Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Siker:)

Megszerveztem életem első csoportos kirándulását:) Igaz, segítséggel. Voltak kisebb hibák, de alapjában mindenki nagyon jól érezte magát:) Kirándulás  fő úti célja malonyai arborétum volt. Gyönyörű hely! Egy egész  nap kevés lenne, hogy töviről, hegyire bejárd. Remélem lesz még alkalom, hogy az itt résztvevő emberekkel, barátokkal elmenjünk megint valahová. Nekem van is ötletem. De ez még titok.

Nyár van!!!!

 

Itt a nyár:) Sokan ilyenkor külföldre mennek nyaralni. Pedig itthon is sok szép hely van, amit érdemes lenne kipróbálni. Én igazából sok helyre eddig nem jutottam el, de remélem lesz időm a lemaradásomat egyszer bepótolni. Azoknak akik eddig nem tudtak dönteni , hogy hová menjenek nyaralni szeretnék egy számomra csodás helyet megmutatni. Jó néhány évvel ezelőtt pár kollégámmal sikerült eljutnom Somogyvámos külterületén található Krisna - völgybe. Balatontól kb 30 km-re található ez a kis nyugalmat, békét , harmóniát árasztó zárt világ, ahol az indiai kultúrát ,és bio gazdálkodást gyakorolják az ott élő emberek . Azok a családok, akik ebben a 260 hektáron élnek saját maguk állítják elő ételeiket ,és maguk készítik ruháikat. Gyermekeik a völgyben épített iskolába járnak, ahol a világi tudomány mellet a Krisna -tudatú vallás lényegét, tanítását is tanulják. És ezeknek a tanításoknak elkötelezve élik minden napos életüket kimutatva Krisna iránti szeretetüket.
Ránk európai emberekre , nem mindenkire hat ez a vallási kultúra. Sőt. Sokat nem is tudunk róla. De ez a hely , itt a magyar országon szerintem érdemes arra ,hogy egyszer mindenki elmenjen oda. Úgy gondolom, hogy a kirándulás alkalmával , az az ember aki eddig a nyüzsgő tenger parti strandokon, vagy a zajos nagyvárosok múzeumaira, templomaira volt kíváncsi , itt megérzi a csend, nyugalom, táj , és mindenség fontosságát, szépségét. Rátalál arra amit a stresszes , mindennapokban keresünk. . A megoldásra, amit mindannyian szeretnénk elérni. A gond nélküli , szép életre. Ahol nincs irigység, harag , pénz , és hatalmi harc. Sorolhatnám még azokat a amit mi materiális világban élő emberek szívesen letennénk, de gyengék vagyunk hozzá. Ezért ha csak egy napra is , de érdemes elfelejteni , hogy hol élünk,és mit csinálunk hétköznapokba. Érdemes bepillantani abba a világba , ahol a közösség egymást segítve építi a közösséget.