Előfordult már veled,hogy olyan szituba keveredtél, amikor mindenki egy véleményen volt veled szemben, és mégis kitartottál elképzelésed mellett? Amikor tudtad,hogy jót akarnak a többiek,és mégis. Te mentél a fejed után? Tudtad,hogy ellened is fordulhat a döntésed, de nem tudtál valami belső kényszer miatt másképp határozni. Bárhogy gondolkoztál,mindig ugyanaz a döntésed maradt. Görcsösen, igaznak hitted ,és tudtad,ki kell tartanod mindenféleképp. Fáradt voltál minden magyarázkodáshoz,és minden indokot elfogadtál,amit a többiek mondtak. Tisztában voltál igazukkal, de neked akkor is ki kellett tartanod elhatározásod mellett. Minden áron. Tisztában voltál vele,hogy nyűgöt fogsz cipelni, és megnehezíted életed,még se tudtál elképzelésedtől szabadulni. Vívódással volt tele minden perc, mit a döntésed lehetősségeire fordítottál. Végig gondoltad képzeletben döntésed lehetséges vonzatát. Láttad lelki szemeid előtt másokra , milyen hatással lesz döntésed. Tudtad,hogy semmit nem várhatsz,cserébe,és önzetlenül kell meghoznod , ítéletedet. 
Kitartottál ,és bíztál,hogy az égiek értékelik,és a földiek meg majd megértik tettedet.
Nem tudom mi ez,talán makacsság,vagy csökönyösség, de nem fogom megbánni, a döntésemet. Bár mi is lesz a következménye rám nézve. 
Hálás vagyok,mert számomra mindig van segítség. Szerencsés embernek tartom magam, akinek megadatik,hogy másokon is segíthet. Akkor meg ez a dolgom.

 

 

Egy bizonyos életkor után már nem az a fontos, hogy nekünk kik segítenek, hanem az, hogy mi hogyan válhatunk mások segítőivé."

Boldizsár Ildikó