Nagyon sok hülyeség terjed a világhálón,és őszintén szólva, amikor megláttam egy videót, azt hittem ez is az.Nem értettem,és még most se igazán értem az értelmét. Totális hülyének tartottam magam. Tisztelem ,és nagyra tartom azokat az embereket akik a szellemi tőkéjükkel, intelligenciájukkal ,kreativitásukkal maradandó értéket állítanak elő a tömeg számára. Akik munkájukkal azon vannak,hogy világunkat szebbé, értékesebb tegyék. Mind a szellemi, mind a anyagi értékeinkre felhívják figyelmünket. De ezt a figyelemfelhívást, propagandát kicsit túlzásnak tartom. Mint utána olvastam , ez a történet már több mint egy éve történt

A lényeg! Óvodások kis csoportja kormányablak munkáját , dolgozóit dicsőítő verset adnak elő egy videóban. Naivan ,és jóhiszeműen azt tartom,hogy semmi hátsó szándék, párt kampány nem áll a gyerekek előadása mögött. Csupán csak a rendezvény színesebbé tételei miatt kérték fel a apróságokat szerepelni. De! Én személy szerint úgy gondolom,hogy vannak olyan helyzetek, és helyek ahol mérlegelni kellene ,hogy kik ,legyenek a program szereplői. A gyerekek ártatlanok ,és tiszták, hagyjuk meg őket ameddig lehet annak. Azok az intézmények amik komoly feladatot látnak el hazánk működésénél ,ott gyerekek ne szerepeljenek.Játszunk a gondolattal! Hol léphetnének még fel ezek a kis apróságok? Mondjuk kórház. Mit mondhatnának el szegények ami dicséretes lehet annak az intézménynek, ahol életeket mentenek, de lassan minden gyógyszert a betegnek kell vennie. És jó lenne látni nekik az életnek azt a részét, amiről nekik még fogalmuk sincs?
Vagy legyen egy börtön rendezvény ahol kis műsorukkal felléphetnének szegény apróságok. Előfordulhat. Magyarország népessége ugyan csökken, de mégis 5 új börtön építésre van szüksége a közel jövőben az országnak. Ez a igény mutat valamit, amire nem akarok kitérni . A gyerek , legyen gyerek. Tanítsuk meg neki az anyját, apját szeretni , tisztelni. Ismerjék meg az "Anyám tyúkja" című verset. Szerettessük meg velük a népdalt, néptáncot. Élvezzék a fogócskát. Annyi minden van.amire egy cseperedőnek szüksége lenne az élethez. Amit jó ha tud amikor felnőtté érik. De ez ne a torzsalkodás, hatalmi harc, megkülönböztetés , kiközösítés, megfélemlítés legyen. Mert valljuk be őszintén,egy ilyen szerepeltetés sokszor félre érthető. És a felnőttek nem őszinték. Hajlamosak mást mondani nyilvánosan,és mást zárt ajtók között.De a gyerek nem hülye! Figyel még akkor is ha nem gondolod. És tanul. Szóval mi felnőttek vagyunk a modell számukra. mi gondolkodásmódunk az, amit a jövő nemzedék tovább visz. Szóval hagyjuk őket játszani! És óvjuk őket a szennytől. Az élet számukra legyen szebb ,mint nekünk volt.

Aki kíváncsi a videóra megtalálja a youtube-n