,hogy  mennyi magányos ember élhet itt, magyarországon. Ma sikerült találnom egy statisztikát,amin nagyon  meglepődtem,és elkeseritőnek találtam. Európai viszonylatban mi vagyunk a legmagányosabb  emberek:(

Nálunk a legtöbb az idős,beteg ember,aki a szobáját el se hagyva tengeti napjait.  A statisztikia kimutatások szerint nálunk van a legtöbb válás,munkanélküli,ami az ember életét félresodorja.  Sokan a stresszes élet elől menekülve, inkább  a 4 fal közé zárkózva  keresnek megnyugvást.  Az önbizalom hiány ,félénkség, magunkba való kétellyel képesek vagyunk elűzni, feladni a boldog ,társas élet lehetősségét.  Félünk a csalódástól.Pedig az életbe akkor jön a változás,ha mersz kockáztatni. Ha hiszel magadba,és megvizsgálod  természeted. Felismered ,kijavitod, negativ tulajdonságodat,és probálsz pozitivan állni a világhoz. No,persze jó a magány,mert gondolkoznod,elemezned kell magad!:) De ,szembe mersz ezzel nézn? Mert ,ha nem,akkor el se kezd! Nehezen  fogadjuk el rossz tulajdonságunkat,pedig azok is mi vagyunk.  Sokan nem akarnak,mernek szembe nézni a ténnyel,hogy magányosak. Munkába ,piázásba, alkalmi kapcsolatokba menekülnek,mert elhiszik, ez  által értékesek,fontosak . Én ugy gondolom ezzel követik el a legnagyobb hibát. Ideg- óráig a probléma kiküszöbölve,aztán ott   a nagy üresség. És jön a depi, betegség,szomorúság. Gyógyszer, pia,cigi függőség.  Egyre nagyobb,mélyebb  szakadék a vágyott élet,és a ember között,aki  a magny elől menekülne.  Persze a problémát nehéz egyedül feldolgozni. Legfontosabb ,amit te magadért tehetsz a pozitiv gondolkozás,kisugárzás.  Mosoly az utcán,és pár jó szó a szomszédodhoz. Másképp fognak egyből hozzád viszonyulni ,akik edddig kerültek. Ami a legszebb az egészben,hogy talán  a  te mosolyod elindit egy lavinát. Aminek a következménye,hogy több magányos ember életét megváltoztatod. Gondold végig! Lehet, igy találod meg a szerelmet,vagy a legjobb barátot. Lehet ,igy segit neked valaki munkát találni,vagy csak egyszerűen szól hozzád egy kedves szót.

Nem jobb lenn igy élni???:)