Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Ha nincs kihez fordulnod

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1389388934472494&id=968337086577683

Mondd el! Hallgasd meg!

Az embereknek szüksége van arra, hogy kibeszélje magát,
hogy meséljen magáról, hogy bátorítsák, hogy támogassák.
Hallgasd meg a másikat, hallgasd meg újra meg újra fáradthatatlan szívvel-lélekkel.
Vannak, akik tönkremennek abban,hogy sohasem találkoztak senkivel, aki annyira becsülte és szerette volna őket, hogy meghallgassa mondanivalójukat .

Michel Quoist /Így élni jó/


BIZALOM

Ha valakihez az emberek általában bizalommal fordulnak, az valószínűleg méltó lehet a bizalomra.

Ara Rauch

Te bízol bennem?


CSODABOGARAK

      Életünk során számtalan emberrel találkozunk, akik lehet,hogy évekig, de lehet,hogy csak egy pillanatig vannak mellettünk. Sokan örökre nyomot hagynak bennünk, mert közel kerülnek szívünkhöz. Akikkel jó volt együtt dolgozni, bulizni. Akikkel mindent megbeszéltünk és számíthattunk rájuk. Persze az is előfordul, hogy egy embert teljesen elfeledünk . És persze vannak a csodabogarak akikkel nem tudunk mit kezdeni. Akik szerintünk mások. Szótlan, befelé forduló, bocsánat, hogy élek típus. Vagy épp ellenkező. Kapkodó és türelmetlen. Ítélkezünk akik a megszokottól eltérően öltözködők felett. A gazdagot irigyeljük a pénze miatt, még a szegényt lenézzük. Pedig színesek vagyunk és sok félék. Nincs egyforma ember és ez így a jó. Ki, hogy éli meg a minden napjait, kapcsolatait. Talán nekünk szürkéknek kellene változnunk Mert a szürkeségünk egy kényelmes állapot, de ugyanakkor az életünk halála is. És mi ezt érezzük is! Csak nem akarunk ezzel szembesülni. Inkább a könnyebb megoldást válasszuk. Ítélkezünk, megszóljuk azokat akik kilógnak a sorból. Kinevetjük,kigúnyoljuk a tőlünk gyengébbet . Ettől érezzük magunkat erősnek . Bele se gondolunk a másik helyzetébe. Nem látjuk életét és nem is akarjuk. De jó ez így? Jó,hogy erőnket az irigység, gúnyolódás türelmetlenség, érzéketlenség, előítélet táplálja? Hol van belőlünk az empátia, segítőkészség, tolerancia? Hol az együttérzés, odafigyelés, megértés? Panaszkodunk a világ és az emberek gonoszsága miatt. Holott mi alakítjuk a világot. Nekünk szürkéknek kell tennünk , hogy a világról alkotott kép más legyen. Nekünk szürkéknek lenne feladatunk , erőt adni azoknak a csodabogaraknak akiket a sors másságukkal megáldott. Az apró, pici gesztusokkal , elmondani számukra jó szándékunkat. Bátorítani arra ,hogy merjenek nyitni és élni. Próbálják a lehetősségeiken változtatni , magukat elfogadni. Mert érzik ők, hogy mások, de tenni ellene segítség nélkül nem tudnak. Türelem , odafigyelés , szeretet az amire leginkább számukra fontos. Mi pedig szürkék , kiszíneződünk, mert végre megérezzük, hogy valami fontosat, szépet tettünk más emberekért. Ez pedig erővel, boldogsággal tölti el lelkünket.

     

Megbélyegezve

Én hiszek a reinkarnációban. Hiszem, hogy minden előző életünkben tanulunk valami újat, addig ismeretlent. Azért kapjuk az élettől azokat a feladatokat, amit kapunk, hogy tapasztaljunk. Megértsük azokat az összefüggéseket amik ugyan láthatatlanok, de hatással vannak ránk és környezetünkre. De ehhez nagyon- nagyon sok életnek el kell telnie. És addig mi van? Igazából csak sejtem. Úgy gondolom azok az emberek akik nagyon az életeik elején járnak esendők. Megbotlanak, felállnak és próbálkoznak. Hibákat követnek el és szenvednek.Megkapnak minden rosszat az élettől. Alkoholizmus, drog, börtön. Megalázzák és elítélik őket.Kiközösítik és beskatulyázzák. Nincs még meg nekik az a bölcsesség, tapasztalat amire a sok életet megélt embertársaik már számíthatnak. Vannak akik igyekeznek, mert ők is szeretetre, odafigyelésre, kedves mosolyra vágynak. És persze vannak akiknek a szenvedés marad osztályrészül ezen a világon most. Akiken nem tudsz segíteni, mert nem jött még el az idő. Nem tehetsz érte semmit, csak figyelsz. Hátha valamikor mégis könnyebbé teheted sorsát. És mi van azokkal akik hibáztak, de kemény kitartással jobb sorsot kaptak most? Elfogadjuk, megértjük, segítünk nekik? Vagy múltjuk miatt elfordulunk tőlük? Emlékezve megbotlásaira , vad, korszakára esélyt se adunk neki ,egy más világ táruljon fel előtte? Nem inkább méltányolni kellene igyekezetét? Hinni, akarata , kitartása erejében? Biztatni és dicsérni? Fogni a kezét és vezetni? Hisz mi is ilyenek voltunk annak idején még ha nem is emlékszünk rá. Nekünk most az lenne a dolgunk. Hisz abban rejlik az erőnk. Segíteni, bízni és hinni. A múltját elfeledni és a jelenét nézni. Mert ezeknek az embereknek még a jelen törékeny nagyon. Hisz ismeretlenben tapogatóznak. Egy olyan világ részesei lettek ami számukra még sok , sok szokatlan új dimenziót nyit meg. Mi pedig attól leszünk erősek, hogy észre vesszük félelmeiket , gátlásaikat és nyitott szívvel nyújtunk nekik segítő kezet.


Az élet mlm-je:)

 

 

 

Pár évvel ezelőtt egy kedves ismerősöm felhívta a figyelmemet egy filmre. Igazából már a történetre nem is emlékszem. De arra igen,hogy nagyon tetszett, és tanúságos kis történet volt. Szerintem egyre többen olvasunk mostanában olyan könyveket,amik az életünk szebbé, jobbá, sikeresebbé tételéhez hozzá segíthetnek. Legyen az akár spirituális, vagy tudatos életmód tanácsadásról szóló , mindegyikben olvasható , egy nagyon fontos ,és mindenki számára lényeges tanítás. Miért fontos ez mindenkinek? Mert mindenki életére hatással van. Sőt! Ha hiszed,ha nem,az egész világéra:) Hatással van,azéra ,aki alkalmazza,mert örömmel, és jó érzéssel tölti el egész lelkét. Erősebbé , jobb emberré válik az által,hogy alkalmazza. És fontos annak is,aki tapasztalja,kapja ,mert életebe olyan esemény is bekövetkezhet ezek után,amiről nem is álmodhatott másképp. Le van írva minden ezekben a könyvekben. Olvassuk,de sokszor csak elméleti síkon tudjuk , azt ami igazából csak akkor jó,ha a gyakorlatban is alkalmazzuk. Ezért fontos,hogy ne csak olvass,hanem vidd át az életedbe. Ha megteszed , alkalmazod azt ami az életed megváltoztatásának kulcsa. Ez pedig a segítségnyújtás. Önzetlenül. Nem kérve pénzt a másiktól. Nem felhánytorgatva, ha ő nem érez még késztetést , hogy segítsen. Majd lesz helyette más,ki neked segít:) Apró gesztusokkal , odafigyeléssel ,olyan lánc reakciót indíthatsz el, az életedbe, környezetedbe, amit most még el se tudsz képzelni! Így azt javaslom,próbáld ki. Alkalmazd. És figyeld az életed!

 

https://www.youtube.com/watch?v=CLquMNoSbJI


Szélmalom harc

Előfordult már veled,hogy olyan szituba keveredtél, amikor mindenki egy véleményen volt veled szemben, és mégis kitartottál elképzelésed mellett? Amikor tudtad,hogy jót akarnak a többiek,és mégis. Te mentél a fejed után? Tudtad,hogy ellened is fordulhat a döntésed, de nem tudtál valami belső kényszer miatt másképp határozni. Bárhogy gondolkoztál,mindig ugyanaz a döntésed maradt. Görcsösen, igaznak hitted ,és tudtad,ki kell tartanod mindenféleképp. Fáradt voltál minden magyarázkodáshoz,és minden indokot elfogadtál,amit a többiek mondtak. Tisztában voltál igazukkal, de neked akkor is ki kellett tartanod elhatározásod mellett. Minden áron. Tisztában voltál vele,hogy nyűgöt fogsz cipelni, és megnehezíted életed,még se tudtál elképzelésedtől szabadulni. Vívódással volt tele minden perc, mit a döntésed lehetősségeire fordítottál. Végig gondoltad képzeletben döntésed lehetséges vonzatát. Láttad lelki szemeid előtt másokra , milyen hatással lesz döntésed. Tudtad,hogy semmit nem várhatsz,cserébe,és önzetlenül kell meghoznod , ítéletedet. 
Kitartottál ,és bíztál,hogy az égiek értékelik,és a földiek meg majd megértik tettedet.
Nem tudom mi ez,talán makacsság,vagy csökönyösség, de nem fogom megbánni, a döntésemet. Bár mi is lesz a következménye rám nézve. 
Hálás vagyok,mert számomra mindig van segítség. Szerencsés embernek tartom magam, akinek megadatik,hogy másokon is segíthet. Akkor meg ez a dolgom.

 

 

Egy bizonyos életkor után már nem az a fontos, hogy nekünk kik segítenek, hanem az, hogy mi hogyan válhatunk mások segítőivé."

Boldizsár Ildikó

Sikert akarsz? Jobb életet? II.

Miért tartom magam sikeresnek?Sok mindenért:) Azzal,hogy nem nézek tv-t,és nem halgatok rádiót ,nem nyomaszt az örökös  ,negativ,megfélemlitó hirek.   Nyugodtan fekszem le,és nyugodtan kelek.  Vannak dolgok,a világban,és itthon,amin nem tőlem függ. Szóval,megőrzöm a pozitiv  életkedvem,és energiám:) A  negativ külvilág kizárásásával van másra időm,ami számomra fontos. Pl az önismeretre. Az állandó rohanás,és a  anyagi világban való részvéttel nem hagyjuk ,hogy előjöjjönek valódi igényünk. Mit értek ezen? Az emberek többsége az anyagi világban él. Hitelt,hitelre halmoz,csak ,hogy mindene megegyen.Aztán izgul,görcsöl,mert a csekkek bizony jönnek.  A csekkek nekem is jönnek.Sőt! Van amivel e is vagyok maradva:( De az által,hogy  magam megismerésére is forditok időt,sokat  változtam előnyömre:) Sokkal határozottabb ,és nagyobb önbizalommal rendelkező személyiségem lett.   Ez pedig oda vezetett,hogy olyan emberekkel ismerkedtem meg,akiktől csak tanulhatok,és még szeretnek is, és mindenbe segitenek. Köszönöm nekik,hogy beléptek az életembe:)Az elmult időszakba volt párszor nálunk leépités. Sok  embert elküldtek egyik napról a másikra.  Persze ezt előre lehetett látni,csak azt nem,hogy ki kerül ebbe a helyzetbe.  Nekem mindig az lebegett a szemem előtt,hogy hitelem van.  És ezért egy percig se bizonytalanodtam el. Nem lehetek munkanélküli,és beteg se:) Nem is lettem az!  Nagyon sok a szegény ember ,azon a környéken,ahol én lakom,és  sokszor kisegitjük egymást ezzel,azzal.Kinek,mire van szüksége. A ruhákat,amik nem kellenek ,szétosztom,és ha kell ,néha kölcsön is adok. Már ez is a siker egy mércéje,mert a mai világban nem könnyű dolog  akarcsak 1000 ft-ot odaadni valakinek. Az is igaz,hogy bárkire számithatok én is:) És ez jó érzés.A lakásom nem valami nagy szám,Sőt! Az  elmult időben,csak egyre üresebb. Selejtezek állandóan.Le  akarom tenni a multat.Nem ragaszkodni hozzá.Lassan a gyerekeim élete is rendeződik,aminek nagyon örülök. Amiben tudom,támogatni fogom őket,és azokat,akik a szivemhez közel állnak. Mert az embert talán akkor tölti el jó érzéssel igazán  valami izé,ha  segit a másikon,akinek a sorsa nehezebb,szerencsétlenebb.