Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Az légy aki vagy:)

Annak, hogy az légy, aki vagy, az az ára, hogy valószínűleg nem fogsz tudni megfelelni mindenki elvárásainak, így aztán elkerülhetetlen külső konfliktusokba kerülsz majd... Annak az ára azonban, ha nem vagy az, aki, mert folyton megpróbálsz megfelelni a körülötted lévőknek, az, hogy értékes belső részed elhal; ez esetben belső konfliktusokkal kell majd foglalkoznod.

Mark Nepo


Ha rossz a kedvemVan úgy az ember, hogy nem sikerül neki semmi. El megy mindentől a kedve. Nem akar emberekkel találkozni, beszélgetni. Magára zárná az ajtót ,és csak lenne . Nyalogatná képzelt lelki sebeit, amivel mások okoztak fájdalmat. Érzi, hogy nem jó ez így, de húzza, halassza a kilábalást ebből a magát kínzó állapotból. Miért csináljuk? Szerintem önsajnálatból. Könnyebb másokat hibáztatni sérelmeinkért, mintha magunkba keresnénk meg a hibát. Pedig mi se vagyunk tökéletesek. Mi is hibázunk. Sőt! Fájdalmat is okozunk sokszor. Ezért el kell gondolkozni, hogy a sérelmünknek van e valós alapja. Én ezt csak egyedül tudom megtenni. El vonulva az emberektől . Bele képzelve magam a másik helyzetébe. Elfogulatlanul. Mert csak így tudod kicsit is megérteni őt, aki megbántott akarva, akaratlanul. És így jöhetsz rá mi a gyenge pontod, ami miatt ezt a konfliktust sérelemként kezeled. Min kell neked változtatnod. Mert ugye nekünk is alkalmazkodnunk, fejlődnünk kell a világhoz ,és ember társainkhoz. Persze előfordul, hogy mielőtt megtennéd a magányos elemző gondolkodást le kell csillapodnod. Nekem vannak ilyen helyzeteim:) Nagyon el tud önteni a méreg:) Talán ilyenkor szenvedélyesebb vagyok a kelleténél. Hát akkor felülök a biciklire , bedugom a fülhallgatót , és tekerek. Tudom. Ezt nem épp baleset mentes megoldás. De vannak angyalaim:) Vigyáznak rám:) És azért figyelek az útra. De a jó csápolós , erőteljes zene csodákra képes. Kihozza belőled az egész negatív energiát. Lenyugtat, és elűzi az összes dühödet, mérgedet.
Ha pedig tél van ,és nincs bicikli, zenére óbégatni, otthon is lehet. Bár nem biztos ,hogy a szomszédok ezt tolerálják. És persze nem biztos az se, hogy neked ugyanerre van szükséged. Van aki kiírja magából a fájdalmat, mérget. És van aki gondolatban mondja el annak ,aki megbántotta. És talán a legjobb ha szóban megbeszéled ,és rendezitek egymással azzal a problémát, aki okozta neked.