Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Meguntam.

Kicsit besokalltam ami jelenleg ebben az országban van. Tudom, ez negativizmus. De
teljesen nem tudom magam kivonni a rádió, tv, internet hatása alól. Csodálkozom és elszörnyedek, hogy tanult, állítólag okos emberek mikre képesek a hatalomért, győzelemért. Ezért úgy döntöttem 4 évem van, hogy felkössem a gatyám és induljak a következő választáson. Mert már ideje lenne, hogy valaki tényleg komolyan , elhivatottan az ország és a nép érdekeit nézve tegye ami a dolga lenne. Nem kritizálni akarok senkit. Csak épp elmondani, hogy a gyűlölködés, egymásra mutogatás, hatalomért mindenre képes gátlástalanság elszomorítja az embereket. Kiábrándultság és passzivitás, hite veszettség, elkeseredettség és gyűlölködés jellemzi most a magyar népet. Kinek jó, hogy a tömeg fél? És nem mástól mint saját honfitársaitól? Nem horror ez? Szörnyűség? Egymásnak esni ideák, dogmák miatt? Számomra egy tudat alatti háború amiről nem is sejtik az emberek milyen hatása van. Nem csak ránk élőkre, hanem meg nem született gyermekeinkre, unokáinkra. Elgondolkodtató,hogy mi alapján és ki az aki egyáltalán indulhat a választásokon? Van a jelölteknek profizmusuk, erkölcsi mércéjük, hitük, elkötelezettségük az ország és a nép felé? Tanulták a szakmát? Vagy csak eldöntötték, megpróbálják? Hiúságuk, egoizmusuk vezérli őket? Vagy üres a zsebük és rabolni, fosztogatni akarnak? Számomra teljesen mindegy. Titok mi mozgatja őket. 4 év!!! Gyorsan elszáll .Kevés idő a felkészülésemre. Egész biztos politikus képzőbe fel se vennének. Akkor hogyan tovább??? Talán jó oktatási anyag lenne a történelem?? Azt hiszem igen. Hisz a történelem által látjuk a múltat, jelent és a jövőt. Csak gondolkozni kell. És persze a történelem adja a legnagyobb oktatókat. Gondolj bele! Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Gróf Széchenyi István, Mátyás az igazságos király. Deák Ferenc akit, „a haza bölcse” címmel illettek. Tőlük lehet tanulni, úgy gondolom. Persze az erkölcsi magatartás is fontos ha a népszolgálatába állsz. Teréz anya élete példa lehet, hogy felekezeti különbségek ellenére is nyújthatunk egymásnak segítő kezet. A politikusok számára mit üzen a munkássága? SEGÍTS! Adj erőt. Ételt, ruhát. Az embert nézd. Alázattal szolgáld őt. Mert azt vállaltad mikor a politikai pályára léptél. Nekem ők lesznek mestereim. Tőlük fogok tanulni. És még azoktól akiket meg se említettem. Mert vannak még páran. Hiszem, hogy lehetne másképp is politizálni. Csak akarni kell. Nem egymásra mutogatással, mocskolódással vívni meg a csatát. Példamutatással, tiszta erkölccsel, bölcsességgel, alázatos szolgálattal. Naív lennék? Igen. Tudom. De szerintem a többség ilyen politikust képzel el az ország vezetőjének. És ha lesz ilyen tudni fogjuk kire szavazzunk. Most a szenny , mocsok, korrupció, hazugság , agresszió az úr a pártoknál, politikusoknál. Remélem eljön az idő amikor ráébrednek, csak akkor végzik igazán hivatásukat ha a nép érdekeit szem előtt tartják . Máskülönben nincs felemelkedés. Nincs elégedettség és bőség.
A hatalom csak eszköz, végcél a népek boldogítása.
Deák Ferenc

Tisztelt a másik véleményét, hitét! Ne ócsárold, fenyegesd! Csak tedd ami a dolgod. Menj el szavazni.

Csak csendben

Ha bármelyik párt vagy politikus - jöjjön balról, jobbról vagy középről - hatalomra kerül, azonnal süket és vak lesz a munkások problémái iránt.

Olivera Oscar

 

 

 

Ne gyűlöletet kelts! Ne gyalázkodj ! Ne szidd a más nézeteket valló párttagjait, szimpatizánsait! Csak menj el szavazni ! Ez a legjobb amit tehetsz! A harag, gyűlölet nem vezet jóra !!!!

A TERMÉSZET NEM ADÓZTAT

 

Valamelyik nap olvastam egy meghökkentő hírt. Bármennyire is töröm a fejem nem értem a lényegét. Nem értem miért találták ki az okosok és miért akarják bevezetni.Miért akarnak még abból is hasznot húzni és kinek lenne belőle haszna amit a természet ingyen megad.
A mi nagy okos politikusaink beterjesztettek egy javaslatot miszerint aki az esővizet összegyűjti adózzon. De még ettől is furább a tehén szellentési adó. Igen,még olyan is van már.Persze ez még csak nyugaton,de ami késik,nem múlik. Idővel biztos itthon is lesz.Persze,megértem én,hogy mind a Föld környezete védelmére jön létre. Csak épp túlzásnak tartom. Az esővíz összegyűjtésével a gazdák földeket öntöznek. Az így termelt zöldség,gyümölcs kerül a boltokba,asztalunkra. Nem inkább dicsérni,méltányolni kellene munkájukat,fáradozásukat?
Nem inkább arra törekedni,hogy a parlagon heverő föld újra megművelt,gondozott állapotba legyen? Nem inkább arra törekedni,hogy a káros anyagokat kibocsájtó gyárak a nagy haszonért cserébe óvó intézkedéseket hozzanak a föld javára?
Miért mindig a kisembereket sújt valami rendelet, adó ?
Fizetünk mint a köles. És,hogy hol a pénz? Azt senki nem tudja. A természet nem kér adót.De megtorolja,ha nem tisztelik. 
Hurrikánnal, árvízzel,földrengéssel tudtunkra adja,nem győzhetjük le.Tisztában vagyok vele,hogy akik döntéseket hoznak,sokszor önös érdeküket is figyelembe veszik:( Mert emberek és kapzsik.De érdemes harácsolással pénzt szerezni és nem törődni a bolygó jövőjével? Nem foglalkozni azokkal a kisemberekkel akik a napi munka mellett még gondozzák kicsi kertjüket? Érdemes a pillanatnyi hatalmi mámort élvezni, miközben saját unokája,dédunokája sorsát teszi tönkre a multikat előnyhöz juttató adózási kedvezmények rendeleteivel.
Kinek jó az elszegényedés, igazságtalanság, elégedetlenség?
Nem az adó a megoldás a problémákra. Hisz az eső esik.A tehén szellent. A nap süt. Számomra a megoldás az odafigyelés.Kevesebb műanyag, vegyszer.Több kerékpár út.Fák ültetése és gondozása. 
Iskolákban,óvodákban a természetre való figyelés tanítása.


Kormányablak ovis szemmel

 

Nagyon sok hülyeség terjed a világhálón,és őszintén szólva, amikor megláttam egy videót, azt hittem ez is az.Nem értettem,és még most se igazán értem az értelmét. Totális hülyének tartottam magam. Tisztelem ,és nagyra tartom azokat az embereket akik a szellemi tőkéjükkel, intelligenciájukkal ,kreativitásukkal maradandó értéket állítanak elő a tömeg számára. Akik munkájukkal azon vannak,hogy világunkat szebbé, értékesebb tegyék. Mind a szellemi, mind a anyagi értékeinkre felhívják figyelmünket. De ezt a figyelemfelhívást, propagandát kicsit túlzásnak tartom. Mint utána olvastam , ez a történet már több mint egy éve történt

A lényeg! Óvodások kis csoportja kormányablak munkáját , dolgozóit dicsőítő verset adnak elő egy videóban. Naivan ,és jóhiszeműen azt tartom,hogy semmi hátsó szándék, párt kampány nem áll a gyerekek előadása mögött. Csupán csak a rendezvény színesebbé tételei miatt kérték fel a apróságokat szerepelni. De! Én személy szerint úgy gondolom,hogy vannak olyan helyzetek, és helyek ahol mérlegelni kellene ,hogy kik ,legyenek a program szereplői. A gyerekek ártatlanok ,és tiszták, hagyjuk meg őket ameddig lehet annak. Azok az intézmények amik komoly feladatot látnak el hazánk működésénél ,ott gyerekek ne szerepeljenek.Játszunk a gondolattal! Hol léphetnének még fel ezek a kis apróságok? Mondjuk kórház. Mit mondhatnának el szegények ami dicséretes lehet annak az intézménynek, ahol életeket mentenek, de lassan minden gyógyszert a betegnek kell vennie. És jó lenne látni nekik az életnek azt a részét, amiről nekik még fogalmuk sincs?
Vagy legyen egy börtön rendezvény ahol kis műsorukkal felléphetnének szegény apróságok. Előfordulhat. Magyarország népessége ugyan csökken, de mégis 5 új börtön építésre van szüksége a közel jövőben az országnak. Ez a igény mutat valamit, amire nem akarok kitérni . A gyerek , legyen gyerek. Tanítsuk meg neki az anyját, apját szeretni , tisztelni. Ismerjék meg az "Anyám tyúkja" című verset. Szerettessük meg velük a népdalt, néptáncot. Élvezzék a fogócskát. Annyi minden van.amire egy cseperedőnek szüksége lenne az élethez. Amit jó ha tud amikor felnőtté érik. De ez ne a torzsalkodás, hatalmi harc, megkülönböztetés , kiközösítés, megfélemlítés legyen. Mert valljuk be őszintén,egy ilyen szerepeltetés sokszor félre érthető. És a felnőttek nem őszinték. Hajlamosak mást mondani nyilvánosan,és mást zárt ajtók között.De a gyerek nem hülye! Figyel még akkor is ha nem gondolod. És tanul. Szóval mi felnőttek vagyunk a modell számukra. mi gondolkodásmódunk az, amit a jövő nemzedék tovább visz. Szóval hagyjuk őket játszani! És óvjuk őket a szennytől. Az élet számukra legyen szebb ,mint nekünk volt.

Aki kíváncsi a videóra megtalálja a youtube-n

Párizs csak a kezdet......

 

Nem akarom se gyűlölködőre,se nagyon komoly hangulatúra venni ezt az írást.De muszáj vagyok leírni,mert nem hagy a gondolat nyugton:( A világot nagyon megdöbbentette, annak idején, mikor Amerikát terror támadás érte azon a szeptemberi napon. Szerintem nem volt rá senki felkészülve:( És ilyen helyzetre nem is lehet. Minden ember békében , jó módban szeretne élni. Mi Európaiak még 14 évig nyugalomba is élhettünk. Aztán tavaly ősszel Párizs volt az első célpont. Nagyon sajnálom azokat a szerencsétlen áldozatokat,és a hozzátartozójukat. De Párizs csak a kezdet volt. Pár napja Brüsszel kapta a megrázó,döbbenetes felismerést,hogy védtelenek a terrorral szembe. Alattomos,kiszámíthatatlan,fanatikus,mindenre elszánt megfoghatatlan valamivel kellene harcba szállnia annak,aki a kesztyűt felvenné. És mint tudjuk." Egy fecske nem csinál nyarat." Csak közös, egyéni érdekeket félretéve ,szervezett, komoly melóval lehetne talán vissza szorítani a terror cselekményeket. Ez az ami nincs!!!! Az országok egyéni , érdekeket néznek. Nem törődve a jövővel. A politikusok,és a gazdasági hatalmak ,mind a pillanatnyi saját érdeküket veszik elsősorban figyelembe. Ez nagyon elszomorító:( Nem gondolnak unokáikra ,mert azt hiszik ,ők az Istenek. Azt hiszik az a jó,amit ők jónak gondolnak. Csak megjegyzem a terroristák is azt hiszik,hogy igazuk van:) Ugye milyen érdekes ,hogy mind két fél hisz az igazába??:) De amin igazán elgondolkoztam nem ezek a gondolatok. Mi van akkor, ha ezek a támadások Európa bukásához vezetnek? Ha egy régi kor eltűnése,és egy uj kor kezdete? Ha lenne időm,és türelmem az aprólékos precíz munkához,talán hozzá látnék,és kikeresném, régi korok nagy hatalmának bukását mi okozta. Sokszor a történelem ismétli önmagát. Minden kornak nagy vezetői emberek voltak,emberi tulajdonsággal,hibával megáldva. Talán,ha korunk vezetői másképp csinálnák,mint elődeik,akkor lehetőséget kapna Európa,hogy tovább élje napjait. Ha egységet alkotnának,és hinnének a közös sikerbe.Vagy már nekünk nincs jövőnk? Jöjjön egy új korszak?? Én a haladás híve vagyok,ha jó az irány. De amit most látok,hallok ,az nem azt bizonyítja:((