Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Most szeress:)

 

Az ember utólag döbben rá, mennyi csoda mellett ment el. Utólag jön rá, hogy elfelejtett szeretni. Utólag, hogy boldog volt, s észre sem vette. Utólag, hogy nem is figyelt a másikra. Utólag, hogy elfelejtett jónak lenni hozzá. Utólag, hogy kár volt őt nem szeretni. Kár volt unni, aminek örülni is lehetett volna. Kár volt "természetesnek" tartani, hogy a kutyusod lihegve nézett rád, egy angyal szeretetével - amíg élt.

Müller Péter


A szív szeme

" Szeretetben élni azt jelenti, hogy egymást nem csak többnek látjuk, de fel is emeljük ! Szeretetteljes légkörben a képességeink felfokozódnak.
Megszépülünk, megnemesedünk. A legjobb jön ki belőlünk. De ha nincs szeretet, ahogy ebben az országban nincs, csak ritkán és nagyon szűk körben ,szóval ha ebben a gyűlölettel, irigységgel, és lenézéssel teli világban kell élünk, amiben sajnos élünk, akkor megcsúnyulunk.
Kevesebbek leszünk.Betegebbek. Kisebbek. Hamvas Béla úgy mondja:lefokozódik az életünk. 
Nem a jobb , hanem a rosszabb jön ki belőlünk."

Magánszív

 

"Senkitől se függni nagy diadal ám! De mögötte ott a pánik,ha kísért a szeretet." Egyszer élek! Játsszam el az isteni sanszomat,mert -úgymond - szeretek?! "
Így érez a magánszív.
De közben nem bír élni egyedül.
Tehát úgy érez, hogy "Kellesz! "
Magányos énünk börtönéből menekülünk a kapcsolatokba
- és a kapcsolatokból menekülünk a magányos énünkhöz.
Ma már kitörni is ritkán akarunk: soha ilyen kemény a "magánszív" nem volt, mint manapság. A társas lét oly mértékben vált pokollá, hogy sokan az egyedüllét mellett döntenek.
Egyedül még mindig jobb, mint a közös téboly.