Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Nem adhatod fel !!!!!

A hét elején volt nálam egy szívemhez közel álló nőszemély Imádja őt mindenki a jó szívéért, humoráért. Ahová beteszi a lábát, ott vidámság, jó kedv lesz. Szóval ő, ő, akiből egy van és egyéniség. Az élet ugyan nem habos torta számára, de állja a sarat és megpróbál mindenből a legjobban kijönni. Most olyan helyzetbe került, amit nehéz megemésztenie, feldolgoznia. Nem csak neki, hanem mindenkinek, aki a környezetében él, mozog, lakik és szereti. Persze, tudom, kis hazánkban és a Földön egyre több a rákos betegek száma és elméletileg nincs rá gyógymód. El kell fogadnunk, hogy környezetünkben is vannak, lesznek rákos betegek. Zárójelben mondom, szerintem van gyógymód, csak a gyógyszeripar a fegyverkereskedelem után a második legnagyobb üzlet. Szóval nem érdek, hogy az emberek gyógyuljanak. Nevezzük a barinőmet Piroskának. Piroskát szegényt a vérszomjas, szörnyeteg farkas kiszemelte magának. Belülről testét éles fogaival marcangolja apró, burjánzó rákos sejtek formájában. Én úgy gondolom, ilyenkor az emberek a hír hallatán kétségbeesnek. Hogyan tovább? Van e értelme az életének? Kezeltesse magát, vagy élje az életet, amíg lehet? Annyi kérdés felmerül és fogalma sincs, hogyan döntsön. Kétségek közt vergődve viseli az érzelmi fájdalmat, félelmet, amit az előre nem látott tortúra, tehetetlenség, okoz. Lelki szemei előtt látja magát csont soványan, halál fehér bőrrel , erőtlen testtel. Talán ilyenkor átfut minden beteg agyán a gondolat, FELADJA. De jó döntés a tudatos halál választása? Valóban nem éri meg vállalni a gyógyulás reményének lehetősségét? Nem hiszem, hogy a biztos halál kellemesebb lehetősség, mint a gyógyulás. Mert a rák leküzdhető! Akarni kell !!! Szembenézni vele és vállalni a gyógyítással járó kellemetlenségeket. Időben diagnosztizált, gyógyított daganatos betegek boldogan élnek még sok-sok évet közöttünk egészségesen. És ez jó neki, családjuknak, barátaiknak A harcot legtöbben nem egyedül küzdik meg. Családtag, barát, szomszéd, munkatárs, mind segít, támaszt nyújt. Hónapokig tartó nehéz menet elé kell nézniük a kezelések alatt, de a tudat, hogy nincsennek egyedül erőt adhat. Így hát kedves „Piroska „ nem adhatod fel, mert nem! Az embereknek, családodnak szüksége van rád,mint ahogy neked is szükséged van rájuk. Meggyógyulsz ! Csak ne add fel !

Egy anya mindent megtesz

 

Nehéz úgy írni,hogy ne sértsem meg a másik ember érzését, magánéletét.
Így csak a gondolataimat írom le. 
Szóval. Mit érezhet egy anya , aki egyedül neveli a gyerekeit. Gürizik,hogy mindenük meglegyen . Dolgozik,hogy iskolába járhassanak .Jobb életük legyen. 
Aztán derült égből villámcsapásként éri a hír,hogy az egyik gyereke beteg .
Nem is akármilyen betegség amit diagnosztizálnak a fiúnál. Csontrákkal kell felvennie a harcot.. Kell ennél rosszabb hír egy anyának?
Fogalmam sincs mi játszódhatott le benne abban a pillanatban,mikor megmondták neki .És azt se tudom elképzelni mit érezhet ilyenkor egy kamasz fiú, aki még alig élt. Aki bulizni, élni, csajozni szeretne. Akinek még az életet tiszta szívvel élveznie kellene.
Ilyenkor mindenkibe felmerül a kérdés. Miért a jó emberekre mér Isten ekkora csapást? Miért azoknak ad ekkora terhet, akiknek amúgy is van? Miért gyereknek kell szenvedni,mikor van rengeteg gonosz ember, aki megérdemelné a megpróbáltatást, szenvedést? Mit tudok én, aki csak ismerős vagyok ,ebben a helyzetben értük tenni? Erős lesz e az anya ,végig nézni fia harcát? Jó kérdések ezek ,és a választ csak Isten tudja. 
Azt mondják az okosok,hogy minden okkal történik az életünkben. Elhiszem. Talán oka van annak is,hogy egy gyereket,és anyát ,és a hozzájuk tartozókat ekkora megpróbáltatásnak teszi ki az élet. De mit akar a sors ezzel üzenni? Vagy a betegségnek nincs üzenet? Csak jön? Nem hinném. Minden betegségnek lelki eredete van,és üzen nekünk embereknek,hogy hol a baj. 
Gyógyszerek , kórház nélkül nincs gyógyulás, de ha a test mellett a lelket is gyógyítanánk talán gyorsabb, sikeresebb lenne a felépülés. Megpróbáltatásokkal idegőrlő várakozásokkal , teli időszak vár rájuk. Nehéz, gondokkal, akadályokkal teli sors jutott részükre . De hiszem,hogy jól fogják venni az akadályokat , és tartogat az élet számukra sok közösen eltöltött pillanatot is. 
Idővel minden rendeződik , és békében ,szeretetben tervezhetik a jövőt.
Nem szabad feladni a reményt,és hinni kell a gyógyulásban. Mert az erős hit, csodákra képes! És csoda van!