„A testnek lámpása a szem: ha azért a te szemed őszinte, a te egész tested is világos lesz; ha pedig a te szemed gonosz, a te tested is sötét.”
(Lukács evangéliuma 11. fejezet 34.

Mennyire igaz ez a bibliai idézet!  Vannak emberek,akik másokkal való első találkozásnál a kezet,feneket,cipőt,ruhát  nézik. De szerintem a  szem az ami mindent elárul. Minden benne van,amit csak tudni kell egy  emberről.  Még azokat az érzéseket, is tükrözi, amit  tulajdonosa titkolni szeretne. Benne van élete minden fájdalma,szomorusága.  Benne van a  vágy,és öröm.  A  lelkesedés,és a csüggedés. A szem nem hazudik! Ő álltala tudhatod,hogy a  veled szembe álló ember  ,hogy közelit hozzád:) És tudhatod,mit várhatsz tőle.   A szeme elárulja,őszinte ,nyilt ,emberi vonásait,és azt is ,ha nem egyenes,gonosz. ha valami ravaszkodáson,furmányon töri a fejét.

Sokszor ki nem mondott segéykérést , valami segitséget kérő,fájdalamat is észrevehetsz a másikban,ha figyelsz!  Ha figyelsz! Mert néha elsiklunk  a lényeg mellett. Nem vesszük a fáradtságot,hogy a másik emberre forditsunk időt,energiát. És ezt ő is látja.Mert a mi szemünk az érdektelenséget,lustaságot,nem törődömséget tükrözi:( Mi játszódik akkor le a másikba??? Csalódás,és feladás. Feladja,hogy valakinek is elmondja bánatát,és magába tartja. Ami aztán betegséghez vezet:(  Ezért aztán azt  tanácsolom neked,aki olvassa, nézz jól a másik szemébe,és olvass belőle. Segits , ha tudsz,vagy legalább ne bántsd meg!