Amerre csak nézek, mindenhol megtalálom. Mindenkin látom. Lassan nincs olyan ember, aki nem visel magán , ha csak egy kis jelet is ebből az ősi eredetű divat őrületből.

  Talán soha nem volt annyira népszerű az évezredek során a tetoválás, mint napjainkban. Még régebben elítélték viselőjüket, mára már nyíltan viselik sztárok, közszereplők ,és az utca emberei
  Az angol "tattoo" elnevezés, Tahiti tatu szóból ered. Jelentése, nyomot hagyni. 
  Az évezredek alatt az emberiség sok okból vállalta a fájdalommal járó , örök nyomat hagyó díszítést.. Időt , pénzt nem sajnálva . 
  A választott mintával sokszor érzelmeket fejezhetnek ki azok az emberek, akik életük végéig magukon hordják számukra sokat jelentő díszt. Azokról az érzelmekről mesél a minta , amik bennünk, viselőjükben van. Vidámságunkról, szomorúságunkról, győzelmeinkről, verességeinkről. 
  Viselhetjük vallási, elkötelezettségből, haza szeretetből. De vannak akik nacionalizmusukat ,és szexuális beállítottságukat közlik így a nagy világgal. 
  Sokan örök szerelmüket akarják bizonyítani a bőrükbe való , kitörölhetetlen jellel. És sokan így próbálnak megemlékezni azokról az elhunytakról, akik számukra sokat jelentettek , és elvesztésük nagy fájdalommal jár számukra.
  Szóval , mindenki talál okot a tetoválásra. 
  De! A tetoválás örök ! A mintáknak jelentése van. Leginkább , minket hordozójukat mutat be , azoknak , akik látják testünk díszeit ,de nem ismernek . A bőrünk az a vászon , amin az általunk kiválasztott remekmű igazából érvényesülni fog. Ezért érdemes jó szakembert választani ,és megtervezni , elképzelni azt a képet, ahogy majd idővel testünk kinéz a tetoválásoktól. Mert ugye azt mondják, akik elkezdik, hogy ez az amit nem lehet abba hagyni. 
  Egy gyönyörű tetkóval ellátott test nagyon szép. De ha túlzásba esel ,és minden féle mintát tetetsz magadra ,számomra azt jelenti, nincs egyéniséged. Nem tudod mit akarsz az életben ,és nem tudod merre menj. 
  Fontos az is ,hogy tisztában légy a választott mintád jelentésével. Ne hordj olyat, ami nem te vagy. Mert később az évek eltelte után megbánhatod döntésedet . Még az is előfordulhat, hogy idővel szégyenleni , takargatni fogod a hirtelen jött választásodat.
  Most még lehet fiatal vagy , és nem tulajdonítasz nagy súlyt döntésednek. Csináltatsz ,mert divat, és mindenkinek van. De leszel anyuka ,és apuka. Tested öregszik ,és bőröd megfakul. Gyerekeid lesznek, akik látják fiatal korod örök nyomát.Hát hozz jó döntést. Válasz szépet, és olyat , amit később se bánsz meg.

  Delfin :

  Jó indulatú állatnak tartották régen a tengerészek. Segít a fuldoklókon , és a halak felkutatásában . Kereszttel Krisztus halálát ,és feltámadását is szimbolizálja.


  Csillag: Új dolgok megszületésének szimbóluma is lehet.Őrző, védelmező szerepet is betült. Istenek ,és hősök megtestesítői.

  Piros rózsa: szerelem, szenvedély

  Tavirózsa : Lelkifejlődés ,teremtés

  Aranyhal: Bőség, gazdagság, szerencse a jelentése